Hangi eurodizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,260

olguncandan

Zirve
Selam olsun kıymetli dostlar.

Geçtiğimiz hafta içerisinde 2000 km civarında yol gittim. Farklı istasyonlardan yakıt aldım. Fakat hepsinin aynı nitelikte olup olmadığına dair kuşkularım var. Sizlerle paylaşmak ve fikir almak istiyorum. (Benzin istasyonlarının güvenilirliği hariç, eurodizel türleri konusunda)

Mazotu sürekli totalden alırdım. Yola çıkarken de total exelium aldım. Performansı fena değildi. 700 km. de ışık yandı. Sonra BP'den doldurttum, performansı fena değildi ama sanki total kadar verimli olmadı gibi... Sonra OPET'ten aldım, arabada belirgin bir performans düşüklüğü gördüm. (Daha önce de birkaç defa Opet'ten almıştım, yakıt tüketim dğerleri şaşmıştı) 625 km.de ışık yandı. Sonra Shell'den aldım, araba daha dinamik oldu gibi geldi bana. Mesela 4. viteste (Opetten aldığım yakıtla) ileri fırlamazken, Shelden alınca ok gibi fırlamaya başladı.

Acaba yol ve yolculuk hali dolayısıyla bana mı öyle geldi?

Hangi marka yakıt kullanıyorsunuz ve verim farkına ilişkin bir deneyiminiz var mı? (Yani benim izlenimlerim yanlış da olabilir)

Bütün eurodizel türleri aynı kalitede mi?

Bu konuda farklı deneyimi olan arkadaşlardan fikir ve bilgi rica ediyorum.

Etiketler

Ynt: Hangi eurodizel

Daha önceki deneyimlerime göre önceki ve şimdiki aracımla OPET'ten aldığım yakıtla Petrol Ofisi ve Shell'e göre daha az km yaptım. Bu konuda Petrol Ofisi iyi gibi. TOTAL ve BP burada olmadığı için birşey söyleyemeyeceğim. Yakıt firmalarının kullandığı katkılardan dolayı herhalde bu tür farklılıklar olabiliyor.

türkiyede ilk 10ppm kükütlü dizeli petrol ofisi ithal etti .... petrol ofisi bayisi olarak şunu tavsiye ederimki temiz bir bayiden alacağınız petrol ofisi yakıtı hem km hemde çekiş olarak diğerlerinden 1 puan daha yukarda olduğunu göreceksiniz
tabi denedikce anlarsınız saygılar....

Opet'i zaten elemiştim, ümiterkan da aynı şeyi gözlemlemiş.

Petrol ofisini denememiştim, deneyeyim.

Sn. erco, ben de geçen gün yarım depo o yeni çıkan dizelden aldım.

Shel'in bu yeni dizeliyle normal eurodizeli arasında bir fark gördün mü?

Yenisi motor sesini kesiyor mu?

sesiyle ilgli birşey fark etmedim ama aracın seriligii ve yakıt tuketimi ediliyor meselya bir depo 236 tl doluyo normal dizelle 1150 km yapıyor 240tl lik yeni dizel alıyorum 1300km yapıyor bu sesle ilgili de reno motorların hepsinin injektor vurntusu var zaman zaman ama önemli bir şey degilmiş ben cok araşdırdım

aracınızı ne kadar iyi tanırsanız tanıyın ve ne kadar iyi bir sürücü olursanız olun , akaryakıtların arasındaki performans farkını ayırdetmek o kadar da kolay değildir.Sonuçta aracınızı sürekli olarak bir pistte , aynı eğimde , aynı sıcaklıkta , aynı yükte ve hatta aynı dış basınç altında kullanmadığınıza göre , aracın gidişindeki fark yakıttan mı başka etkenlerden mi net olarak anlayamazsınız. Yani bir sizin kontrolünüzde olan değişken var (akaryakıt markası) bir de elinizde olmayan değişkenler (hava sıcaklığı , yükseklik , nem , eğim , dış rüzgar , hava basıncı vs vs) eh elde olmayan değişkenler bu kadar fazlayken bence sağlıklı karar biraz zor.

Derseniz ki ben şirket arabasıyla hergün 300 km yol yapıyorum ve aynı güzergah (Örneğin Avcılar'dan İzmi'e gidip geliyorum) böylece deneme şansım oluyor , eğim aynı , yol aynı... Yine değil , sıcaklık değişir , o günkü yol tıkanıklığı değişir , belki hava filtreniz daha da tıkanmıştır , benzin filtreniz serviste yeni takılmıştır temizdir, o gün arabanızda fazladan bir kişi vardır vs vs.

Sonuç alınabilmesi için bence tüm şartları kontrol edebileceğiniz hava ve yol koşulları olmalı ki bu da gündelik hayatta imkansız gibi birşey.
Gerçek testler yapılsa sonuçların da öyle aman aman farklı olacağını sanmıyorum. % 1,5 -2 lik artışı gerçekten ne kadar hissedebiliriz ki ? Yani 110 HP lik araba 113 HP olsa gerçekten hissedilir mi sizce ? En az % 10 gerekir diye düşünüyorum , hah işte bu demek için.

murat067' Alıntı:
türkiyede ilk 10ppm kükütlü dizeli petrol ofisi ithal etti .... petrol ofisi bayisi olarak şunu tavsiye ederimki temiz bir bayiden alacağınız petrol ofisi yakıtı hem km hemde çekiş olarak diğerlerinden 1 puan daha yukarda olduğunu göreceksiniz
tabi denedikce anlarsınız saygılar....

Kükürt oranının yakıttaki işlevi nedir ?

Motorin içinde maksimum % 7 oranında kükürt bulunur. Bu miktar Türk Standartları Enstitüsü tarafından saptanmıştır. Bu oran kontrol edilmediğinde daha da yüksek çıkabilir. Kükürt miktarının yüksek olması, yanma sonucunda sülfürik asit oluşmasına sebep olur. Sülfürik asidin motorlarda motor elemanlarının aşınmasına ve deformasyonuna neden olur. Motor yağına karıştığı için, motor yağı çok çabuk kirlenir ve görev yapamaz hale gelir. Segmanlar ve egzantrik bundan hemen etkilenir. şuan endüşük 10ppm kükürt oranlı euro dizel kullanmaktayız türkiyede bu uygulamaya ilkkez petrol ofisi geçmiştir....

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

SON KONULAR

Geri