Merhaba
@farazicosmos,
öncelikle gitmeden önce hava durumunu kontrol etmeyi unutmayın. kamp ekipmanı olarak yürüyüş yapacaksanız ayrı gereklilik belirteceğim;
-çadır (3 mevsim yağmurda çamurda işinizi görür)
-mat (şişme, ya da normal size kalmış)
-uyku tulumu (battaniye de olabilir)
-kafa lambası (kesinlikle gerekli)
-Çakı,ocak,tencere,matara,sırt çantası,alerjik ve genel ilaçlar için ilk yardım çantası, yürüyüş ayakkabısı,gözlük,şapka (bunlar yürüyerek kamp yapacaksanız kesinlikle gerekli artı ekipman sizin konforunuza göre seçilebilir.)
Doğada karşılaşılan zorluklar;
-Sinek (sinek kovucu alabilirsiniz bizim kadar kıl oluyorsanız)
-Tuvalet (eğer kamp alanında değilde ıssız bir yerdeyseniz bazı kişiler zorluk çekiyor alışmakta
ıslak mendil hayat kurtarır
)
-hiç bir eşyanızı çadırın dışında yerde bırakmayın
-eğer ıssız yerde sadece sevgilinizle yapıyorsanız bilgi edinin hayvanlar hakkında (gideceğiniz yere bağlı olarak) ve genel kuralları uygulayın (tatlı su kenarına kamp kurulmaz, kampın yakınında yemek hazırlanmaz-yenmez)
-eğer tatlı su yakında yoksa pisliği dert etmemeniz lazım
-çadırınızı kurarken doğu batı ne taraf bilin sabahın köründe güneş çadırınıza vurursa diliniz damağınıza yapışarak uyanabilirsiniz.
Kampta ne yenir?
-ocak-tencere varsa makarna,bulgur pilavı vs. (daha yaratıcı olabilirsiniz tabi)
-ocak-tencere yoksa sucuk,ton balığı,kuruyemiş,kuru meyve,hurma(enerji verecek şeyler), ekmek yerine az yer kaplaması ve daha geç bozulmasından dolayı lavaş tercih edebilirsiniz.
Suyu nereden temin edebiliriz?
-Nereye gideceksiniz? (kampinglerde su sıkıntınız olmaz bakir yerlerde yapacaksanız ya suyu kendiniz götüreceksiniz ya da tatlı su kaynağına ulaşılabilir yerlerde kamp yapacaksınız)
kamp alanları genelde temiz su (dus ve içme suyu) ve elektrik sağlar ayrıca yabani hayvanlardan yüksek derecede korunmanizi sağlar (4 yıldır kamp yapıyorum yabani hayvanlarla hiç sıkıntı yaşamadım ve genelde kamping alanlarını tercih etmiyoruz)
Ben de 3 yıldır kız arkadaşımla kamp yapıyorum bu söylediklerime ek olarak ekipmanlar konforunuza göre ihtiyacınıza göre şekillenir ilk bir kaç kamptan sonra nelerin fazla nelerin eksik olduğunu anlarsınız.
Edit: Unutmadan söylemek isterim kamp yaparken ister kamping olsun ister ıssız bir yer olsun kampı kaldırdıktan sonra sizin orada kamp yaptığınız anlaşılmamalı (Meali: ÇÖP BIRAKMAYIN)