Güneş Enerjili Sırt Çantası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SDC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,549

SDC

Zirve
Yer
İstanbul
Yolculuklarda, özellikle de şebeke elektriğine erişemediğimiz kamp alanlarında yaşanan en büyük sıkıntı, elektronik aygıtların enerji sorunudur. İşte Voltaic adlı bir şirket buna bir çözüm olarak üzerinde güneş panelleri bulunan çantalar üretiyor. Sırt çantasından omuz askılı çantalara kadar değişik modelleri bulunan bu çantalar, 14,7W a kadar enerji üretebiliyor. Bu, bir dizüstü bilgisayarı bile şarj etmek için yeterli bir güç. Daha küçük çantalar biraz daha düşük güç üretse de onların en küçüğü bile bir iPod u yaklaşık üç saatte şarj edebiliyor.
Voltaic çantalar, birer bataryayla birlikte geliyor. Böylece Güneş panelleri başka bir aygıta bağlı olmadığında bu bataryalar şarj ediliyor. Bunlar da Güneş’in gökyüzünde olmadığı zamanlarda yedek güç kaynağı olarak kullanılabiliyor. Çantanın şarj edilecek aygıtlarla bağlantısı, yine çantanın içinde bulunan çeşitli fişlerle sağlanıyor. Bu fişler birçok cep telefonu, mp3 çalar ve bilgisayarla uyumlu.

[attachment=1]

Kaynak: www.voltaicsystems.com

backpack-panels-large.jpg

Etiketler
Ynt: Güneş Enerjili Sırt Çantası

ortalama 200 dolar vermekte adama koyar ya : ) acaba çantamızın üstüne biz yapabilirmiyiz?? -biraz saçma düşlendi sanırım...

erdogan17' Alıntı:
ortalama 200 dolar vermekte adama koyar ya : ) acaba çantamızın üstüne biz yapabilirmiyiz?? -biraz saçma düşlendi sanırım...

Valla öyle birşey yaparsan cümle gezginin hayır duasını alırsın :D

--valla güldürdünüz beni Sevtap Hanım helal olsun :smiley:
bunu boş bi zamanımda solar panel piyasasını araştırabilirim ona monte edilebilecek çeşitte ama çantanın gün boyunca açılıp kapanabileceğini düşlersek vede panellere bağlayabileceğimiz bir sarj unitesi oooo eminimki sinir bozucu olabilir ama bu hükmü kabul etmemeliyiz bahanemiz olmamalı bunu ara tatilden sonra olabilir yada olmaz diye cevap bırakabilirim şimdilik 50% olabilir diye düşleyelim ;)

http://www.bunlardanistiyorum.com/productdetails.asp?ProductTypeID=182
buda benim elimde olan ve çok memnun kaldığım cihazdır herkese tavsiye edebilirim...
fiyatı da piyasadaki cihazlara göre oldukça cazip

erdogan17' Alıntı:
http://www.bunlardanistiyorum.com/productdetails.asp?ProductTypeID=182
buda benim elimde olan ve çok memnun kaldığım cihazdır herkese tavsiye edebilirim...
fiyatı da piyasadaki cihazlara göre oldukça cazip
link gösterilemiyor,hangi ürünü kullanıyorsunuz?

Güneşe karşı yolculuk yapılıyorsa,herhalde bu durumda geri geri yürümek gerekicek

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR