grand vitara lastik sorunu yardım!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan keeeemal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,656

keeeemal

Yeni Üye
2004 3k grand vitarama 3'' becce kit taktıktan sonra lastik seçimini 225 75 16 cooper st lastikle tamamladık ancak sol lastik sağ lastiğe göre 1 cm geride kaldığından dolayı içe sürtme yapıyor... bu durum neden kaynaklanabilir? bilgisi ve fikri olanlar paylaşımda bulunursa çok memnun olacağım...teşekkürler...

Etiketler
Ynt: grand vitara lastik sorunu yardım!!

yukseltmeden sonra acılara gore arasıra surtme olabılır bunu en kolay engell olmanın yolu 1 '' spcar(flans) almanız

gokhan5234' Alıntı:
yukseltmeden sonra acılara gore arasıra surtme olabılır bunu en kolay engell olmanın yolu 1 '' spcar(flans) almanız
1''flans takıldı sağ tekerde hiç bir şekjilde sürtme yok ama sol teker tam tur solda içe değme yapıyor rot ayarı yapıldı lastik tam 1cm içerde bunun nedeni ne olabilir onunla ilgili bi fikriniz varmı?

eger ıstanbulda ısenız aksıyon oto murat ustanın yanına ugrayınız kıttlerı becce garantılı yapmaktadır kı kıttın baglanısında falan sorun varsa kıa bır zmana aralıgında duzeltecek yada garantıden yenısını ısteyerek montaj yapacaktır

gokhan5234' Alıntı:
eger ıstanbulda ısenız aksıyon oto murat ustanın yanına ugrayınız kıttlerı becce garantılı yapmaktadır kı kıttın baglanısında falan sorun varsa kıa bır zmana aralıgında duzeltecek yada garantıden yenısını ısteyerek montaj yapacaktır
ilginiz için teşekkürler istanbul dışındayım bulunduğum şehirde bu işi çözemessem eğer istanbul alternatifini değerlendireceğim tekrar sağolun !!

aracınızda şase de darbe var..>>en son söyleyecegimi ilk başta söyliyeyim..doğrulma esnasında ısı kullanmayın arac cöp olur..soğuk cekme yapabilirm diyen ve elinde celette marka yada benzeri bir tezgahı olan şase ciye gidin..

ilk yapacagız bir şerit metre bulmak ön ve arka tekerlerin birbirine olan uzaklıgını ölçmek..dingil arası..

sonrası 5m.boyunda camaşır ipi yada 5x10 kereste bulmak..

bu keresteyi tekerlek göbegine yakın bir yerden tekere degdirdiginizde 4 noktadan basıyor olması lazım..bu çok önemli >>egerki tekerlekte içe gömülme var ise bunu ölçüp biçecek makina yok..?

Hunter marka rotbalans makinasının son modelleri ışıklı tip diye tabir edilirler.. ön ve arka tekerlere baglanan aparatlardan ana üniteye kablo gitmez kırmızı ışıkla bilgi gönderir..(>>televizyon kumanda sistemi ,,telefonlarda olan özellik..altı üstü kızıl ötesi)
bu alet şase ile ilgili ayrıntılı rapor veriyor
egerki önden 1 teker misal kaldırıma carptı da azcık içe dogru >>geriye dogru kaydıysa onu biliyor..milimine kadar..

sonrasında aracı lifte alıp elde serit metre aşagıda şase üstünde bulunan karşılıklı deliklerden çapraz olarak ön salınçaklar ölçülmelidir..
>>sol şasede bulunan bir delikten sag ön salınçak baglantısı milimetrik ölçülmeli ..>>sonrası karşısıda aynen ölçülmeli derim..
geçmiş olsun ..olur böyle şeyler.. ;) :smiley:

vitaralar söylendiğikadarda daş gibi saglam degiller..malesef özelikle 5 kapı olanlar kupa+süs. yükseltmeden sonra ön kululerde oynama oluyor viraj demiri bunun için.. var derim..

2.0 v6 ve 2.0 granda bu doğuştan var.. ;D

oguz1134' Alıntı:
vitaralar söylendiğikadarda daş gibi saglam degiller..malesef özelikle 5 kapı olanlar kupa+süs. yükseltmeden sonra ön kululerde oynama oluyor viraj demiri bunun için.. var derim..

2.0 v6 ve 2.0 granda bu doğuştan var.. ;D
abı ben kupa yukseltmesıne zaten karsımyım exrtem kıttle 33 lastıge kadar takılıyor kupa yukseltmesı arazıde kullanırken bıze karı olmuyan sadece arabayı bırazdaha guzel gosteren aaıro dınamık acısından daha dengesız olmamızı saglıyan bır uygulama

oguz1134' Alıntı:
aracınızda şase de darbe var..>>en son söyleyecegimi ilk başta söyliyeyim..doğrulma esnasında ısı kullanmayın arac cöp olur..soğuk cekme yapabilirm diyen ve elinde celette marka yada benzeri bir tezgahı olan şase ciye gidin..

ilk yapacagız bir şerit metre bulmak ön ve arka tekerlerin birbirine olan uzaklıgını ölçmek..dingil arası..

sonrası 5m.boyunda camaşır ipi yada 5x10 kereste bulmak..

bu keresteyi tekerlek göbegine yakın bir yerden tekere degdirdiginizde 4 noktadan basıyor olması lazım..bu çok önemli >>egerki tekerlekte içe gömülme var ise bunu ölçüp biçecek makina yok..?

Hunter marka rotbalans makinasının son modelleri ışıklı tip diye tabir edilirler.. ön ve arka tekerlere baglanan aparatlardan ana üniteye kablo gitmez kırmızı ışıkla bilgi gönderir..(>>televizyon kumanda sistemi ,,telefonlarda olan özellik..altı üstü kızıl ötesi)
bu alet şase ile ilgili ayrıntılı rapor veriyor
egerki önden 1 teker misal kaldırıma carptı da azcık içe dogru >>geriye dogru kaydıysa onu biliyor..milimine kadar..

sonrasında aracı lifte alıp elde serit metre aşagıda şase üstünde bulunan karşılıklı deliklerden çapraz olarak ön salınçaklar ölçülmelidir..
>>sol şasede bulunan bir delikten sag ön salınçak baglantısı milimetrik ölçülmeli ..>>sonrası karşısıda aynen ölçülmeli derim..
geçmiş olsun ..olur böyle şeyler.. ;) :smiley:
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
peki bu işi kısa vadede nasıl çözerim ? uzun vadede nasıl çözerim yada çözüm kalıcı ve doğru olurmu?
çok sordum galiba :D ama tecrübe herşeyden önemli benim için çünkü bilioosunuz her usta usta deği çoğu zaman gerçekçi çözüm üretemioolar l... bana tavsiyeniz ne olur?

bana tavsiyeniz ne olur?

>>ben birine havele edin o mu ilğilensin demişim.. ::smiley:

bi yerden başlayıp tamamı ile siz ilgilenip neticeye gideceksiniz.. ;) :smiley:

http://www.google.com.tr/imgres?q=CELETTE+chassis+correction&um=1&hl=tr&sa=N&biw=1024&bih=629&tbm=isch&tbnid=P1exTgIRvfkw8M:&imgrefurl=http://www.detay.com.tr/en/dty_service_tour.asp&docid=mblODz_I8PwZgM&itg=1&w=500&h=332&ei=pQOOTuTUOs754QTW6pWbAQ&zoom=1

http://gundogdular.com.tr/servisler.php

yada bu şekil bir tezgahı olan şase düzetme işini havale edip siz ugraşmıyacaksınız..

işe bir rotcuya gidip Kaster açısı: 'na baktırmaktan başlıyabilirsiniz.. :smiley:

bu acılarda neyin nesiymiş diyorsanız >>

http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/suspansiyon_sis/on_duzen_sisi.htm

benden bu kadar kolay gelsın derim.. :smiley:

merhabalar.
arkadaşlar bu ikinci suzukim. şu an 2005 grant vitara 3k kullanıyorum.aldığım arkadaş orjinal jantı sökmüş. bende orjinal bulamayınca kia jant taktırdım.orjinali yeni buldum ama oda 3 tane ve jant göbeklerini bulamadım. sorunum stepneye bir adet 16x108x5 bir adet orjinal yada muadil jant ve bu jantlara uyacak ikinciel veya uyacak jant göbekleri 4 adet. yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise 05062357575 ulvi aralarda çok sevinirim . ankaradayım ama şehir dışındanda alabilirim teşekkürler cevaplanız içn.

delige halka takmak saglıksızdır.. ;

5 X 139 .7..16 İNC ölçü olacak..

1990 modelden 2005 modele kadar olan tüm vitaraların 16 inç olanı olur..15 olnına bakmak lazım ön fren disklerine uymayabilir.. ;)

bir de tiyo veriyim bu araclar japon ve ispanya yapımıdır..ama jantlar alman malı jil marka olup cok hafif + saglamdr..napın edin orjinal jant bulun..

forum içinde 8bir ceyrek nikli bayram abimiz var onu ilanlar arasından bulun o tüm jant + lastık işlerini halleder. ;) :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR