Hangi Yükseltmeye Hangi Lastik? Cevabı Burada!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan izrafeel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,688

izrafeel

Özgürlük herkes için farklıdır.Benim içinse CJ'dir
Mesajlar
372
Tepkime Puanı
3
Yer
Kayseri
Arkadaşlar;

Garaj bölümünde açtığım konuyu burda da paylaşmak istedim.

Konu şöyle;

Merhaba Herkese;

Bugün bir internet sitesinde işimize yarayacağını düşündüğüm bir bilgi elime geçti. sizlerle paylaşmak istedim ;

Aşağıda gönderdiğim resimlerde hangi marka araca, hangi lastiği ebadını kullanırsak, ne kadar yükseltme uygulamamız gerektiği konusunda fikir veren bir kaç resim var.

Şöyleki ;

önce aracınızı buluyorsunuz. Ardından istediğiniz lastik ebadını dikey sütundan seçiyorsunuz. Denk gelen kare de kısaltmalarla ne tip bir yükseltme ve ebadı yazıyor. Kısaltmalar ingilizcedir. Aşağıda Türkçeye çevirdim. Umarım işinize yarar arkadaşlar.

Orjinal adres ve kaynağı : http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/tire-hits-or-fits.htm

Kısaltmaların Türkçesi ;
ST = Stock Vehicle >> Fabrikadan çıkmış ayarlardaki araç
ft = Minor Fender Trimming (lowercase ft) >> Çamurlukların ayarlaması ( az )
FT = Major Fender Trimming (typically requires fender flares) (upper case FT) >> Çamurlukların ayarlanması ( Çok ) Diğer seçeneğe göre çamurluklar daha fazla elden geçirilmeli.
SL = Suspension Lift SL(inches) >> Süspansiyonlu Yükseltme kiti ( kaç inç olması gerektiği )
» = Proper Wheel Offset is essential >> Doğru jant ofseti önemli
BL = Body Lift (inches) >> Kupadan yükseltme işlemi ( Kaç inç olması gerektiği)
F = Aftermarket High-Clearance Fenders >> Piyasa bulunan geniş çaplı çamurluklar. ( Bunlar genelde aracın orjinal çamurlukların tamamen daha büyüğü ile değişmesi gerektiği durumlarda kullanılır. )

Kısaca bir örnek vermek gerekirse;

79 Model bir CJ 5 için 33x12.5 lastiğe şu yazılmış : SL(3>>) bunun anlamı = 3 inç yükseltme kiti ve doğru ofsetli jant.

Dediğim gibi umarım bir işe yarar.

Saygılarımla
İsrafil ÖNAL

Linkback: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=105718.0

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=105718.0#ixzz3IgmGbaOy
 

Etiketler


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,825
Mesajlar
1,524,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR



Geri
Üst