Arkadaşlar merhaba. üniversite öğrencisiyim. bütçe konusu malum yani. alabileceğim defender,niva,cj3 yada samurai. defender çok kaba geliyo gözüme sanki offroad için değilde jeep safari için yapılmış gibi. samuraiyede binme şansım olmuştu tamamen hayal kırıklığı. 2 yıldır offroad merakım var kroos motosikletimle çok dağ tepe çıktım ama kız arkadaşımada bulaştırdım sanırım. o da, bende motor alana kadar parayı birleştirelim kendimize orta halli tüplü bir arazi taşıtı alalım dedi. benimde kafama yattı açıkçası hatta motorumu bile sattım araç arıyorum.ama hangisi olacağına karar veremiyorum. 7bin lira bütçeyle öyle çok büyük bir beklentimde yok açıkçası ama düzgün araç hiç bulamadım. mayısta arkadaşımın grand vitarasıyla karadeniz turu yaptık 4 arkadaş yani kullanım yeri haftaiçi yatıcak haftasonu dağda kullanılacak. zamanımız ve paramız olduğundada her sene düşüyoruz köy yollarına para bitene kadar. gvitara çok az yakıyo gerçekten ben çok beğendim her açıdan keyifli bir araç ama malum alamayacağım bir araba. sonuç olarak araca yükseltme kiti vinç falan yapmayacağız yayla dağ yollarını çıksın az biraz çamurdan geçsin az yaksın yeterli. lastik alıcam bitek araca o kadar vidyolarını izlediğim offroadları yapabilecek bir araç tasarlayacak param yok. peki sizce hangisi cj mi niva mı? neden? bu arada cjlerde tuzla diye bişey var o ne demek? bu fiyata alacağım araçta öncelikle neye dikkat etmeliyim? şimdiden teşekkür ederim.