Sayın ilkfer,
Kampçılık olayına yeni başlamış biri olarak Husky Bigless 5 kullanıyorum.Ben de ilk etapta Aprenaz Family4.1 almak niyetindeydim.İlk çadırım olacağı için bence tam bir fiyat/performans ürünüydü.En azından öyle düşündüm.İlk etapta bir çadıra fazla para bağlamadan,çadır hayatına,kampçılığa alışalım,eksiğimiz gediğimizi bu çadırda öğrenelim düşüncesindeydim.Ancak Dechatlon'da stokları bitmişti.Daha sonra Aprenaz Family 4.2 mi alsam diye düşündüm.Bir süre araştırdıktan sonra da Bigless 5 aldım.İyi ki de almışım.Kumaş kalitesi,pollerin kalitesi,havalandırması ve dizaynı gerçekten Aprenaz'a göre çok daha kaliteli.Yatak bölümüne börtü böcek girme şansı yok.Tabi filesini kapalı tuttuğunuz sürece.Öndeki bagaj kısmının zemini yatma bölümüyle bütün halinde.Aprenaz 4.1 in ön bagajı daha yüksek ve geniş.Ancak Bigless 5 in de ön bagajı gayet yeterli.
Yatma bölümü bir örtüyle ikiye bölünebiliyor.Örtü birbirinden tamamen ayrı 2 oda haline getirmiyor maalesef.Odayı böldüm mü?böldüm oluyor sadece.Çadırı alalı henüz bir ay oldu ve 2 kere kurma şansımız oldu.İlk kurduğumuz yerde ağaç gölgesinden faydalandık belli ölçülerde ve çadır sıcaklığı içinde durulabilir düzeydeydi.İkinci kurulumumuzu da bu hafta sonu şilede herhangi bir gölgelik olmadan yaptık.Çadır gündüz biraz sıcak oldu.Ancak akşamüstünden itibaren çok idealdi.Gece de üstümüzde ince bir pikeyle gayet rahat uyuduk.Hangi çadır olursa olsun çadırın üzerine bir tente koymak şart diye düşünüyorum.Mesela Dechatlondaki UV tarp bu iş için çok ideal.Çadırın kurulup sökülmesi de çok uğraştırmıyor.Germe ipleri dahil yarım saatte kurulup gene yarım saatte toplanabiliyor.Pollerin takılmasında (çadır geniş olduğu için poller baya uzun oluyor) ve çadırın ayağa kaldırırken bir kişinin yardımı ile tabi.Çadırımın bence eksisi ön bagajdaki pencerelerin tül olmadan sadece şeffaf plastik cam olması ve bu kalitedeki bir çadıra en ufak bir taşa geldiğinde çabucak yamulan çadır kazıklarının konulması.
Genel anlamda bir alternatif olarak kesinlikle tavsiye ederim.Biz çok memnunuz.
Selamlar