Seval Hanım ; Günaydın ,
Öncelikle CB niz nedir , anteniniz nasıldır, diye sorayım ..?
Daha sonra BAOFENG için kesinlikle HAYIR cevabı vereyim..
sakın kapınızdan sokmayın...en ucuz telsiz olabilir ama maalesef çok salak yönleri var... sıkıntı basar programlar iken.
ben bu konuda hepsini denemiş birisi olarak ..
WOUXUN : sinyal görür ses vermez, el programlama bana göre salaklıktır.
BAOFENG : her yazar kasada Harmonik alır , CIVALI lambalarda konuşamazsınız, Anteni zayıftır,
VEİERWEI : Bu sınıfın içinde listenin en üst sırasına yakındır ama anteni sağırdır.
PUXİNG : Ateş gibi olur ama bir türlü yanmaz..

1yıl kullandım harici antene bağladım , yakamadım , VX 8 kadarısınır ama çalışır.
TYT UVF9 : 2* 128 kanaldır ama 128 üstünü search yapmaz.., şarj ucu direct olarak cihaza girer, ufaktır , rahattır , ama kullanışlı değildir , ekran siyahtır ( DEZAVANTAJ )
TYT UVF1 : Bugüne kadar gördüğüm ( CHİNA ) cihazların içinde en randımanlı , basit , rahat ve kullanışlı olanı ,
bir tanesini 2 yıl kullandım, düştü çatladı yapıştırdım, birisinin kafasına vurdum , yapıştırdım,
2 kattan uçtu , yapıştırdım , bana 2 sene dayandı ...
1 numarayı emekli ettim , aynı zamanda getirttiğim yedek 2 numarayı şimdi kullanıyorum ..
bana göre rahat, sorunsuz kısa zamanda frekans ve İsim girilebilen bilgisayar programı olmadan her türü işi görecek
İLK ADIM cihazı..
Haa derseniz ki 1.250 TL veririm .. YAESU VX 8GR , faceook ta var...
Şimdi diyeceksiniz ki...niye
HYT TC600
HYTERA PD 785 ( digital )
HYTERA MD 785 ( digital )
HYTERA X1P ( digital )
ICOM V-8
ICOM UV 82
WOUXUN KG 833
TYT UVF 9
gibi el telsizleriniz var ...
Hepsi ayrı klasmanda ayrı kulvarda çalışan cihazlar..
ICOM ikizleri SAĞLAM ve dayanıklı... VHF ve UHF
KG 833 Marmara iletişimden hediye..( TEST karşılığı)
TYT UVF 9 ilk çıktığında aldım ama , istediğim gibi değil , ufak , kullanışlı ama aptal.
HYTERA lar ise...Digital çalışmalarım ve Eğitim ve kendi öğrenimim için gerekli,
çünkü cihazları satanlar dahi benim bir haftada bulduklarımı bulamamışlar hala..
Ne var HYTEA da, öncelik VHF' nin anteni uzun , yani kadın cihazı değil, UHF ve VHF profesyonel bir cihaz...
X1p UHF tam kadın cihazı , şehir içinde ideal , çanta için kibar, gömlek cebinde bile taşınır, IPHONE 5 kadar ince, fakat pahalı 2.120 TL...
hatta makyaj çantasına bile giriyor( bildiğim kişiler var)
HYTRA PD785 UHF profesyonel 1024 kanal, ( 64 * 16 ) cihaz yeni versiyon yazılımı ile sokakta frekans ve tone girebiliyorsunuz...
Diğer taraftan , DUAL cihaz haricinde iki tane MONO cihaz alın , çünkü bazı anlarda DUAL cihaz duyar ama söylemez...
yani kısacası , bina içinde HYT X1p gayet iyi ( TÜBİTAK kullanıyor, BAŞBAKANLIK kullanıyor, DİGİTAL karşılıklı olur ise... PİL ömrü % 35 artıyor ( paket ses gönderdiği için )
Her zaman söylerim TELSİZ HAYAT KURTARIR.
Görüşmek üzere
Saygılarımla
A.Tevfik ATABEY
Telsiz ve Haberleşme uzmanı