Gürül Gürül Akan Kanyonlar Diyarı; Cide

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sukuşu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,828
Ynt: Gürül Gürül Akan Kanyonlar Diyarı; Cide

manowargs' Alıntı:
Merhaba
tanıdık yerleri ''kanyonları ve cideyi'' görünce selam vermek istedim.Bende aslen cideye yakın biryer olan Pınarbaşındanım.büyük ihtimalle biliyorsunuz ama pınarbaşındada valla kanyonu var ve bitiş yeri cide.
Fotoğraflar içinde ayrıca teşekkürler..

hayatimin önemli bir bölümünün gectigi olaganüstü bir cografya. hala aklim orada. kesfedildikce bir taraftan seviniyorum, öte yandan "firtina deresi"nin basina gelenleri düsünüyor ve endiseleniyorum...

Etiketler

Evet fırtına deresi gibi olacak diye bende korkuyorum, Şu anda zaten bir Baraj yapılma lafı dolaşıyor umarım vazgeçerler. Bizim oraların el değmeden kalıp güzelliklerinin kaybolmamasını diliyorum.İnanın birkaç gün boşluk bulduğumda bile İstanbuldan kaçıp dolaşıyorum. Her seferinde yeni yerler görmek çok güzel.

tarantula' Alıntı:
Evet fırtına deresi gibi olacak diye bende korkuyorum, Şu anda zaten bir Baraj yapılma lafı dolaşıyor umarım vazgeçerler. Bizim oraların el değmeden kalıp güzelliklerinin kaybolmamasını diliyorum.İnanın birkaç gün boşluk bulduğumda bile İstanbuldan kaçıp dolaşıyorum. Her seferinde yeni yerler görmek çok güzel.

dilerim bu korkularimiz gercek olmaz. bence yasanabilecek en güzel cografya. hayat orada...

ve üstelik yalnizca dogasi degil guzel olan; insani. hem de alabildigine icten, onyargisiz, bonkör, sevecen...

tm' Alıntı:
hayatimin önemli bir bölümünün gectigi olaganüstü bir cografya. hala aklim orada. kesfedildikce bir taraftan seviniyorum, öte yandan "firtina deresi"nin basina gelenleri düsünüyor ve endiseleniyorum...

tamamıyla çevresinden bağımsız saklı kalmış bir doğal yapısı var.dsi de çalışan biri olarakda şunu söyleyebilirimki baraj olayı şu an için sadece söylenti.umalımda hep milli park olarak kalsın.şuan için fırtına deresi ve kaçkarlar kadar popüler olmadığı için biraz daha şanslıyız aslında..

Semih Bey ,Verdiğiniz haber beni sevindirdi fakat içimdeki kuşkuların artmasına sebep olan şey bizim köyün alt tarafında değirmen ağzı denen bir yer var ,bu bölgede aletlerle gelip ölçüm yaptılar. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz mantığına göre boşuna bir şey yapılmıyordur diye düşünüyorum. Benim endişem Barajın yapılmasından ziyade Baraj olan yerde iklim özellikleri değişiyor. Bitki örtüsü değişiyor. Çünkü Baraj bölgesine yakın bölgelere kar düşmez ve yağışların Yıllık ortalamasında değişimler olur.Dediğiniz gibi umarım vazgeçilir.

Ölçümler büyük ihtimalle farklı bir amaç içindir.baraj konusu şimdilik sadece kağıt üzerinde,herhangi bir çalışma yok.İklim konusunda ise dedikleriniz çok doğru örneğin kastamonuda karaçomak barajı yapıldıktan sonra şehir merkezine doğru düzgün kar yağmıyor.burda 10cm kar varken bizim köyde(pınarbaşı) 1m yi aşkın kar var.sonuç olarak tüm bitki örtüsü ve dolayısıyla canlılar bundan etkileniyor.Eğer Valla (asıl adı Kayaboğazı dır)kanyonuna baraj yapılırsa bundan etkilenecek ilk canlılarda biri olabilirim.Çünkü ewimiz sular altında kalacak yada baraja 0 olacak :smiley:

İçimi bayağı rahatlattınız. siz işin içinde olduğunuza göre daha iyi bilirsiniz. Birkaç sene sonra geleceği köyümde gördüğüm için oraları için kafamda bir sürü proje var.Çünkü daha önceki yazışmalarımdan görebileceğiniz gibi yeni ev yaptırıyorum. İlerisi için çok büyük araştırmalar yapmıştım ve yatırım yapmayı düşünüyorum. Bütün toprak tahlillerini yaptırdım.Ayrıca küçük bir not olarak bizim kökümüzde dedelerden Pınarbaşı ılıcadan geliyor.Orda çok yerimiz vardı. Zaten soyadımızda Horma kanyonundan geliyor. Selamlar.

eskilerin anlattığına göre cide-pınarbaşı-şenpazar arasında gidip gelmeler çok olmuş.dedemler yürüyerek cideye giderlermiş vapurla zonguldağa ve çevre illere gitmek için,bendeki doğa sporları merakıda burdan geliyo sanırım :smiley:
benimde cidede akrabalarım var hemen hemen her yaz cide gideros amasra çevresinde dolanırım.eviniz hayırlı olsun umarım planlarınız dilediğiniz gibi gider..toprak tahlilleri zeminmi yoksa üretim içinmi?

Yaptırdığım toprak analizleri tarım için. 15 dönüme ihracaatlık kiraz yetiştiriciliği yapmayı düşünüyorum. Kiraz soğuklanma ihtiyacı yüksek olan bir meyve olduğu için baraj dolayısıyla oluşacak hava değişimi bütün projeyi mahvedecek. Bölgenin yüksek olması sebebiyle özellikle heryerde kiraz bittikten sonra en son kiraz yetiştirilebilecek bir bölge. Bu nedenle değerlide oluyor. Neyse fazla özele girdik bu siteyi okuyan diğer arkadaşları sıkmayalım.
Selamlar.

Selam Ayça
öncelikle ellerinize sağlık,tam 9 yıl olmuş gitmeyeli özlemişim oraları. gideros resimlerinden 3. de görülüyor arkadaşımın dedesinin evi üstte solda anayolun üstünde kalıyor doğrudan koyu gören konumuyla harika bir manzarası vardı.doğası ve sahilleriyle gerçekten hayran kalmıştım.aslen sinopluyum ama istanbuldan oralara bakınca bunca zamandır boşuna yaşamışız diye düşünmeden edemiyorum ayrıca abana'yı da çok beğenmiştim inşallah bi sahil turu daha yaparım bu sene şöyle amasradan sinopa...
çok güzel kareler için tekrar teşekkürler...

Haziran 15 den sonra Şehriban (Aydos) çayının bulunduğu kanyondan geçiş yapacağım katılmak isteyenler olursa yardımcı olurum.

Merhaba Arkadaşlar, kanyona baraj yapılma olayı artık ciddileşti. Geçen hafta derneğimizde ihaleyi alan firma ile toplantı yapıldı ve baraj yapılacak. Maalesef bu oradaki doğamız için çok kötü olacak. Bu gün derneğin kiraladığı otobüslerle toplu eylem için cideye gidiliyor. Eylem bir işe yarıyacak mı bilmiyoruz ama en azından elimizden geleni yapmaya çaluşacağız. Oraya baraj yapılması ile su sevyesi 60 mt yükselecek ve o cvarın bütün bitki örtüsü değişecek.

Hakan bey tekrardan merhabalar.hangi firma ihale aldı acaba?barajın adı felan varmı? baraj ne amaçlı yapılıyor? konuya yakın biri olarak hiç böyle bir duyum almadım da..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR