Hayat Gezince Güzel-9-

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mesut hoca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,365

mesut hoca

Kamp I
Yer
eskişehir
Öncelikle tüm motorcu arkadaşlarıma SELAM !
Tarih: 2 mart 2014 , evdeki kış aylarının verdiği monotonluk duygusu beni yollara çıkmaya itti,bende nefsime yenik düştüm ve düştüm yollara ,istikamet orman yolundan Kütahya ‘ya.
Saat 09:30 çıkıyorum yola

Köy yollarından ve daha önce hiç gitmediğim orman yolundan kütahyaya gideceğim,aslında yola çıkmada önce maps googl’dan gideceğim yol hakkında bir kroki çıkatıp düşüyorum yollara

Eskişehirden ayrılışımın resmi uzaktan eskişehir

Önce kızılinler köyü buradan birkaçresim

Burasıda gökçekısık köyü, firiglerin kalıntıları

Burada arkama tren istasyonunu alıp bir foto alayım dedim etrafımı saranlara bir bakın hele !

resim yükle
Kediyle köpek bir arada ,gerçekten ilginç! Biz insanlar bir birimizle geçinemezken, şu kediyle köpeğin yaptığına bakıp örnek olmalı bence.

Tcdd ‘nin restore ettiği tarihi tren istasyonları (nostaljik değimli)

Kendimde demir yolcu olduğumdan mıdır nedir,demir yolu köprüsünüde çekeyim dedim,ve altında porsuk çayı akıyor.

Orman yoluna giriyorum ,bundan sonra her yer çam ağacı ve meşe ağacı.

Uzaktan kütahyadan eskişehire giden raybüs trenini görüyorum, dedimya demir yolcu olunca ilgimi çok çekiyor böyle görüntüler.

Bu da bölgemizde yaşanan kuraklığın izleri, yağışlar olmayınca baraj suları çekiliyor sonra böyle görüntüler ortaya çıkıyor,aslında karşıda görünen minare’nin sadece uç kısmı görünüyordu ama şimdi tamamı ortada, adı : İncesu köyü camii, eskiden burada köy varmış baraj yapılınca başka yere taşımışlar.

Kargın köyü sel önleme bent’i(göleti)

Kargın köyü

Asvalt yol bitti, başlıyoruz toprak yola , bir çeşit enduroya

Karşımızda orman ve doğa, mağaralar ,yıtıcı kuşlar,doğa ölü gibi dursada15-20 güne kalma canlanmaya başlayacak.

resİm yÜkleme

Karşımızda incik köyü ,kütahyada akan incik suyu buradan çıkıyor, bu incik Türkmen dağlarında geliyor buralara

Yollar iyice bozuluyor tamamen ormanyolu , toprak yol, bir ara acaba yanlış yolamı saptım diyorum ve elimdeki krokiye bakıyorum ve devam ediyorum

Yolda bir çobana rastlıyorum hemen durup tanışıyoruz adı:Mehmet ,soruyorum bayat köyü bu yol üzerindemi,evet diyor çoban Mehmet,bakmayın öyle durduğuna çok konuşkan birisi ,hemen soruyor ne arıyorsun buralarda yolunumu kaybettin,hayır diyorum orman yolunda kütahyaya gidiyorum,Mehmet diyorki: düz yol varken bu dağ başında ne işin var.geziyorum diyorum, abi sen kafayımı yedin ya bu dağ başın da, başına bir şey gelse, bende nasip diyorum ve ayrılıp yoluma devam ediyorum

Kütahya merkeze bağlı Bayat köyü

Karşıda görünen yüsek dağ ,Türkmen dağı

Her terde çam ağacı ve mağara dolu ,memleketimizde ne güzel yerler var!

Şekilli şekilli kayalar var buralarda

Çürümeye terk edilmiş tarım aletleri (harmanda kullanılan saman makinası PATOZ )

hızlı resim yükle

Buralarda bazı ağaçlar çiçek açmaya başlamış,

Kütahya merkeze bağlı söğüt köyü

Buradada mağara ve şekilli kayalar çok

Alayunt tren istasyonu, ne güzel restore etmişler değimli ? buraya gelince kütahyaya yaklaştığımı anlıyorum, burada yağmur başlıyor hemen ayrılıyorum ,doğru kütahyaya ANNEME

Çocukluğumda buralara BABAM la balığa gelirdik,ne günlerdi deyip iç çekiyorum

Askere beraber gittiğimiz, çocukluk arkadaşım, aynı zamanda köylüm ERCAN la karşılaşıyor ve hasret gideriyoruz, dile kolay belki 15 senedir görmemiştim kendisini,vedalaşıp ayrılıyorum

Ve ANNEM deyim,belli oluyor değimli! ANNEM soruyor karnın açmı? ben de buraya gelecem diye 6 ay dır,bir şey yemedim diyorum ve sonuç, iyi değimli!

