Hangi Hilux ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ergin61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,668
Ynt: Hangi Hilux ?

yenilerde lsd, yalnız arkada var oda.. Demiş arkadaşımız benim bildiğim difflock 4 tekerleğide kilitlmesi lazım ..Yeni (2006-2008) hilüx lerde sadece arka 2 tekerlek mi kilitleniyo . Birde yavru şanzımanda kaç farklı mod var 4x2 , 4x4H , 4x4L , ???

Etiketler

ismail bey selamlar,
hiluxda arkada lsd var, lsd %100 kilit degildir.. ihtiyaç halinde %50 ye kadar diger tekere donmeyi aktarıyor.. l200 lerin bazılarında arkada %100 kilit var, bazılarında elektronik çekis kontrolu.. ayrıca l200 orta diferansiyele sahip, bu sayede surekli 4x4 olarak daha rahat kullanabilirsiniz (hiluxda tam tur donuslerde kasma olur)..

l200 un avantajlarından biriside buyuk çamurlukları, yukseltmeden daha buyuk lastik takabilirsiniz.. (fakat geçtigimiz gunlerde bir arkadas hiluxa yukseltmeden 31.6" lastik taktı ve sorun yasamadıgını belirtti)..

ben 7 aydır hilux sahibiyim, aracı alırken l200 ile gidip geldim fakat hiluxun fiyatı daha cazip geldi.. simdi artmıs fiyatları..
birde mitsubishi forumlarında surekli l200 sorunlarından bahsediliyor; direksiyon sesi, arazi vitesi takılması, valf kırılması vs. ben sahip olmadıgım için yorum yapamayacagım fakat bir arstırın derim..

hiluxda 4x2, 4x4H, 4x4L sweçenekleri var..

LSD sınırlı kaydırmalı diferansiyeldir, çok kısaca tekerleklerinizden birisi kaymaya başladığında harekete geçer, diff lock dediğimiz diferansiyel kilidi ise her iki tekeri de tamamen kilitler. İsterseniz bir de Türkiye dışındaki forumlara bir göz atın, sonuç aşağı yukarı netleşecektir:smiley: selamlar.

Vermiş oldugunuz bilgiler için çok teşekkür ederim ...
her ikisininde artıları ve eksileri var birinde diff yok yada kısmi oranda calışıyor diğerinde olan devreye girmemezlik yapıyor vs vs vsvs ...
En iyisi her ikisinden de bir iki gunlugune kiralayıp test sürüşü yapayım ben belki o esnada bi karar veririm.)

Ben yaklaşık 6 yıldır 1987 2.4 hilux 4x4 kullanıyorum.Oldukca memnunum.Fakat uzun yolda bazı dik ramplarda çekiş zayıflığı problemi yaşıyorum.Bu yüzden özellikle büyük lastik takmak isteyen arkadaşlara 2.8 motorlu olan modelleri öneririm.Benim aracımda 31" lastikler 15'' jantlar var herhangi bir yükseltme yapmaksızın sadece 1.5 cm lik flanşlar ile bu ebatta lastik monte edebilirsiniz.Arkalarda ise flanşa zaten gerek olmuyor.Şahsi deneyimime göre bu araçlara takılabilecek max. ebat bu bence.Fazlası çekiş sıkıntısı yaratacaktır.Tabi yollarda kamyoncularla dost olmak istiyorsanız orası başka :smiley:

Hilux'leri burada övmekle bitiremem, sayısız avantaja sahip bir araç bu yüzden negatif sayılabilecek birkaç durumu belirtmem daha kolay olacak.

Öncelikle bu araçlarda konfor aramamalısınız.Tamamen makas sistemine sahip oldukları için oldukca sert bir araçtır.Manevra kabiliyeti çok yüksek değildir orta boy bir kamyon kadar geniş tur mesafesi vardır.Şehir içi trafikte bu sizi biraz yorabilir.Ayrıca 4 çekerde iken birçok Hilux'te direksiyonu tam kırıp ilerlediğinizde tuhaf sesler duyabilirsiniz, sanırım bu kasma akslardan kaynaklanıyor.Bir de yakıt konusu var. 2.4 dizel bir motora göre bir miktar fazla yakıyor.Bu da gayet normal çünkü Hilux alan herkez soluğu lastikcide alıyor ve en büyüğünden bir takım taktırıyor :smiley:

Bu makinalarda eksi bulmak oldukca zor..Ben aracımla 6 yıldır yaklaşık 150.000 kilometre yaptım bulabildiğim olumsuzluklar bu kadar.Ben yaşlandım o hala tay gibi maşallah :smiley:

arkadaşlar hepiniz dizel olanlarından bahsettiniz araclarınızın birte bu hiluxsların benzinli olanı var onlar hakkında ne düşünüyorsunuz dizelerin 100km de mazot tüketimi nedir lt olarak bu konularda da bilgi yazarsanız aydınlatıcı olur. Bende hıluxsa sıcak bakanlardan biriyim ve ilk fırsatta bir tane edinmek istiyorum

2.8 dizel motor için yakıt tüketimini Umut Çelikel arkadaşımız açıklamış.Aşağıdaki linkten ilgili konuya ulaşabilirsiniz :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=19067.0

Bende 2.4 dizel olanı var.Benimki 100 km de 8 litre falan yakıyor.Fakat lastik ebatlarım büyük.bu ebatları küçülterek yakıt tüketimi bir miktar düşürülebilir.Benzinli modeller hakkında ise maalesef bilgim yok.Herhangi bir bilgiye ulaşırsan size aktarmya çalışırım.İyi pazarlar.

1999 model beyaz renk 6 kişilik 2x4 satılık toyota orjinal ilgilenenlerin dikkatine

Arkadaşlar aşağıdaki linki seyretmenizi ve yorumlarınızı bekliyorum ..

http://www.beatfiltering.com/index.php/1010110A/9928d7b62fff80211c7ad4c2db841406ae750b12ed1b794269aaa98779239f563f29b58a0efbe969d3d795668500682b851316ba17320e3f17628

Eğer link ten açılmazsa youtube arama motoruna :'' toyota hilux fails the moose test '' yazarak ta ulaşabilirsiniz

Normal bir durum, Hilux asfaltta slalom arabası değil ki zaten ;D ;D ;D
bence aşağıdaki linki de izlemekte yarar var
http://www.youtube.com/watch?v=KoGvd-I5xxg

O kamyonun boş ağırlığı en az 10 ton yolun çamur ve engebeli oluşunun aracın ağırlığına getireceği değişimi söylemiyorum bile .. hani bi fıkra vardır mercedes önde idi arkasında peugeot onunda arkasında kaplumbağa sellektör yapıyordu diye )) bunun gibi birşey . Bu arada şunuda belirteyim hilüx leri severim arazi performansı nı da bilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.