Hangi Eldiveni Önerirsiniz ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cagdas90 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,183

cagdas90

Çıktım, Gördüm, Geldim
Arkadaşlar hem doğa sporları aktivitelerinde, hem de günlük hayatta kullanabileceğim, dağcılık faaliyetlerinde de iç eldiven olarak işimi görebilecek orta karar bir eldiven arıyorum. Öncelikle The North Face veya benzeri markaların bu tür bildiğiniz ve tavsiye edeceğiniz bir ürünü var mı ? Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Hangi Eldiveni Önerirsiniz ?..

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Türkiye'de kaldıysa mammut saturn windstopper eldiven, millet power stretch eldiven, marmot power stretch eldiven olabilir. Marmot en çabuk yıprananı, mammut stretch olmayan ve bu yüzden en dayanıklısı, millet ise micro polartec yapısı ve avuç içi deri koruması ile en iyisi bence.

linkler ;

Millet http://www.maceracumhuriyeti.com/index.php?p=show&pid=1908&k_id=170&kn=170

Mammuthttps://www.draussen.de/products/mammut_saturn_glove_68.shtml?2_2_71

Marmothttps://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=5&urun_id=16403&urun_ismi=MARMOT-POWER-STRETCH-ELD%C4%B0VEN---1788

North Face kışlık ürünler gelmedi, gelse bile bu tarz bir eldiveni beklemenin çok mantığı yok.

Marmot'a çok benziyor ancak marmot/millet windstopper değil. Eğer içi çok yumuşak değilse alabilirsiniz. Yoksa genelde çok çabuk pamuklanıyorlar. Micro Polar dayanıklıdır, eğer destekleri de iyi ise kesinlikle çok güzel bir model. + Windstopper çünkü.

Ohzman' Alıntı:
Marmot'a çok benziyor ancak marmot/millet windstopper değil. Eğer içi çok yumuşak değilse alabilirsiniz. Yoksa genelde çok çabuk pamuklanıyorlar. Micro Polar dayanıklıdır, eğer destekleri de iyi ise kesinlikle çok güzel bir model. + Windstopper çünkü.
İlgilendiğiniz için teşekkürler.

yüzde yüz yün eldiven öneriyorum...ıslansada, dış kısmı buz tutsada elini sıcak tutar...bir çift te yedek bulundursan iyi olur...gerçi yedek yün çorabın olursa onlada gayet güzel idare edersin...( eldiven niyetine )

cheg' Alıntı:
yüzde yüz yün eldiven öneriyorum...ıslansada, dış kısmı buz tutsada elini sıcak tutar...bir çift te yedek bulundursan iyi olur...gerçi yedek yün çorabın olursa onlada gayet güzel idare edersin...( eldiven niyetine )

+rep :smiley:. Olay aslında gerçekten bu. Ben dahil herkes "malzeme" furyasında takılmış gidiyor. Dağlara zamanında köpek kulübesi çadırlarla, oduncu gömleği, yün kazak üstü panço ile çıkanlar, bizim generasyona acıyorlar. Bu kadar malzeme ile nasıl bu kadar bitkin/yorgun/dağınık/ oluyoruz diye.

yanlız genede iyi malzemenin hakkını teslim ederim...aslında demek istediğim ihtiyaca göre malzeme belirlemek...5-6 yıl boyunca hemen hemen her pazar yürümüş birisi olarak goretex cekete kadar çok rezillik çekmişliğimizde var...panço aldık önümüzü göremedik...vazgeçtik...yağmurluklar sıkı yağmurda hep su aldı...hele birinde sirkeciden avcı takımı almışlığımız var ki biz bunla zerre ıslanmayız diyerekten...giydik takımları çıktık yola...yağmur hışım gibi iniyor....biz gururla yürüyooruz damla su geçmiyor diyerekten ...gel gelelim bi süre sonra baktık ki içimiz ıslanmıştan beter olmuş...vücuttan çıkan ter aynen iade olmuş...abartmıyorum yağmurda ıslansak daha iyiydi...hele kot pamuklu pantolonlar karda ne biçim su çeker bilirmisiniz....paçadan başlar yürüyüş sonunda bele kadar çıkmış olur...şimdi dua ediyorumda o yürüyüşlerde iyiki kaybolmamışız...her seferinde yürüyüş minibüste sonlanmış...( ki kaybolan geceyi dağda geçiren guruplar oldu bilirsiniz) allahtan lino yerli üretim goretex ceket pantolonları çıkardıda bir takım sahip olabildik ve konforun tadına vardık....başta da dediğim gibi ihtiyaca göre malzeme ...

Ee arkadaşlar sohbetiniz güzel hoş bol olsun da şimdi bu eldiven güzel al mı diyorsunuz yoksa ona vereceğin paranın çeyreğiyle yün eldiven al daha iyi mi diyorsunuz ;D

Sen istediğini al yahu :smiley:. Biz muhabbet ediyoruz :p.

Dediğim tabi ihtiyaca göre malzeme ama o zorlukları zamanında yaşamış olmak bambaşka bence. Abarttığımı sanmıyorum ama 15 sene öncesinden beri dağcılık yapan biri için günümüz şaka gibi herhalde malzeme bakımından.

Ben dağda sana linki attığım millet eldivenleri kullandım gayet memnun kaldım. Lahitkaya zirve yapmıştım aladağlarda klasikten kar yağışı altında. YAni windstopper'Lı olan north face en kötü benim millet gibidir. Daha iyi olma ihtimali yüksek ama içi ne kadar destekli o önemli.

Benim eldivenin içi ciddi deri kaplamaya sahip.

Yün eldiven almayıp, lafuma windstopper eldiven aldığım zaman eğitmenimden dayak yiyordum niye buna para verdim diye o ayrı :D.

ya biraz da olay kişisel tabiii. türkiye şartlarında yün eldivenle ben her yere giderim gibi geliyor...ama el üşümesi farklı galiba kişiden kişiye değişiyor...

Peki ben bunu yarın gidip alıcam Ankara Çankaya'daki Kar Spor'un tam yerini bilen var mı arkadaşlar ? ( çok şey mi istiyorum acaba kusuruma bakmayın ;D)

http://www.Hatch-Corp.com/law/gloves.aspx

Ben bu markanın Cut Resistant modelini kullanıyorum ama siteyi kurcalayın biraz başka modelleri de var (Cold Duty vs) ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri