Hangi Cherokee

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BaXSeS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,324

BaXSeS

BaXSeS
Yer
OSMANİYE
Web
www.cyber-warrior.org
arkadaslar ben bır Cherokee almak ıstıyorum ama hangı model hangı serı alacagı hakkında pek bır kanaatımm yok cj serısınden ıyı anlıyorum ve bılıyorum ama cherokee hıc kullanmadım her ortama her sarta gore uygun oldugu ıcın Cherokee almak ıstıyorum hem her mevsıme uygun dıye aklımdan gecen serısı begendıgım almak ıstedıgım modelı 2001 model Grand Cherokee 4.7 lımıted ama kullanan ve bılgısı olan arkadaslarıma danısayım ıstedım bılgılerınız ve yardımlarnız ıcın sımdıden tesekkurler

Etiketler
Ynt: Hangi Cherokee

Selamlar ,

Öncelikle jeep bölümünü baştan aşağı taramanızı öneririm . Ben bildiğimce birşeyler yazayım :

Aracı ne amaçla kullanacaksınız ? Offroad düşünüyor musunuz ? WJ ZJ den birazdaha hassastır , parçası biraz daha pahalıdır . Offroad amaçlı mod. vs düşünüyorsanız tercihin ZJ den yana olması çok daha avantajlı diye düşünüyorum çünkü parça ve seçenek çok .

Bunun dışında elbette 4.7 WJ de sonuçta jeep markadır ve güzel bir araçtır . Özellikle sorunlu vs bir makina değildir ...

ofroad amaclı kullanmayacagım ama osmanıye bolgesınde toros daglarında kucuk gezıler yanı pekde ofroad sayılmayacak yerlere gıderım oralardada zorlanacagını sanmıyorum begendıgım tercıh ettıgım aracı alırsam ne gıbı artı ve eksılerım olur bu arada jeep marka forumdakı aracları tek tek ınceledım genelde ofroad amaclılar ben gunluk hayattada bu aracı kullanmak ıstıyorum onun ıcın bıraz konforlu ve luks olmasını ıstedım ve hosuma gıttı onceden cj8 kullanıyordum ama gunluk ve turlu yasantıya uymuyor onun ıcın boyle bır karar aldım ılgınıze tesekkurler

Arkadaşlar tavsiyileri yazarken fiatı ve motorlutaşıt vergisi yakıtı nekadar yazarsanız bende sevinirim bitane var benimde hoşuma giden 97 model grand choreke ben hem av da kullanmak içn hemde gezmek için düşünüyorum tavsiyeleri yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür edrerim ::smiley: ::smiley:

.öncelikle herkese günaydın
Ben 99 model wj kullanıyorum ve çok memnunum,aracımı 2009 şubatta aldım ve 1 kere 2214 TL temmuz sonu vergi ödedim,seneye yaş sınırından dolayı 6 aylık vergisi 950 TL civarında olacak,ama model 2000 olursa 1 sene daha bu parayı ödemen gerekecek.
Bu bir önbilgiydi,jeep alırken en önemli konu bence masrafsız olanı bulmak,bunun içinde çok iyi araştırma yapman gerekiyor,öyle bir anda görüntüsünü beğenipte sakın alayım diye düşünme,en ufak bir sorunu bile sana oldukça pahalıya patlar bilgin olsun.
yakıt konusuna gelince,benim wj gazlı tartarini marka tüp var,şehir içinde 350-400 kr,şehirler arasında 275-290 kr civarında yakıyor,ama bu senin gaza yüklenmenle doğru orantılı artıyor tabiki.

benden bu kadar,sanada kolay gelsin...

Şehirde kullanacaksnız ve offroad la çok işinizi olmayacaksa WJ tabi ki güzel araçlardır . Pek eksisi yoktur vergisi dışında . Açıkcası ben kullanıpta memnun olmayan pek görmedim . Bahsedebileceğimiz eksisi ZJ den daha hassas olması ve ZJ ye göre birazdaha yüksek servis maliyetlerini sayabiliriz .Sonuçta bir jeep ten bahsediyoruz :D

Avcı hocam hem arazi hem konfor dersen adres ZJ . Zaten bahsettiğim 97 model Grand cherokee ZJ kasa kodlu olandır . Yol dışında da hayli dayanıklı ve modifiye konusunda çok seçenek sunar . Asfalta da kolay kolay kimse yakalayamaz . Sağlıklı bir araçta ve sakin kullanımda LPf ile şehir içi 30-40ykr şehir dışında ise çok tada düşük genelde 30kuruşun altında yakar . Dediğim gibi sakin kullanırsan .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
gezenadams

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR