grnd cherokee 3.0 crd şanzıman arızası için ankara da usta arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cingo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,308

cingo

Ana Kamp
2006 Grand cherokee 3.0 crd için Ankara da şanzıman ustası arıyorum.İnternette bulamadım tavsiyelerinize ihtiyacım var..

Etiketler

Ynt: grnd cherokee 3.0 crd şanzıman arızası için ankara da usta arıyorum

http://www.akgunaydin.com.tr/frm.htm

kendilerini tanımam ama bu sitedeki cherokee kullanıcıları genelde bu servisten memnun gibiler.

Hocam teşekkür ederim ama onlar anormal kazık servise yaptırmak inan çok daha hesaplı..

Bu arada 2006 model arabanın şanzımanının arıza yapmaması lazım.
Servisten yazılım güncellemesi var mı diye sormanızda fayda var.
Bazen şanzıman kontrolünü yapan elektronik beyinde bu tür hatalar olabiliyor (Hatalı ve dolayısı ile vuruntulu vites geçişleri sonucu şanzıman balataları zamanından önce yıpranıyor. Tamir ettirirsiniz yine bozulurlar 4-5 sene içinde).

Valla inanın ne yapacağımı şaşırdım.Servise götürüyorum bilgisayara bağlıyorlar ama nedense arıza çıkmıyor. Servis yapabileceğim birşey yok arıza vermeyen aracın şanzımanını ben indiremem diyor ama araba yavaşlarken yani birinci vitese geçerken taakkk diye vuruyor.

Artı güncellemede yaptırdım.Güncellemede bir sonuç vermedi.

Elektronik kontrol hatası yüzünden geri çağrılan jeep marka araçlar duymuştum ama yanlış hatırlamıyorsam cherokee değildi. Yine de belli olmaz. Eğer öyle birşey varsa ve servis umursamıyorsa işiniz zor. Yok mekanik bir problemse sanayide iyi bir usta bulursanız çözerler. Öte yandan sadece jeep marka araçlara bakan biryere giderseniz problem elektronik bile olsa muhtemelen konudan haberleri vardır, tabi çözümünden de. (Tabi vuruntu çok şiddetli değilse uğraşmaya değmeyen bir problem olduğuna da kanaat getirebilirler)

Bu arada söz konusu geri çağırma işinin detayını buldum, araç 2007 model liberty ve konu zamansız balata yıpratan bir vuruntu ile ilgili değil daha ciddi bir problem (http://www.arfc.org/autos/jeep/liberty/recalls/000022947000218311000000180/recall.aspx) ama sizin aracın problemine de hiç benzemiyor.

Teşekkür ederim hocam sağol.

Mrb
Akgünler gerçekten kazıkmı bende bu sitede cok methini duydum aracı alıp antalyadan bakım için onlara götürecektim ikilemde kaldım şimdi; :eek:

Şaşmaz oto sanayide Federal motor şanzımancı arif usta var(topal arif) şanzımanda ankaradaki en iyilerden biridir,ayrıca akgün usta çok kazıkçı biri değildir eskiden yetkili servisken kazıkçı diye adı çıktı ama şimdi değil... :smiley:

Hocam peki az veya çok servis fiatları hakkında bir bilgin varmı?? Mesela normal bakım ne kadar?

MRB BU ARZA İÇİN BOSUNA ŞANZIMAN İNDİRMEYİN AYAGINIZI GAZDAN ÇEKTİNİZDE BAZEN FRENE BASTINIZDA KÜT DİYE VURUYOR VİTES DEGİŞCE AN YAPIYOR HER ZAMAN YAPMIYOR ARA ARA YAPIYOR DEGİLMİİ SORUNUZ ŞANZIMAN DEGİLLLL 3 LİTRE JEEPLERİN HEMEN HEMEN 10 TANESİNDEN YEDİSİNDE OLAN BİR ARZA ÇÖZÜLÜYOR AMAA

Hocam şöyle söyliyim..Araç yavaşlarken mesela kırmızı ışık için yavaşlarken 1 inci vitese geçerken taaakk diye vuruyor ama sağlam vuruyor.Birde 2 inci vitesten 3 üncü vitese geçerken özellikle yokuş aşağı inerken bazen çok sert vuruyor..Birde p den geri vitese alırken geri vitese 4 saniye sonra geçiyor yani arada bekleme süresi çok uzun sürüyor.Durum bundan ibaret.Bana bilgi verirsen çok memnun olurum. Saygılar....

cingo' Alıntı:
Hocam şöyle söyliyim..Araç yavaşlarken mesela kırmızı ışık için yavaşlarken 1 inci vitese geçerken taaakk diye vuruyor ama sağlam vuruyor.Birde 2 inci vitesten 3 üncü vitese geçerken özellikle yokuş aşağı inerken bazen çok sert vuruyor..Birde p den geri vitese alırken geri vitese 4 saniye sonra geçiyor yani arada bekleme süresi çok uzun sürüyor.Durum bundan ibaret.Bana bilgi verirsen çok memnun olurum. Saygılar....

kardeş sen şaşmazda 10 sokakta federal motor topal arifin yanına kadar git, senin şanzımanda arıza var gibi.. tel numarası 2782482 Beypazarından ahmet verdi numaranı dersen sana yardımcı olur

Yağ filtresi kirlenmesi sonucu düşük yağ basıncı yoksa şanzıman açılacak gibi.
Bu durumda genelde önce şanzıman yağı ve yağ filtresi değiştirilir. Düzelmezse şanzıman açılır. Çok kafa kurcalayan bir durum değil. Yukarıdakilerin hepsini bilen bir servisin "hata kodu vermeyen şanzımanı açmam" demesi de oldukça saçma olmuş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri