Hangisi Doğru Olur Bilemedim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ybrk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,991

ybrk

Yeni Üye
Yer
Bostancı
Arkadaşlar merhaba. üniversite öğrencisiyim. bütçe konusu malum yani. alabileceğim defender,niva,cj3 yada samurai. defender çok kaba geliyo gözüme sanki offroad için değilde jeep safari için yapılmış gibi. samuraiyede binme şansım olmuştu tamamen hayal kırıklığı. 2 yıldır offroad merakım var kroos motosikletimle çok dağ tepe çıktım ama kız arkadaşımada bulaştırdım sanırım. o da, bende motor alana kadar parayı birleştirelim kendimize orta halli tüplü bir arazi taşıtı alalım dedi. benimde kafama yattı açıkçası hatta motorumu bile sattım araç arıyorum.ama hangisi olacağına karar veremiyorum. 7bin lira bütçeyle öyle çok büyük bir beklentimde yok açıkçası ama düzgün araç hiç bulamadım. mayısta arkadaşımın grand vitarasıyla karadeniz turu yaptık 4 arkadaş yani kullanım yeri haftaiçi yatıcak haftasonu dağda kullanılacak. zamanımız ve paramız olduğundada her sene düşüyoruz köy yollarına para bitene kadar. gvitara çok az yakıyo gerçekten ben çok beğendim her açıdan keyifli bir araç ama malum alamayacağım bir araba. sonuç olarak araca yükseltme kiti vinç falan yapmayacağız yayla dağ yollarını çıksın az biraz çamurdan geçsin az yaksın yeterli. lastik alıcam bitek araca o kadar vidyolarını izlediğim offroadları yapabilecek bir araç tasarlayacak param yok. peki sizce hangisi cj mi niva mı? neden? bu arada cjlerde tuzla diye bişey var o ne demek? bu fiyata alacağım araçta öncelikle neye dikkat etmeliyim? şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Hangisi Doğru Olur Bilemedim

Bence s.hibinden sitesine Niva yazin,7000 TL civarina hatta tam da o rakama alinabilecek bir kac tane ilanda temiz gozuken araclar var.Daha bu gun eski anilarim depresip incelemistim.Samurai'ye gore biraz fazla yakar cunku surekli dort cekerdir ama daha ferahtir.Cok dayaniklidir,kolay kirilmaz,parcasi bol ve ucuzdur.Temizini bulursaniz klima ve hidrolik direksiyon luksu olmasa da arazide cok iyi isler cikarir.Mumkunse vizesi,evragi,LPG si ve tum aksamlari tam olan ama curugu pek olmayan bir arac almaya bakin.Bir de bes vites olanlar dort vites olanlara nispeten daha az yakar.Hemen hemen her yerde bir sekilde tamiri yaptirilir,yurutulur,gider.
Jeep efsanedir,bakimli ve duzgun calisani gercekten iyi isler basarir.Parca ve usta bulmasi biraz daha zordur. Oynanmamis yada orjinal bakimli olanini ise bahsettiginiz rakamlara bulmak mumkun degildir.Ford motorlusu, Fiat motorlusu,dizel motorlusu derken sanzimani alt takimi vs degismis bir suru arac piyasayi doldurmustur.
Butceniz elverseydi Vitara onerirdim.Tam sase,klima,power direksiyon ve daha az yakma gibi artilari vardir.
Her uc aracta offroad icin basarili araclardir.Toplum icinde Vitara suv olarak nispeten saygin bir yere sahiptir.CJ veya Jeep icin herkes efsane duyumlar nedeniyle imrenerek bakar.Niva ise belki Rus oldugundan belkide cok kisi tarafindan tipi begenilmedigi icin burun kivrilir.Fakat yukarida yazdigim artilar nedeniyle korkmadan kirmak pahasina ozgurce surulebilir.
Hepsine zamaninda sahip olmus biri olarak sahsi tecrubelerimden olusan bazi bilgilerdir.
Yardimci olmasi umuduyla yazdim.

cevabınız için teşekkür ederim. nivanın çürüğü olup olmadığını ben anlayabilirmiyim peki yoksa ustaya mı göstermek lazım daha doğrusu bu çürük çarık dıştamı olur içtemi nerde olursa önemlidir?

Keşke motorunuzu satmasaydınız. İki araç da çok masraflıdır. Öğrenci olduğunuz için çok zorlanırsınız.

bülent bey ilk basta bende öyle düşünüyordum ama bi kaç gün önce alacağım aracı buldum şu an gayet mutluyum yalnız aracı almak için taa niğdeye gidicem. başka bi şehir olduğu için ustaya gösterme işi çok güvenli değil daha önce arkadaşıma araba alırken başımıza gelmişti çünkü sanayide hiç bişey yok dediler istanbula getirdik aracın 600 lira masrafı çıkmıştı. galeriden alıcam ve sanayideki ustaların hepsi galericileri tanıyor oluyo küçük şehirde. sorum şu, ben aracı alırken nelere dikkat etmeliyim? en önemli noktalar kesin bakmam denemem gereken noktalar nelerdir 2 gün sonra gidiyorum önerileriniz benim için çok önemli. ucuza aldığım için çok bişey aramıyorum ama hayati kesin olmazsa olmaz şunda sıkıntı varsa alma dediğiniz noktalar nelerdir?

Dun size uzun bir curuk carik ve ornek olabilecek arac linkleri yazmistim ama ya ben yanlis dugmeye bastim yada link verdigim icin yonetim yayindan kaldirdi bilemiyorum.Yayinlanmadigini da simdi gordum. Baska sehirden ve ikinci elden arac almak cok zordur.Zaten butceniz kisitli,baska sehirde tanidiginiz yoksa gittiniz birde begenmediniz en az ucyuz besyuz harcadaniz mi sizin butcenin %5 eksilmesi demek.Site uyelerinden Niva servisi olanlar var onlari bulun tavsiye edecekleri araclara bakin.Hic degilse baska sehire gitseniz bile bosa gitmemis olursunuz.Resme gore gidip baska araclarla karsilasan ornekler de duyuyoruz.Bayram geliyor diye acele etmeyin saticilardan firsatci olanlar da gercekten ihtiyaci olanlar da bunu biliyorlar.Bosuna eldeki parayi masrafli bir araca kaptirmayin.Nacizane tavsiyemdir.

bahadır bey yazdıklarınız için teşekkür ederim. sitede kullanıcı ve niva servisçisi tek bildiğim kaner bey onu da tanımıyorum. bahsettiğiniz linkleri ve ya ilan numaralarını özelden atabilirmisiniz acaba şu anda herkes benden bu konuda daha bilgili ve cidden yardıma ihtiyacım var çöpe atacak param yok üstelik bu fiyat aralığında böyle olma ihtimali çok yüksek.

Merhabalar,

Başka şehirden niva almaya gitmek kolay iş değil. Araçlar internetteki gibi çıkmayabilir. Niva nın güzel yanı tüm parçalarının yenisi vardır, ama bazen tüm parçaları değiştirmeniz gerekebilir
Bir niva sahibi olarak ankara içinde niva bulmanızı tavsiye ederim , birde niva uzun yolda sıkıcı bir arabadır. Aracı aldığınız ilk gün sıkıntı yaşamayın
Aracın altında çürük olmamasına , motorun bağlantı noktalarında çürük olmamasına , arazi şanzımanın çalışmasına , defransiyellerde , şanzımanda uğultu olmamasına dikkat edin. Mümkünse tek nokta enjeksiyonlulardan bulmaya çalışın. Tüpü ruhsata işli olsun.
Tabi bütce 7 bin tl ise işiniz kolay değil. Ama daha pahalı nivalarlada pazarlık yapmaya çalışın.
Ankarada aracı şaşmazda Auto Özlem var, Lada eski yetkili servisi , oraya gösterebilirsiniz, artısını eksisini herşeyini anlatır size.
Birde cebinizde mutlaka para kalsın , araca mutlaka masraf etmeniz gerekecektir.

Kolay gelsin

umutcan çok teşekkür ederim araç için önemli noktalar neler diye sormuştum onun tam cevabını almış oldum kendimde günlerdir araştırıyorum araştırdıkça yeni şeyler öğreniyorum acele etmeyeceğim almak için el birliğiyle bana orta halli bişey alıcaz sanırım teşekkür ederim tekrar eğer Ankaradan alıcak olursam sana ulaşmaya çalışacağım