Hararet Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maestro34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,133

Etiketler
Benim aracım Frontera A kasa, klima açıkken daha az hararet yükseliyor. Ustanın söylegiğine göre sürekli çalışan klima fanı normal radyatörü de bir miktar soğutuyormuş pozisyon itibariyle. Bizim araçlarda fan radyatörün tam önünde.

Klima kompresörü acaba sizin motoru çok mu yoruyor? Belki kayış düzeneğinde bir kasma ya da sıkma varsa ondan da kaynaklanabilir diye düşünüyorum.

Termostatla çok ilgili olacağını sanmıyorum ama ucuz bi parça değiştirmekte fayda olabilir.

Saygılar...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Normalde arac harareti yukselince kaloriferi sicaga getirip sonuna kadar actiginizda kaputtaki sicak havanin bir kismi iceri cekildigi icin hareret biraz duser. Yazin 40 derecede kalorifer acmak durumunda kaldigimiz icin birkac kez baska bir aracta tecrube ettik:smiley: Klimada da ayni mantik olmasi gerek diye dusunuyorum Emre Bey in dedigi gibi bir kasma dan dolayi olabilir. Birde kislik yazlik termostatlar var yazlik termostat atiyorum yazin hararet birden artipda riske girmesin diye 85 de fani acar, kislik termostat kisin zaten soguk birde motor yazlik termostat gibi erken fan acarsa soguk-ciğ yakit tuketir diye 92 de fan acar. Termostati erken acacak sekilde degistirebilirsiniz. Ben a kasada yazkis yazlik termostat kullaniyorum sadece kisiin biraz yakit tuketimim bozuluyor

Onur Bey,

Bu durumda araçta 2 tane mi termostat var? Benım sıkıntım yazın oluyor

Bir de sıkıntım, hararet göstergesi sanki eskiden sabit kalırdı, şimdi inip çıkmaya başladı

sonuçta motor sıcaklığının sabit kalması gerekmez mi? serin havada belli bir hızın üzerine çıkınca hararet çizgisi ilk çizgiye kadar geriliyor.

Saniyorum yanlis ifade etmisim termostat ya yazlik ya kislik yalnizca 1 tane olacak. Uzerindeki degere bir baktirin genelde 90 lik olur birde yolda giderken bu kadar asagi dusmesi hayra alamet degil ya termostat arizali yada radyatorun oralarda hortumlara bagli veya motor bloguna bagli, cogunlukla mavi soketli isi musuru olmasi gerekiyor bunu kontrol ettirin veya degistirttirin(30 tl civari bisey)

Istanbul'da kim vardir inanin bilmiyorum termostat konusunda benim arac 2.0 oldugu icin vectra omega uyanlardan birisini takiyor ustalar sizin eskiyi kontrol ettiniz mi bende 90 a gelmeden aciyor fani saniyorum 88 lik. Facebook frontera turkiye veya frontera team turkey sayfalari var burada bir whatsapp grubuna katilma linki bulacaksiniz oraya girip sorabilirsiniz 3.2 si olan 5 6 arkadas var.

Düşük ısıda açanı bulsam da ben de alsam, yazın çok rahat olur. Gözüm hararette gezmem :smiley:)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Onur Bey,

Cevabınız için teşekkür ederim. Isı müşürünü hatırlattığınız iyi oldu, onu da kontrol edeceğim.

Bu termostat nasıldır?

Thermostat, coolant Opel Frontera B (6B_) 3.2 i (6B1VF, 6B1_6) by Gates TH15192G1 - rexbo.eu

Ayrıca Maslak'taki Atatürk oto sanayi sitesinde tavsiye edeceğiniz bir Frontera B ustası var mıdır?

Bu arada aradığınız termostatın oem numarası sanırım 97362894

Telefonla bu kodu söyleyerek de sordurabilirsiniz.

Ama düşük ısıda açanı nasıl bulunur hiçbir fikrim yok :smiley:

97362894 - FRONTERA TERMOSTAT 3.2 V6 ORJİNAL Yedek Parça

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri