Günlüklü - Fethiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,737

cantunc

Kamp II
Yer
kars
Karavancılara haber.Fethiye/Günliüklü'de harika bir kamp veri.Eskidende var olan Günlüklü kampı koruma alanı ilan edildiğinden çadırlara kapatılmış.Sadece karavan alınıyor.Yöneticisi amaçlarının karavan turizmine yönelmek olduğunu söyledi.İnşallah söylediğini yaparda Türkiye'de olmayan karavan kampı orada oluşur.

Etiketler
Ynt: Günlüklü - Fethiye

Günlük koyunu biliyorum.Tabi ki çok güzel okaliptus ağaçlarıyla çevrili doğa harikasıdır.Eskiden günlük ağacı çokmuş ama sonradan sayıları çok azalmış. Göcek ve Fethiye körfezlerindeki dingin koyların egenin o muhteşem turkuaz mavisini bulamazsınız burada. Bölgede hakim günbatısı rüzgarlarına açık, hafif çırpıntılı bir koydur.Tavsiyem, okaliptus ağaçlarından havaya karışan güzelim rayihaları soluyabilmek isteyenlerin, havaların geceleri serinlemeye başladığı Eylül sonu-Ekim başı gitmeleridir.

Günlüklü çok güzel bir yer.Tatilimi yıllar önce eylül de hep orada orman kampındaki barakalarda yapardım.Şimdi orman kampının yerine otel kondurmuşlar.Ekmek içi ile balık tuttuğum kayalık yeri sanırım betondandır marina gibi bir şey yapmışlar.

Marina filan yok.Koyun sonunda bir butik otel var.Otel sahibinin prensibi nedeniyle otelde müzikte çalınmıyor.İskele dahil ahşap.Beton yargıınızda haklısınız.Ama enteresan burada beton filan yok.Hatta adam günlük ağaçlarını kurtarmak için Günlük'lüyüde kiralayıp,koruma alanı ilan ettirmiş.

Butik mutik otel işte sonunda.Google earth dan baktım 20 den fazla bina saydım.Sahilide tel örgüyle ayrılmış.

Fethiyeye hiç gitmedim ama bu yaz gitmeyi düşünüyorum. günlüklüdeki bu yer ile ilgili değişik tavsiye edebileceğiniz özellikleri neler orada kalma konusunda sorun yasanır mı veya cadır kurulabilecek yerler var mı yoksa otellerde mi kalınıyor

Bu sene öğrendiğime göre bahsettiğim yerde işletmeci tarafından nodern bir karavan parkı yapmak üzere orman bakanlığından izin almaya çalışılıyormuş.İnşallah bakanlık pürüz çıkartmazda yok olan kamp yerlerine karşın ülke doğru dürüst hatta olmayan Caravaning
park yeri kazanır.

Günlüklü koyuna bir kaç gün önce gittik..
Tabiat muhteşem güzel..
Burada ki tesis de öyle. Fethiye ana yolundan tabela yönünde sapınca çok az bir mesafe sonra karşınıza bir tabela daha çıkacak..Sağa işaret eden tabelada PALM BEACH HOTEL 5xxxxx yazısı var.
Sola işaret eden tabelada da PALM BEACH yazıyor.
Plaj arkası alan çoğunlukla çimle kaplı..Tabi çim bunlar..Bazı yerlerde ağaçtan kanepe ve masa setleri yer almış..Günlük ağaçları tüm alanı gölgelemiş..Plajda 2 çeşmeli duş var..Deniz biz gittiğimizde nedense bulanıktı..Yani yüzerken deniz dibini en sığ yerde bile göremedik. Yüzerken elimize yer yer uzun yosun parçaları takılıyor olması dibin yosunlu olması anlamına geliyor olabilir.
Ancak Ege'de pek çok koyda denizin aşırı rüzgardan dolayı dalgalı olmasına karşılık burada deniz sütlimandı. Keyif alarak yüzdük..Plajın arkasında soyunma kabinleri yapılmış ve tesis betondan yapılı halde..Ama dışı bitirilmiş olmasına rağmen içi malesef natamam halde..Neyse ki soyunma kabinlerinin kapıları kapanıyordu. Ama askı filan yoktu.

Daha gerilere doğru insanlar matlar serip üzerlerine yatmış tam keyif yapıyorlardı..İmrenmedim değil yani.

Sorduğum görevliden aldığım bilgiye göre burada gece konaklaması yapılamıyor..Ne karavanlara ne de çadırlara...vs. 20.00 de kampın boşaltılması mecburiymiş.
Buna çok üzüldüm tabi..Karavan veya kamperlar için harika bir konaklama yeri burası aslında.
Elektrik verilememesinden dolayı da bu karar alınmış olunabilir..

Günübirlik konaklama için kesin tavsiye ederim.

eski bir hikaye...Sahibi adam vurdu içeride..Tahsisi bile iptal etmediler.Olan yine karavancılara oldu.Koyun kimlrin elinde olduğunu artık anlayın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR