Havasız Lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,360

yasiko

Kamp III
Yer
İstanbul
Bu tip lastikler Off-road için uygun ama binek araçlarda da kullanılmış

lastik9.jpg

Etiketler

Ynt: Havasız Lastik

Ahmet Bey,
Yine Enteresan bir konu bulmuşsunuz. Tebrikler. Henüz Türkiyeye gelmedi galiba, Varsa özelliklerini de aktarırmısınız?
Ahmet Arı

ben bunu iş makinalarında gördüm ama binek arçlarda ilk kez görüyorum peki içine çamur dolmuyormu bu lastiğin ? değilse balansı niceolur bunun?

yanlış bilmiyosam bunu askeri araçlar için yapmışlardı mantık tekerinden vurulduğunda kalmasın diye bizde güneydoğuda condor dediğimiz araçlarda vardı içi palatli denilen model bunlar ufak araçlar için olanı bende yeni gördüm iyide oldu :smiley:) sağolsun bunu bulan arkadaşa

Konu ile ilgili haber;

Michelin'den havasız lastik!

Michelin lastik ve jantı birleştiren ‘Tweel’ adındaki yeni ürününün detaylarını otomotiv dünyasının beğenisine sundu. Michelin araştırma direktörü şirketin Amerika’daki Greenville fabrikasında bulunan teknoloji merkezinde geliştirilen havasız Tweel için ‘bu ürün önümüzdeki yıllarda otomotiv, yapı ve kişisel mobilite endüstrilerinde çeşitli değişimlere neden olacak’ dedi.

Tweel’in özelliği havalı lastiklerin yerini alan basit görünümlü göbeği ve yumuşak dolgulu iç mekanından geliyor. Esnek yapı geri tepmeyi ortadan kaldırmak için özel tasarlanmış bir iç bölüme yapışıyor. Tweel’in yük taşıma kapasitesi ve sürüş rahatlığı açısından havalı lastiklerle eş düzeyde performans gösterdiği belirtildi. Tweel’in en büyük artısıysa içerisinde hava olmadığı için patlamaması…

kruppcular' Alıntı:
ben bunu iş makinalarında gördüm ama binek arçlarda ilk kez görüyorum peki içine çamur dolmuyormu bu lastiğin ? değilse balansı niceolur bunun?

Piyasaya süreceğine göre bunları da hesaplamıştır mutlaka.

Ben de yabancı bir sitede görmüştüm. Amerikada 2-3 yıl içinde bütün arabaların bu lastiğe döneceğini yazıyordu.

Eyyy teknoloji... Daha neler göreceğiz bakalım.
Belki de bu lastikler piyasaya çıkmadan tekerleksiz araçlar geliştirilir, kim bilir... :smiley:

ilginç bir lastik tarzı ilk kez görüyorum, teknoloji durmuyor bakalım daha neler göreceğiz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR