Hayatı Renklendiriyor Bu Çiçekler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,050

meseregan

Silence is a Heavy Stone
Yer
Trabzon
Web
www.meseregan.com
Merhaba arkadaşlar, çektiğim bir kaç çiçek resmini paylaşmak istiyorum.

11qq.jpg

DSC02984.jpg

DSC_0058.jpg

DSC_0068.jpg

Etiketler

Ynt: Hayatı Renklendiriyor Bu Çiçekler

Günaydın arkadaşım,
2. fotoğraftaki çiceğe bizde gaful, gomar derler, kimileri Karadeniz Açelyası diye bahsederler bazı kitaplarda.Çok sık olmazsada sahile yakın hemde çok yakın yerlerde de yetişir bizm arazimizde yol kenarında bile vardı denize uzaklığı 50-60 metreden çok değildi.İşte ben gafulun çiçek açtığını 30 senedir görmedim o çiçeklerim balı ve dibinin yapışkanı, kokusu vaybe neydi o günler.
Bizim yaylada bir mevkii vardır KAYASİS isimli muhteşem manzaralı bir tepe bir hayli yüksek o bölgede bu çiçeklerin limon sarısı açanını görmüştüm öbek öbek mutlu mesut yaşıyorlardı bend eçekmiştim fakat o dönemde dijital makine pek yoktu (20 sene önce) şimdi o filmleri taratıp arşiv yapma niyetindeyim, bazılarını buralarda paylaşırız.
Gaful çiçeği ve diğerleri içinde çok teşekkürler.
Kal sağlıcakla.

Ben teşekkürederim. Bu arada bizim orada da aynı isim söylenir.
Bu resmi çektiğim yerde hemen yanında sarı olanlarıda vardı. Şu an iş yerimdeyim. Akşama anılarınızı tazalemek için onları da yüklerim. Eski günlerinize götürebilmişsem sizi ne mutlu bana.

Gülhatmiler (burada gülfatma) çoğu kişi için sıradandır.Gönül gözünüzde yerini bulmuş ;) tebrikler :D

Merhaba,
bende ters ışıkta çekilen fotografları begendim.Netlik olarak da 5.fotografı..
tebrikler..

Cevdet Bey,imza bölümündeki yazdıklarınız takıldı gözüme :smiley: Yıllardır ben de öğrencilerimi bu konuda uyarır dururum.Şarkılarımızda,şiirlerimizde de hep karıştırılıyor bu iki sözcük birbirine.Sanırım biraz da tembellik :smiley: Resim demek daha kolay geliyor.....

Ben de en çok birinci fotoğraftaki nar çiçeğini,3. fotoğraftaki kadife çiçeğini(bizde adı budur) beğendim.Nar çiçeğinin o çok iddialı rengi benim herzaman dikkatimi çekmiştir.En alttaki eflatun olana zambak deriz biz,aynı zamanda mezarlık çiçeği olarak da anıldığını biliyorum.Çok duyduğum "lilium"un da zambak anlamına geldiğini duyduğumdaşaşırmıştım birgün.Sizin fotoğraftaki eflatun zambağı ben pek sevemedim oldum olası.Sanırım mezarlıklarla özdeşleştirmiş bilinçaltım :smiley: Bizim memlekette çoktur,karşımıza çıkar sık sık.Çabuk çoğalır ve arsızdır.Bildiğim kadarıyla suyu da sever.

Biraz da ansiklopedik bilgi:Zambak, zambakgiller (Liliaceae) familyasının Lilium cinsinden genellikle soğan ile üreyen mevsimlik çiçekli bitkilerin adıdır. Zambakgiller familyasında bu cinse ait 110 civarında bitki türü vardır. Genellikle bahçe ve süs bitkisi olarak kullanılır, bazı soğanlı türleri de insanlar tarafından yenilebilir. Bu cinse ait zambak türü asıl zambaktır, isminde zambak geçen başka bitkilerde olmasına rağmen onlar diğer gruplara aittir. Zambak bitkisinin çiçekleri kimi ülke mutfaklarında besin olarak tüketilmektedir.

Lilium çeşidi,rengi çok olan bir bitki.Değişik renk ve cinslerin fotoğrafları aşağıdaki linkte:

http://www.ciceksehri.com/cicek/zambak-resimleri/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri