Hamile Eş İle Tatil Planı İçin Öneriler.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan helaxes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,431

helaxes

Yeni Üye
Herkese merhabalar,

Sizlere danışmak istediğim bir konu var .. Eşim şuan 3 aylık hamile ve Ağustos ayında bayramın hemen akabinde 1 hafta bir tatil planlıyoruz. Tabii o zamanlara neredeyse 7 aylık hamile olucak... Bayram tatilinde didim tarafında yazlıkta olmayı düşündük ondan sonrada o taraflar güzel butik bir otel veya alternatif önerilerinizi istiyorum. Araba ile gidiceğimzii düşünüyorum bu sebeple ulaşım konusunda sıkıntı yaşamayız.

Birde Santorini ye baktım biraz önce ama sizce bize uygun bir tatil olurmu yunanıstan adasına geçmek yoksa ülke içerisinde mi kalmalıyız?

Eminim bu tarz tecrübeleriniz olmuştur . banada tavsiyede bulunabilirseniz çok sevinirim.

teşekkürler şimdiden.

Etiketler
Ynt: Hamile Eş İle Tatil Planı İçin Öneriler.

Allah tamamına erdirsin inşallah. Size tavsiyem tatil planı yaparken Ağustos ayındaki sıcaklıkları göz önüne almanız. Malum değişen hormonlar, alınan kilolar vs vs sıkıntı yaratabilir.

allah tamamına erdirsin benim hanım da 3 aylık hamile şahsen ben ağustos ayında çok sıcak yerlere gitmeyi göze alamadım abant asos akçakoca gibi nispeten daha serin yerler tercihim olacak

Gebelik hipertansiyonu, çoğul gebelik, geçmişte düşük öyküsü, diabet öyküsü, kalp hastalığı öyküsü vb olmadığı sürece sorunsuz seyreden gebeliklerde tatil programı açısından çok da sorun olmayabilir.. Seyehatinizi araç ile yapacağınızı belirtmişşiniz.. Uçakta kullanmayacaksınız..

Havuz kullanmamaya gayret gösterin.. Enfeksiyon riski havuzda her zaman var.. denize girebilir eşiniz..
yemeğine temizliğe dikkat edin.. bol sıvı alsın, güneşte fazla kalmasın, aşırı yorulmasın yeter.. sıcak çok da iyi olmaz.. eşinizde sıvı kaybı fazla olur.. tabii klimada çarpabilir.. buna da dikkat.. ilk aklıma gelenler bunlar.. yukarıda yazdıklarım aslında herkes için geçerli.. sadece gebeler biraz daha dikkatli davranmalı..
birde Yunanistanın sağlık sistemini en son 2009 yılında selanike yaptığım gezide inceleme fırsatı bulmuştum.. Öğlenleri sağlık kurumlarında, hatta acil servislerinde bile siesta uygulaması vardı.. örneğin selanik gibi yunanistanın 2. büyük şehrinde sadece bir acil servis öğle saatlerinden saat 2-3 e kadar açık kalıyordu.. diğerleri ise kapanıyordu.. kapalı olanlar bu aada dikkatinizi çekerim.. hastanelerin acil servisleri.. :smiley: bizdeki gibi 24 saat acil sağlık hizmeti orada yoktu.. oradaki il müdürlüğü yetkilileri bunu ciddi olarak söyleyince başta şaka yapıyorlar zannetmiştik.. :smiley: halen öylemi bilmiyorum.. sistemleri değişmiş olabilir.. Sağlık sistemi Allahlık diyebilriim..
Bir hekim olarak size tavsiyem ne olur ne olmaz, özelliklede gebelikte riskli bir durumu varsa doğuma yakın yurt dışından uzak durmanızı öneririm.. ülkemizde de ilçe merkezllerine yakın olun, acil bir durumda 112 ile hemen herzaman müdahele olur.. kanama olabilir, erken doğum olabilir, devlet hastanelerinde her zaman bu tip durumlara müdahele edilme şansı bulunmaktadır. Ayrıca 112 sistemimizde son derece iyi.. bu en kötü senaryo için tabii..bir hekim olarak sizi de şimdiden korkutmak istemem.. ;)

Tavsiyemdir, çıkma. Hatun milletinin ne sıkıntısı biter ne tribi. Birde hamileyse eyvah eyvah. Ben bi assosa gittim esim hamileyken, 4 gun kalacaktik 2. Gun dedim "toplan donuyoruz". Bence bi bahane bul tek git :smiley:

korayka' Alıntı:
Tavsiyemdir, çıkma. Hatun milletinin ne sıkıntısı biter ne tribi. Birde hamileyse eyvah eyvah. Ben bi assosa gittim esim hamileyken, 4 gun kalacaktik 2. Gun dedim "toplan donuyoruz". Bence bi bahane bul tek git :smiley:

abowwww tavsiyeyi kessss kaç kaç kaçççççç :D:D:D:D:D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR