Hatıra Ormanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nursel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,572

Nursel

Kamp III
Forumda bir kaç yıl öncesinde Gezenbilir Hatıra Ormanı projesi ile ilgili konular açıldığını hatırlıyorum. Ne yazık ki bir takım sebeplerden gerçekleşmeyen bu projeyi tekrar gündeme getirmek istedim. Bu platformda bulunan herkesin doğa dostu olduğuna emin olduğumdan, büyük destek verileceğine de inancım sonsuz. Sıcaktan kavrulduğumuz bu günlerde, bir ağacın gölgesinin değerini, doğada bulunmaktan aldığımız hazzı hatırlayarak ''hadi ağaç dikelim'' diyorum.
Hatıra Ormanı projesi gerçekleşir ya da gerçekleşmez bir takım engeller bulunabilir bilmediğimiz ama önemli değil. Bireysel olarak da internetten fidan bağışında bulunabiliriz ama benim arzum, elimize fidanlarımızı alarak, kendimizin bu fidanları dikerek doğanın cömertce bize verdiklerine karşılık bir parça da olsa teşekkür edebilmek.

Yönetici arkadaşlarımızın bu konuyla ilgili görüşlerini alabilirsek sonrasında neler yapabileceğimize bakarız :smiley:

orman.gif

Etiketler
Ynt: Hatıra Ormanı

Her ilde bu konuyla ilgili valiliklerde ve ya orman müdürlüklerinde ağaçlandırılacak alanların belirlendiğini tahmin ediyorum. Fidana bile para vermeden alıp dikebiliyorsunuz sanıyorum. Bizim Şehitkamil belediyesi bu konuyla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Bayağı bir alan ağaçlandırılmıştı..

Kaçanların dertleri hiçbir zaman hatıra ormanı gibi topluma faydası olan projeler olmadı Gültekin ;) Bir kaç sene önce Gezenbilir Hatıra Ormanı'nı oluşturalım, herkes fidan diksin, bizim de bir ormanımız olsun diye Nadir abimiz başta olmak üzere "hepsi hala aramızda olan" bir grup yönetici arkadaşımızla çok uğraştık ama malesef üstesinden kalkamayacağımız rakamlar istenince proje yarım kaldı. Küçük de olsa bize tahsis edilecek bir alanı ormana çevirebiliriz diye ümit ediyorduk. Böyle bir gücümüz de var ama en azından ilk denemelerimizde olmadı. Konuyu tekrar gündeme getirdiği için Nursel'e teşekkür etmek istiyorum :smiley: Sorumluluğunu Nursel'e vererek projeyi yeniden hayata geçirmeyi, en azından ilgili makamlara yeniden müracat ederek olabilirliğini deneyebiliriz?

5 yılı aşkın bir zaman diliminde buradayım. Gezenbilir forumu üniversitelerde verilmiş tezlerden bile daha fazla bilgi barındırmaktadır. Çok kıymetlidir. Şahsi çekişmelerin üstünde bir yeri vardır gözümde. Bu işe gönül vermiş insanlara mal olmuştur artık. Gönül isterdi ki bu işe başlayan herkesle bu yolda devam edilsin. Üzüntüm bu yöndedir.

Saygılar.

Arkadaşlar merhaba, ben Niğde İli Ulukışla İlçesi Orman İşletme Şefi Bekir Demir. Sizlere hatıra ormanı konusunda uzun uzadıya bilgi verecek değilim, zaten internette yeterince bilgi var. Bildiğiniz üzere bizler mesleğimiz gereği ağaçlandırma çalışmaları yapmaktayız. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yoğun çalışmalarımız oluyor. Bu çalışmalar kapsamında sayısı milyonları bulan fidan dikimi ve tohum ekimi yapıyoruz. Ulukışla'da ''Gezenbilir Hatıra Ormanı'' kuramayabiliriz fakat sizlerden fidan dikim çalışmalarına katılmak isteyenleri Ulukışla'ya davet edebilir ve istediğiniz kadar fidan dikme konusunda yardımcı olabilirim. Ayrıca her ilde orman işletme müdürlükleri mevcut hatta birçok ilçede bile taşra yapılanması var. 21 Mart Dünya Ormancılık Gününde ve haftasında orman işletme müdürlükleri bedelsiz olarak halka fidan dağıtmakta ve ağaçlandırma bayramı düzenlemektedir. Bu yolla fidan temin edebilirsiniz. tabiki 21 mart tarihini bekleyecek değilsiniz, diğer tarihlerde de orman işletme müdürlüklerinden ve orman fidanlık müdürlüklerinden fidan talep edebilirsiniz. Bulunduğunuz il veya ilçedeki orman idaresinin ağaçlandırma çalışmalarına katılabilirsiniz. Bu arada ferdi taleplerden ziyade ekip olarak yapacağınız müracaatların daha etkili olacağını belirtmek isterim. Bu konuda kafanızı kurcalayan sorulara içtenlikle cevap vereceğimi bilmenizi isterim. saygı ve sevgilerimle...

Bekir bey aramıza hoşgeldiniz :smiley:

Öncelikle nazik davetiniz için çok teşekkür ederiz. Yolumuz Ulukışla'ya düştüğünde en azından bir çayınızı mutlaka içeriz. "Gezenbilir Hatıra Ormanı" elbette kulağa çok hoş geliyor ama aslında hatıra ormanının bize tahsis edilip edilmemesi çok da önemli değil. Dikili ağaçlarımız olsun, elimize toprak değsin, seneler sonra şuranın ormanlarına ben de fidan dikmiştim diyebilelim yeter bizlere. Gezenbilirin kurucularından Nadir abimiz de orman mühendisidir. Haftaiçi kendisiyle görüşüp İstanbul orman bölge müdürlüğüne tekrar başvuru yaparak önümüzdeki sonbahar dikiminde neler yapabiliriz konuşacağım. Umarım güzel bir etkinlik çıkarabiliriz :smiley:

Sağlıcakla,
Sedat

Açıkçası çok mutlu oldum arkadaşlar, değerleri görüşleriz için teşekkür ederim :smiley:

Başlığı Hatıra Ormanı olarak açsam da aslında isteğim; Sedat'ın da belirttiği gibi ''Dikili ağaçlarımız olsun, elimize toprak değsin'' yeter :smiley: Gezenbilir'de ciddi bir potansiyel var, kullanmazsak çok yazık olur. Bekir bey'e de katılıyorum. Bireysel çabalardan ziyade ekip olarak daha etkili ve anlamlı. Hadi lafta kalmasın icraat olsun artık :D Sedat görüşme sonucunu merakla bekliyor olacağım :smiley: Prosedürler engel olsa bile en azından ağaçlandırma çalışmalarına katılırız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.