Hayalimizdeki off road aracı yapalım Gezenbilir üstadları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihsane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,572

ihsane

Bir ben varım deme, "Yoksan da olur".
Yer
İstanbul
Gezenbilir ailesi, Konu Başlığı. "2003 Land rover Discovery td5", "Toyota Land Cruiser1998 Wx 80" bu iki aracı deneyimlerinizle gerekli ekipman ve aksesuarla donatalım, hayalimizdeki off road aracı yapalım lütfen bu iki araç için tecrübelerinizle ekipman ve aksesuarları eklerken nereden temin edileceği yerler ve alışveriş yaptığınız siteler ve linkleri de yazmayı unutmayın bu konu eyer başarı ile tamamlarsak bundan sonraki yeni nesillere soracak soru bırakmayız lütfen ehli kişiler ve tecrübeli off road cular listeyi doldursun. Bu iki arabamız orjinal halde bizi bekliyor biri dizel biri bildiğiniz gibi benzinli ve consept bir 4x4 yapalım aksesuar ve ekipmanları tartışabiliriz önemli olan en iyisini listeye ekleyelim.Not...En önemli konu bu araçlar gezi amaçlı fakat off road amaçlıda kullanılsın(ikisinin ortası) ve haftalarca doğada kamp yapacak gibi hazırlansın aynı zamanda güçlü ve güvenirli olsun, boyasında, civatasına kadar vincinden cadır ısıtıcısına kadar hayalinizdeki en iyi 4x4 off road Araç hazırlayalım Gezenbilir ailesi..... Lütfen forum da tartıştıktan sonra ortak kararımızı ekteki listeye yazalım ve nereden temin edilir, nasıl getirilir, ister usta adı ister firma isterseniz yurtdışı muhakkak nereden bulduysanız yazın,kaç günde geliyor, hangi usta takıyor, insanlar ders niteliğinde bu konuyu okusunlar, herşeyi paylaşalım, herkes motor,aksesuar, ekipman, deneyimleri ve yaşadıklarından en iyi malzemeyi bu konsept araclara takalım hadi toyotacılar ve land rover cılar.....en ince ayrıntısına kadar.....

Ekli dosyalar

• TOYOTA 1998 LAND CURÄ°SER WX 80.doc
    19.5 KB · Görüntüleme: 170
  • 2003 LAND ROVER DÄ°SCOVERY TD5.doc
    19.5 KB · Görüntüleme: 132

Etiketler

Ynt: Hayalimizdeki off road aracı yapalım Gezenbilir üstadları

Gezenbilir ailesi bu konu için üstad ve usta off road cuları bekliyoruz, kimse bu forum da sormadan cevaplamıyor inşallah o güzel arabalara harcanan emekleri herkesle paylaşır sır gibi saklamazlar deneyimleri ve tecrübelirini Gezenbilir formuyla paylaşmaları bizim gibi yeni off road tutkunları için önemli....bu iki konsept araç herkesin hayallerini süslüyordur, bizim için ve yeni başlayanlar için bir başlangıc olabilir......

hayalimdeki araç aşağıdaki link te

http://www.youtube.com/watch?v=BiacOOHbqJg&feature=related

aşağıdaki videodaki gibi gerçekleştirmeye çalıştım
ripsawın yanından geçemez ama bu kadar ancak oldu
vakit ve nakit çok önemli bu işlerde

http://www.youtube.com/user/TrackedLandCrawler?feature=mhee#p/a/f/0/M7kO6azT3aQ

http://www.youtube.com/user/TrackedLandCrawler?feature=mhee#p/a/u/0/_z_I1nka-iE

valla güzel çalışmalar taktiri hakediyor tebrikler , anladığım kadarı ile yeni aracınız için fikir ve görüşlere ihtiyaç duydunuz burda yeteri kaldar bulacağınıza eminim benim elimden gelende taktir etmek :smiley: kolay gelsin size

Anladıgım kadarıyla konuyu açan arkadaşımızda bahsettigi 2 araç kendisinde yok.

Ama gönüllerden geçen bu 2 aracı arazi için tam donanımlı yapmak için "üstat" lardan fikir istiyor bu konunun da herkes tarafından ilerde bir kaynak olarak kullanılabilmesini istiyor..

Takip diyelim... :smiley: :smiley:

toyota ksımını şu abi güzelce yapmış ve ayrıntılarıyla anlatmış.

http://www.brian894x4.com/ExpeditionLandCruiserFZJ80.html

ExpeditionLCaction1007x002.jpg

vx80 de bişey yapmaya gerek yok , TD5 için vx80 parası harcanır :smiley:

Bu yollardan geçen abilerimizden biri geçenlerde 80 küsür model mercedes g'de karar kılmıştı sanırım. Bir de ona bakın, ama fazla reklamını yapıp fiyatını yükseltmeyin. :D

olasiliksiz' Alıntı:
Bu yollardan geçen abilerimizden biri geçenlerde 80 küsür model mercedes g'de karar kılmıştı sanırım. Bir de ona bakın, ama fazla reklamını yapıp fiyatını yükseltmeyin. :D

kürşat bey üstüme alındığım için yazayım dedim.

g lerin fiyatları ,,, birçok konuda olduğu gibi gereksiz yüksek bu memlekette.. 80 kasada aynı şekilde..

yani bizim burda yazdığımız 3-5 kelamla yükselmiyor bence ;) ;)

evet 80 kasaya bindim ,güzel kafama görede hazırlamıştım, ama vergisi yakıtı,parça sıkıntısı yüzünden sattım.

aynı sağlamlıkta muadil arac bana göre g serisiydi..yakıt,vergide uygun olduğu için aldım ama işlerim hesabım kitabım uymadığı için onuda sattım.

sonuçta yine g serisi alacağım ilerleyen zamanlarda.

yanlız DİKKATİNİZİ çekerim ne land cruiserimi satarken nede g serisini satarken bu siteye özellikle ilan yazmadımki, yanlış anlaşılmayayım.

selamlar herkese..

Sayın Gezenbilir ailesi görüyorumki kimse ne deneyimini nede 4x4 aracına taktığı doğru ürünü paylaşmaya niyeti yok, diyeceksinizki bu formda her konu ve ürün hakkında bilgi var, fakat bu iki konsept araç yani türkiye alınabilecek ve koşullarına en uygun iki araç için uygun üründen çok, kullanılmış ve sağlamlığı ve konforu test edilmiş ürünlerin önemi var, yeni arkadaşlar bu ürünleri deneme ve yanılma yoluyla ne yazıkki para harcayarak öğreniyorlar, tabi diyeceksinizki eee biz bu yollardan geçtik tecrübede böyle birşey fakat unutmayınızki türkiye den paralar yurt dışına gidiyor, Gezenbilir ailesi bu iki arac için DOĞRU ÜRÜN,SAĞLAMLIK,KONFOR, NEREDEN DAHA UCUZA ALINACAĞI(UZAK DOĞU BİLE OLABİLİR),HASSAS AYRINTILAR,MARKA İSMİ VERİLEREK, en önemliside form da tartışarak listeye herkesin karar verdiği parçayı ekleyelim,marka ve nereden temin edileceği, ve sipariş verilen ürünlerin geliş hikayeleri(sipariş verecek kişilerin başına birşey gelmemesi için), Arkadaşlar inanın bu başlık yirmi sene sonra bile konuşulur sadece teknoloji değişir. Cem Taşcıoğlu gibi arabasına düşgün üstad ları bekliyoruz eminim 2000 model Disco suna pişman olduğu ürünler takıp doğru yolu bulduğu anlar olmuştur, bırakın başkaları arazide bu kötü deneyimleri yaşamasın, Haydi beyler tartışmaya ve doğru ürünleri nelerdir,nelerelerden sipariş verdiniz, kimlere takdırdınız ve hikayeleriniz nelerdir paylaşın ve tartıışarak listeye eklemeye başlayın biz de zaman kaybetmeden arkanızdan gelelim. Not,Bu arabalar konsept resmine gerek yok. civatasından cadırına, jeneretöründen her türlü aksesuarına kadar bu araç lar hayali ve hayallerimizi süsleyecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,808
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN

Geri