Güzelçamlı'ya Üç Bisikletli

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barışakdere Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,837

barışakdere

Ana Kamp
Yer
izmir
gezi yazısını, fotoğrafların max. eklenti boyutunun çok üzerinde oluşu sebebiyle
bu durumu çözdükten sonra sürdüreceğim sevgili arkadaşlar. sevgiler.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

270720091229.jpg

270720091264.jpg

270720091237.jpg

280720091357.jpg

280720091326.jpg

Etiketler
Ynt: Güzelçamlı'ya Üç Bisikletli

1. GÜN
Niyetimiz pedallarımızı kullanarak, zamana, insanlara, dağlara, denize ve toza karışmaktı yeniden. Bir baba-oğul, iki arkadaş, üç sıkı dost. Ahmet Demir, Oğuzhan Kürşad Demir, ben Barış Akdere; Torbalı'dan başlayan yolumuz Bayındır, Tire üzerinden, Aydın Dağlarının en batı ucundaki esintisi bol, incir ve zeytin diyarı Germencik'e bağlı Dampınar köyü'ne uzanıyordu.
Bir dostumuzun köyü olan Dampınar'a tırmanışımız epey zorlu oluyor. Birçok yerde bisikletlerimizden inip yürüyoruz.[attachment=1]
Köyde bizi tanıyan kimse olmamasına karşın hemen sahipleniyorlar. Yatacak yer, duş imkanı ve bolca yemek ikramları karşısında biraz mahçup oluyoruz. Kampımız için köyün artık kullanılmayan okulunu seçiyoruz. Köy okullarını hep çok sevmişizdir. Kitap, tebeşir ve tahta kokan köy okulları, huzur, ve güven verir insana.[attachment=2]
2.GÜN
Germencik’e hızlı bir inişle ulaşıyor, su takviyesinin ardından Ortaklar’a varıyoruz. Enerjimizi korumak için kuru yemiş molası sonrası Çamlık’a tırmanıyoruz.
Kuşadası, vardığımızda öğle uykusundaydı her zamanki gibi. Hiç gürültü yapmadan bir çorbacı bulup, enerji bakanımız Ahmet Abi’nin sponsorluğunda Güzelçamlı’ya hareket öncesi yatırımlarımızı tamamlıyoruz.
Güzelçamlı. Ne güzeldir her zaman. En güzeldir. Adını 1237 rakımlı Dilek Tepe’den alan Milli Park, Tabiat Anamızdan Güzelçamlı’ya verilmiş bir hediyedir sanki.[attachment=3]
Kamp için yer arayışımız sonucu Güzelçamlı’nın tek kampingini buluyoruz. Güzelçamlı’nın sonu diyebileceğimiz, milli park ile komşu denize sıfır bir kamping. Kendi çadırınızı kurabileceğiniz gibi kiralık küçük ahşap odaları da var. [attachment=4]
3.GÜN
Ertesi gün yüklerimizi bir kahvehaneye emanet ederek milli parka tepeden bakan bisiklet yolunda buz gibi suların kaynağına ve sincapların mekanına pedallıyoruz.[attachment=5]

270720091293.jpg

270720091304.jpg

280720091345.jpg

290720091373.jpg

290720091428.jpg

Zorlu bir tırmanış sonrası Dilek Yarımadası ile Samos Adasını bu kadar güzel görmek her şeye değer diye düşünüyoruz.[attachment=3]

Toprak yol hem trekking için hem de bisiklet için uygun görülmüş fakat söylemeliyim ki; bisiklet için biraz zorlu. İnişte ön tekerim kayıyor ve düşüyorum.[attachment=1]

Lastik patlakları bu turda bizim için çok can sıkıcı anlar yaşattı maalesef. İki iç lastiğin yarılıp kullanılamaz hale geleceğini tahmin etmemiştik. Neyse ki Güzelçamlı’da yedek lastik buluyoruz.[attachment=2]
4. GÜN
Dönüş yolunda ise yorgunluk belirtileri açlığımızı bile bastırır halde iken dostum Oğuzhan, gençliğinin verdiği enerjisiyle bu anı kareliyor.[attachment=4]

Sevgili Ahmet ağabeyciğim, Dostum Oğuzhan. Teşekkür ederim. her zamanki gibi birsürü kilometre yaptık, acıktık, terledik, yorulduk. Ama yine her zamanki gibi çok eğlendik.
Teşekkür ederim.

290720091440.jpg

290720091375.jpg

290720091437.jpg

300720091456.jpg

DSC01157.jpg

Zorlu bir yolculuk olmuş. Dilek Yarımadası ile Samos adasının manzarası bir harika.

Bisiklet çok zor bir spor.Ben profesyonel anlamda kullanmıyorum ama kullansaydım bu tarz bir seyahat hoş olurdu diye düşünüyorum.Keyifli fotoğraflarınız için teşekkürler :smiley:

Beden gücü ile yapılan spor-aktiviteleri bir başka oluyor. Çok keyifli geçtiği yorgun mimiklere rağmen belli oluyor.
Teşekkürler.

güzel gezi olmuş bende 15 günden beri kuşadası davutlardaydım milli park güzelçamlıyı felanda gezdik müthiş güzel yerler yollarda mutlak karşılaşmışmızıdır bisikletli gurupların yanından geçmiştim

Dostum gerçekten çok güzel ve zevkli bir turdu.Ayrıca benim içinde mükemmel bir deneyim oldu yaşadığımız anıları hiç bir zaman unutmayacağım ve seninle yaptığımız turların asla sonu gelmeyecek seni çok seviyorum MTB'nin kralı Barış.

Çok güzel bir gezi olmuş, ufak tefek kazalar dışında bir problem yaşamamanız sevindirici :smiley: Tebrikler.

Çok keyifli bir etkinlik olmuş, ayaklarınıza sağlık... Malzemeler bisikletlere eşit dağıtılmamış galiba ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR