Arkadaşlar, geçen gün bir arkadaş ile baya bir tartıştık. Ben mekanik olduğu ve tam şasesi olduğu için otomatik vites 200 bin km de 300 tdi Disco ile ilgileniyordum. Arkadaşım dedi ki her daim yolda kalmaya müsait, sanayide ömrün geçer dedi. Onun yerine 2004-2005 ortalama 130 binlerde bir Jeep KJ kasa 2.8 cherokee al daha az sorun yaşarsın, daha ekonomik olur ve az uğraştırır dedi. Ben aracı %70 şehirde %30 arazi şartlarında(bu tanım değişken farkındayım, ama benim tanımım orta düzeyde bir arazi şartı olacaktır.) kullanıcaktım. Buna göre benim hesabıma göre MTV,bakım, yakıt, olası bozulmalar olsun Jeep KJ kasa 2.8 cherokee den daha ekonomik olacağı görüşündeydim. Kabul ediyorum karşılaştırılan arabalar birbiri ile alakasız olabilir. Ancak biz sadece az sorun çıkarması ve çıkardığında da çok can yakmaması olarak baktık. Yine de bir uzlaşıya varamadık. Buarada 40 bine temiz cherokee buluyorsun, Disco 1' i de yaklaşık 38 bine yapılı veya 30 bine en fazla bulup yenileyebilirsin, tabi bulunursa Tabi bunlar göreceli ve değişken olabilir. Bir de Cherokee için ödenecek MTV, bakım maliyeti, olası çıkabilecek şanzuman, elektronik motor, elektronik tertibat masrafları yerine Disco ya zamanla sistematik olarak eskiyen parçaların değişimine harcansa olur gibi gelmişti. Bu arada ikinci el olduğundan ikisinin de aynı titizlikte kullanıldığını varsayabiliriz.
Siz tecrübeli arkadaşlarında konu hakkındaki görüşlerini alabilir miyim? Şimiden çok teşekkür ederim.
Doğa
Siz tecrübeli arkadaşlarında konu hakkındaki görüşlerini alabilir miyim? Şimiden çok teşekkür ederim.
Doğa