Güzel Bir Wj Sahibi Oldum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan persguitar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,955

persguitar

Ana Kamp
Merhaba,

Forumda daha önce pathfinderlar hakkında sorunlarımı bilgilerimi paylaştıktan sonra aracımı satarak güzel bir wj sahibi olmak için kolları sıvadım ve gerçekten düzgün bir wj bulana kadar çok uğraştım. Nihayetinde 2 gün önce 2000 model 4.7 wj sahibi oldum :smiley: .. Hem mutlu oldum hem üzüldüm .. üzüldüm çünkü yıllarca pathfinderla boşuna uğraşmışım :( wj min koltuğuna oturup gazladıktan sonra yaptığım işin çok düzgün birşey olduğunu farkettim keşke yıllar önce böyle bir araba alsaymışım dedim. Böyle bir araçla aranıza katıldığım için kendimi şanslı hissediyorum . Çok yakında fotoğraflarını forumda paylaşacağım.

Küçük birde sorum olucak ölçebildiğim kadarıyla araç ş.dışı ve ş.içi oralama 0.95 Tl yakıyo normalmi ? yoksa motor gücüne kendimi kaptırıp fazla mı gazlıyorum ?

Etiketler
Ynt: Güzel Bir Wj Sahibi Oldum

Aracınız hayırlı olsun,Güle güle kullanın.
WJ ler güzel araçlar,yakıtı normal LPG de 750 krş yaktığını biliyorum.
Bu konuda Savaş Cheroke abinin çok yorumu vardır,tam bir ZJ WJ hastasıdır.
Kazasız belasız kullanımlar dilerim.

aracınız hayırlı uğurlu olsun,WJ 4.7 gerçekten süper bir makina ,tadına doyamazsınız,yakıt olayına gelince 095 krş normal ,biraz zaman geçsin,4 veya 5 kez depoyu doldurun ,bakın nasıl 075 yakacaktır.çünkü wj ye ilk binenlerin, bir ay sonra yakıtı ister istemez düşecektir.

Merhaba. Ben de 1 ay önce aldım. İlk defa otomatik vites kullanıuyordum. Başlarda şehir içi yakıtım 1 tL'ye bile gelirken şimdi 75 kuruşlarda.

ŞEhirlerarası ile 40 kuruşa kadar iniyor kullanıma bağlı olarak. Çok korkmayın. Ben 1 ayda bu stresi atlattım. Direksiyona geçince herşeyi unutuyorsunuz. (Bahsettiğim değerler LPG için)

Arada benzinli kullanın tabi. İLk çalıştırınca 3-4 KM Benzinde gidin. Uzun yolda sabit hızla gittiğinizde 10-15 km benzinle gidin.

Ama bu aracı kullanıyorsanız gereksiz yerlerde gazlamayacaksınız, önünüzde kırmızı ışık varsa gaza basmayın frene basmayın. Bırakın kendi yavaşlasın. Gaz rahatlatın yani vitesi kendiniz düşürün.

Çok doğru bir karar vermişsiniz. WJ benim araba olayına bakış açımı değiştirdi. Eskiden serseri gibi araba kullanırken WJ'den sonra kimseyi takmıyorum. Çok yapışırlarsa arkadan bi koyuyorum gazı uzuyorum aval oluyorlar :smiley:

Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın inşallah.

Sakıncası yoksa kaça aldığınızı öğrenebilirmiyiz? Kafamda ne alacağımı oluşturmaya çalışıyorum. Hem bütçeme hem kullanımıma uygun olması gerekli...

WJ çok şık ve kullanımı son derece keyifli bir araç. Ayrıca 4.7 motorun egsoz sesi de gerçekten kendine has ve derinlerden gelir ;) Kazasız belasız kullanın , çok güzel bir araç almışsınız.

Ben 98 Tahoe Sport kullanıyorum. Tahoe'yu alırken WJ kasalara çok bakmış ve incelemiştim. Tek kapı istediğim için Tahoe aldım ama WJ hala aklımdadır. Günlük kullandığım aracımın yerine WJ alayım dedim ama bir 5.7 bir de 4.7 fazla geliyor ::smiley:

Yakıt olarak ilk etapta 80-90 kuruşa kadar yakabilirsiniz gayet normal ama zamanla ve arkadaşların dediği gibi birkaç depo doldurunca daha makul kullanmaya alışırsınız. Şehir içinde Ankara fiyatları (2.46) ile LPG de 50-55 kuruş arası rahatlıkla yakalanabilir.(Benzin kullanımı dahil değildir)

Tekrar hayırlı olsun diyor fotolarınızı bekliyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,639
Kaydolan Son Üyemiz
derinb

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR