Güneş Paneli Markaları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 12:01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,901
.
35 mm kalınlığındaki panelinize alttan kolon ve kiriş atmak kolay olmasa da sonuçta ön kenar desteği bu yolla 7-8 cm içeri alınabilirdi ?
Solar Kutu’ya baktım, 67cm en ile 170W panel yazları için yeterli olmaz mıydı ?

Kolon ve kiriş de iyi fikir 👍 ama havalandırmayı önden açık bırakmak iyi olacak. Zaten böyle bir sorunum olmasa, normalde herkesin kullandığı 6 parça plastik montaj setini yapıştırıp geçecektim. Şimdi uzunca 3 parça profili kullanacağım için sağlamlık açısından o plastik parçalardan daha iyi tutunacak tavana.

Hocam, işçilik açısından epey emek harcıyorum. Benim bu tip işlerde prensibim; "Artmadan yetmez". Yazın 150W da fazla fazla yeterdi. Lakin, güneşin tepede olduğu zaman 300W'lık Truma therme su ısıtıcısını çalıştırmayı düşündüğüm için olabilecek maksimum paneli koymak istedim. Taktıktan sonra değişiklik yapması daha çok uğraştıracak. Ayrıca Kasım ve Nisan aylarında da kullanmayı düşünüyorum. Hatta asıl bu zamanlarda su ısıtıcısına ihtiyacım olacak. Gerçi kısa süreli tatiller ama ekstra maliyetine değer diye düşündüm.

İlave:
Şimdi aklıma geldi. Sistemi tasarlarken geleneksel yöntem olan aküyü doldurmayı ön planda tutmadım. Öyle olsaydı sizin Solar cetvel'e göre pwm ve 150w bile yazın benim 95Ah agm akümü sonsuz dolduruyor zaten.

Ben 25A çekecek su ısıtıcısını güneşin tepede olduğu zaman bir-bir buçuk saat çalıştırmayı düşünüyorum. Bunu yaparken de aküyü yormadan bu enerjiyi doğrudan güneş paneli ile sağlamayı düşünüyorum. Mppt, akü ve inverter yoluyla su ısıtıcısı birbirine paralel bağlı olduğu için ısıtıcı çalışırken bu 25A'yı akünün üzerinden mi geçirir, yoksa doğrudan panelden mi çeker diye araştırdım, soruşturdum. Edindiğim bilgilere göre aküden geçmeden panelden kullanır.

Ama normal zamanda 95A aküyü 30A ile doldurmak da istemiyorum. Havensis'in mppt'sinin rakiplerinde olmayan güzel bir özelliği var. Çıkış akımını 5 ila 30 amper arasında kullanıcı kendisi ayarlayabiliyor. Su ısıtıcısını kullanmayacağım zaman 10 amper civarına ayarlayacağım. Kolaylık olsun diye bluetooth modülünü de aldım.

Bu yöntem işe yaramazsa gazla çalışan Truma boiler almam lazım. O da ucuz değil, 750 Euro civarı, montajı da cabası. Ayrıca lamba, telefon şarjı, dalgıç pompa için yine ufak da olsa güneş enerjisi sistemi zaten lazım.

Bu düşündüğüm geleneksel olmayan yöntem benim aklıma yattı. Bir iki sene deneyip akünün durumuna göre işe yarayıp yaramadığını anlayacağız bakalım.
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Mesajlar
1,522,919
Kayıtlı Üye Sayımız
166,556
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmet_Ali

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst