Hangisinin Sorunu Az Ve Ekonomik Olur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doğaberk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,141

doğaberk

Kamp I
Arkadaşlar, geçen gün bir arkadaş ile baya bir tartıştık. Ben mekanik olduğu ve tam şasesi olduğu için otomatik vites 200 bin km de 300 tdi Disco ile ilgileniyordum. Arkadaşım dedi ki her daim yolda kalmaya müsait, sanayide ömrün geçer dedi. Onun yerine 2004-2005 ortalama 130 binlerde bir Jeep KJ kasa 2.8 cherokee al daha az sorun yaşarsın, daha ekonomik olur ve az uğraştırır dedi. Ben aracı %70 şehirde %30 arazi şartlarında(bu tanım değişken farkındayım, ama benim tanımım orta düzeyde bir arazi şartı olacaktır.) kullanıcaktım. Buna göre benim hesabıma göre MTV,bakım, yakıt, olası bozulmalar olsun Jeep KJ kasa 2.8 cherokee den daha ekonomik olacağı görüşündeydim. Kabul ediyorum karşılaştırılan arabalar birbiri ile alakasız olabilir. Ancak biz sadece az sorun çıkarması ve çıkardığında da çok can yakmaması olarak baktık. Yine de bir uzlaşıya varamadık. Buarada 40 bine temiz cherokee buluyorsun, Disco 1' i de yaklaşık 38 bine yapılı veya 30 bine en fazla bulup yenileyebilirsin, tabi bulunursa:smiley: Tabi bunlar göreceli ve değişken olabilir. Bir de Cherokee için ödenecek MTV, bakım maliyeti, olası çıkabilecek şanzuman, elektronik motor, elektronik tertibat masrafları yerine Disco ya zamanla sistematik olarak eskiyen parçaların değişimine harcansa olur gibi gelmişti. Bu arada ikinci el olduğundan ikisinin de aynı titizlikte kullanıldığını varsayabiliriz.

Siz tecrübeli arkadaşlarında konu hakkındaki görüşlerini alabilir miyim? Şimiden çok teşekkür ederim.

Doğa

Etiketler

Ynt: Hangisinin Sorunu Az Ve Ekonomik Olur?

Jeep'lerin hepsi monoblok şaseli, disco tam şasi. Tek kriterim bu, sağlamlık.

YavuzÇ.' Alıntı:
Jeep'lerin hepsi monoblok şaseli, disco tam şasi. Tek kriterim bu, sağlamlık.
Anlıyorum ama sorum tam olarak bu degildi. Konuyla ilgili yardımcı olacak arkadaşlar var ise çok sevinirim. Teşekkürler.

Arkadaşlar, konu hakkında tecrübeleri ile yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

umut401' Alıntı:
Disco 1 daha fazla sorun çıkarabilir, ancak KJ kasa Cherokeeye göre daha masrafsız hallolacaktır diye düşünüyorum. Kasko MTV vs kısmı sanırım her ikisi için de benzer seviyededir....
mtv Disco da 30 kusur tl, cherokee 200 kusur tl , kaskoda fark yok. Ama işletim masrafı vs bilemiyorum. Burada biri mekanik digeri elektronik.

bu sekilde dusunmeyin,vasat bi disco yu alipda masraf edebilirsin jeep i de.bu tamamen sans olayi ne kadar arastirirsan arastir kac ustaya gidersen git bu boyledir.cok iyi diyip alicagin jeepte bile sikinti cikabilir.ben olsam en yeni model olani alirdim daha az metal yorgunlugu olur diye dusunuyorum.mtv ye gelince yillik odeyecegin 300-500 liranin hesabi olmaz aldigin arac icine sindiyse.kici kirik grand cherokee 5.2 ye 1500 lira vergi oduyorum zevk diyorum ses diyorum avutuyorum kendimi.arazi olayina gelince ne kadar az elektronik o kadar keyifli arazi ama ne kadar az elektronik o kadar az konfor guvenlik bu ikisi arasinda secim yapmalisin.arabam hem arazide cok iyi olsun hem asfaltta hizli gitsin diye bisey yok.asfalt agirlikli kullaniyorsan standart arabaya yapicagin basit seyler var cok abartmadan 2 inch yukseltme kiti.belki kullanmana gore at lastik belki bi celik tampon ve vinc.bunlarla araziyi ucundan koklarsin temkinli gidersin kaldigin yerde vincle cekersin ayni zamanda asfaltta normalden %10-20 az surat yaparsin.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

oguzhan3434' Alıntı:
bu sekilde dusunmeyin,vasat bi disco yu alipda masraf edebilirsin jeep i de.bu tamamen sans olayi ne kadar arastirirsan arastir kac ustaya gidersen git bu boyledir.cok iyi diyip alicagin jeepte bile sikinti cikabilir.ben olsam en yeni model olani alirdim daha az metal yorgunlugu olur diye dusunuyorum.mtv ye gelince yillik odeyecegin 300-500 liranin hesabi olmaz aldigin arac icine sindiyse.kici kirik grand cherokee 5.2 ye 1500 lira vergi oduyorum zevk diyorum ses diyorum avutuyorum kendimi.arazi olayina gelince ne kadar az elektronik o kadar keyifli arazi ama ne kadar az elektronik o kadar az konfor guvenlik bu ikisi arasinda secim yapmalisin.arabam hem arazide cok iyi olsun hem asfaltta hizli gitsin diye bisey yok.asfalt agirlikli kullaniyorsan standart arabaya yapicagin basit seyler var cok abartmadan 2 inch yukseltme kiti.belki kullanmana gore at lastik belki bi celik tampon ve vinc.bunlarla araziyi ucundan koklarsin temkinli gidersin kaldigin yerde vincle cekersin ayni zamanda asfaltta normalden %10-20 az surat yaparsin.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ben ikisinin de aynı şartlarda kullanıldığını varsayarak, Disco I in yakıt, mtv,bakım masrafı ve revizyon isteyen parça-tertibat fiyatlarının KJ' ye göre daha az olduğundan bu arada oluşan fiyat farkı ile Disco ya aylık-yıllık bir mekaniklere masraf yapsam toplam tutarlar yine kafa kafaya gelebilir gibi geliyor. Sonucta KJ yıl itibariyle Disco dan yeni de olsa yaklaşık 10 senelik amerikan arabası. Buna ek olarak KJ de sorun çıksa elektronik olduğu gözönüne alındığında masrafı sanıyorum Disco I e oranla daha fazla olacaktır. E bide hafif de olsa araziye çıksanız dağın başında jeep' in elektronik bir problemi olsa kimi bulucam kim yapacak gibi düşünceler de var. Ama tabi bunlar benim varsayımlarım. Katılmaz mısınız?

%70 şehir içi %30 arazi dediğin için bence Jeep KJ. Daha yakışıklı, daha güncel tasarım, daha yeni ...
Masrafı her araç çıkartır, onu düşünme bence.
Disco1 yerine Disco2 deseydin o zaman düşünürdüm :smiley:

umut067' Alıntı:
%70 şehir içi %30 arazi dediğin için bence Jeep KJ. Daha yakışıklı, daha güncel tasarım, daha yeni ...
Masrafı her araç çıkartır, onu düşünme bence.
Disco1 yerine Disco2 deseydin o zaman düşünürdüm :smiley:
Anlıyorum yorum için teşekkur ederim. Ancak maliyetler beni düşündürüyor. Malum alım gücü hergeçen gün düşüyor. Hal böyleyken en azından tipini ve kullanımını keyifli veya tipi güzel gelen iki araç arasından tercih yaparken masrafları gözardı edemiyoruz. Zaten arkadaşımla konuşurken konumuzda bu olmuştu.

98 yılı 300 tdi mı daha sık ve cok masraf cıkartır. Yoksa Cherokee 2.8 2004-2005 mi? teşekkürler.

selamlar.

Arkadaşlar, yardımcı olacak yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Kimse yok mudur yorumlarıyla destek verebilecek? Eskiden bu alan daha aktifti.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR