Ynt: Grand Vitara Xl 7 ?
Yaşar Hoca'mın da dediği gibi Mayıs ayında alalı 2 sene olacak.
İlhami Hoca!mın tavsiyesine uyup modifiye etmeden kullanıyorum. Sadece 225-75-16 lastik taktım. Orjinal ebada göre çap yaklaşık %7 büyüdü. Bu durum ilk kalkışları etkilemekle birlikte benim gibi asvaltta sakin kullanmayı seven biri için sıkıntı oluşturmuyor. Derin kasislere çapraz yönllü girince bir miktar lastik çamurluk içine sürtse de hafif arazi ve asvaltta yükseltme olmadan kullanılabilen bir ebat.
Bu süreç içinde eski JLX te olduğu gibi hafif off road şartlarına girdiğim bile söylenemez. Ancak ara sıra ciddi çamur ve kar olan kısa mesafeli bölgelere girip çıkmışlığım var. Zemin engebeli olmadıkça çamurda gidişi JLX ten iyidir.
Asvalt kullanımı Oğuz Abi'nin söylediği gibi şehirlerarası bir otobüs gibi konforlu. Yol tutuşu güzel. Benim araç 120 ye kadar rahat 120 den sonra 150 ye kadar biraz zorlanarak maz 150 hıza çıkabiliyor düz yolda. İç hacimin oldukça geniş olması yolcular ve bagaj için büyük rahatlık.
Aracı 125 binde ağır bakımları yeni yapılmış olarak yetkili servisten almıştım şu an 175 bin civarında.
Bu süreçte bir kere kızdırma bujilerini değiştirdim yanlış hatırlamıyorsam 100 TL civarıydı. Daha sonra ön fren balataları değişti onlar da 50 TL civarındaydı. Bir ara da EGR valfinden dolayı arıza ışığı yaktı, fakat valf açılıp iç körüğü değişerek 60 TL ye tamir oldu. Forumlarda sık bahsedilen kronik sorunları yaşamadım şimdilik.
Ben oldukça sakin sürmeyi seven biriyim 70-75 hızlarda 6 lt civarı yakıyor. Ancak genel seyir hızı olan 100-110 civarı 8-9 lt arası tüketimi var.