Bu da benim en küçük yeğenim EGE , bana kahvaltı yaparken eşlik ediyor ve ucundan,ucundan tırtıklıyor bu da benim çok hoşuma gidiyor.

Yola çıkıyorum, Kütahya merkezde yağmur yağmaya başlıyor resim çekemiyorum, ANNEM ‘de iken yağ murluğumu giyiyorum ıslanmamak adına ve faydasını fazlasıyla görüyorum ,şehirden 10 km sonra yağmur kesiliyor ve dönüş yolundayım

Burada çay molası veriyorum ve bu son foto herkese selamlar ,İNŞALLAH bir dahaki gezide buluşmak dileğiyle sagılar tüm dostlar…

resim yükle

Etiketler

Ynt: Hayat Gezince Güzel-9-

Mesut Bey keyifle okudum, izledim...
Ben de Eskişehir'deyim, iki yıl kadar önce eşimle aynı marka motosikletle, aynı yerlere aynı yoldan gittik, durakladığımız yerler bile aynı neredeyse ama Kargın'ı geçip bikaç km gittikten sonra yol çok da stabil olmadığından dönüp Gökçekısık'tan Beşikderesi'ne gitmiştim. Gökçekısık sapağından Kirazlı'ya doğru. O yol daha sapa daha bozukmuş, öyle ki navigasyon bile şaşırdı. Ama motosiklet, doğa, orman, sonunda Beşikderesi'nin soğuk şelalesi hepsine değdi...
Tekrar elinize, yüreğinize sağlık...

isatorun' Alıntı:
Mesut Bey keyifle okudum, izledim...
Ben de Eskişehir'deyim, iki yıl kadar önce eşimle aynı marka motosikletle, aynı yerlere aynı yoldan gittik, durakladığımız yerler bile aynı neredeyse ama Kargın'ı geçip bikaç km gittikten sonra yol çok da stabil olmadığından dönüp Gökçekısık'tan Beşikderesi'ne gitmiştim. Gökçekısık sapağından Kirazlı'ya doğru. O yol daha sapa daha bozukmuş, öyle ki navigasyon bile şaşırdı. Ama motosiklet, doğa, orman, sonunda Beşikderesi'nin soğuk şelalesi hepsine değdi...
Tekrar elinize, yüreğinize sağlık...
teşekkürler İSA TORUN,kargın köyünden sonra yolun bu kadar bozuk olabileceğini düşünmemiştim,bozuk ve ıssızdı,ama ben yinede yoluma devam ettim,önemli olan başıma bir şey gelmeden kazasız belasız geziyi bitirmemdi,saygılar dostum...

Güzel paylaşım andranalin iyidir insanı genç ve güçlü tutar :smiley:

mesut bey ;şehri terk edebilmek ve doğayla kucaklaşmak adına çok güzel bir gezi . sizinle ortak yanlarımız var . ben de sivas-divriği depoda makinistim ayrıca motorsikletim vardı. sattım , çok güzel geziler yapmıştım . selamlar..

yengeç' Alıntı:
Güzel paylaşım andranalin iyidir insanı genç ve güçlü tutar :smiley:
dediğin gibi arkadaşım andranalin iyidir,insanın bazen alıp başını gidesi geliyor,kafaya bir reset atası geliyor,işte bu gezi onlardan biri,saygılar...

hasandivriği' Alıntı:
mesut bey ;şehri terk edebilmek ve doğayla kucaklaşmak adına çok güzel bir gezi . sizinle ortak yanlarımız var . ben de sivas-divriği depoda makinistim ayrıca motorsikletim vardı. sattım , çok güzel geziler yapmıştım . selamlar..
merhabalar hasan bey ben eskişehirde tülomsaş 'ta (tcdd)ye bağlı ortaklıkta cnc operatörüyüm,buralara yolunuz düşerse beklerim bir çayımızı içersiniz,ve gezilerimizi anlatır konuşuruz ,saygılar...

mesut hoca' Alıntı:
merhabalar hasan bey ben eskişehirde tülomsaş 'ta (tcdd)ye bağlı ortaklıkta cnc operatörüyüm,buralara yolunuz düşerse beklerim bir çayımızı içersiniz,ve gezilerimizi anlatır konuşuruz ,saygılar...

1983-1994 arası 11 yıl kaldım Eskişehir de .
1-Amortisörsüz mobilet
2-Pegout 49 cc
3-Jawa 12 volt altarnatörlü 1989 model
4- Sonrası Bis

amartisörsüz mobilet ile porsuk barajı aile koyuna , balığa gidip geldiğim günleri hatırlattınız bana ! ne zevk alırdık :smiley: (sene 1983-1984)

Daha sonraları jawa ile kargın incik taraflarına kara avcılığı için çok gidip geldim.
Hocam şimdi fazla çıkamıyorum, geçmişi yadettim, ne güzel fotolar , devamını bekliyoruz.
Şu anda motoru bıraktım, Kangoo ya devam , içinde yatıyoruz bile ,artık biraz ihtiyarladık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,668
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
ozlergokhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR