Grand Vitara İçin On - Off Diff Lock ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gakyildiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,027
Ynt: Grand Vitara İçin On - Off Diff Lock ?

Ürünler İlk Partide Sınırlı Sayıda Geldi.
Gerçekten Acele eden kazanır.
Hüseyin Arda (282-263 54 54 - 532-284 08 00)

Etiketler

Altuncu bey.Evet dediğiniz gibi küçük olabilir.Yalnız fiyat çok geldi bana.Bu işi yapan arkadaşlarımız sakın yalnış anlamasın.İşçilik çok gibi bir latifede bulundum ama 1550 dolar rakam çıkmış ortaya.Hesaplıyorum 1550 $ arka kilit+nerden baksanız ön kilit için 750 $ gibi bir rakam istenecek+vinç takalım 1800 $ + iyi bir M/T lastik 750 $= 4850 $=8750 tl.Benim araç da bu kadar ediyor.İyisimi hiç bir şey taktırmayalım arazide arabayı kalınca bırakıp gelelim. ;D
altuncu57' Alıntı:
. kompresörü bizzat yakından inceledim. cj'ye monte edilmiş halini. bende sizin gibi resimlerde önyargılı idim. yalnız gerçekten ufak ve kibar. bagajda fazla yer kaplamıyor. yani ha var ha yok denecek cinsten.

nazifayvazoglu' Alıntı:
Altuncu bey.Evet dediğiniz gibi küçük olabilir.Yalnız fiyat çok geldi bana.Bu işi yapan arkadaşlarımız sakın yalnış anlamasın.İşçilik çok gibi bir latifede bulundum ama 1550 dolar rakam çıkmış ortaya.Hesaplıyorum 1550 $ arka kilit+nerden baksanız ön kilit için 750 $ gibi bir rakam istenecek+vinç takalım 1800 $ + iyi bir M/T lastik 750 $= 4850 $=8750 tl.Benim araç da bu kadar ediyor.İyisimi hiç bir şey taktırmayalım arazide arabayı kalınca bırakıp gelelim. ;D

Siz Arb takılmış aracın normal asfalt yolda sorunsuzca gittiğini ve Offroad yola girildiğinde kumandası sizde olmak kaydıyla aracın bir kaplan kesildiğini görseniz inan hiç böyle önyargılı konuşmazdınız.

Örneğin Vinçe 1800$ (3000TL) yazmışsınız bizim aracımızda 9000lb T-Max vinç var ve 1100 TL aldık.

Ayrıca İşçiliği $ olarak almıyoruz. Ürünlerin yanında akılda kalıcı olsun diye yazdım.Bilginize .
İşçilik+ Diff Yağı + Conta dahil =500 TL dir

iyi güzel diyorsunuz ama ben size ve işçiliğinize karşı demedim bu sözlerimi.Bu aracın üzerine takılacak aksesuarlar aracın parasını buluyor dedim sadece.sanırım siz yalnış anladınız.Birde t-max taktıracak kadar zengin değilim.Warn vinçten başkasını taktırmam.Matematiksel olarak warn pahalı ama t-max bozulursa kaldırp atılıyormuş bildiğim kadarıyla.Ve size şunuda söyleyeyim çok pahalı ama yinede sizin kapınızı çalacağım elbet bir gün.
ardaelektronik' Alıntı:
Siz Arb takılmış aracın normal asfalt yolda sorunsuzca gittiğini ve Offroad yola girildiğinde kumandası sizde olmak kaydıyla aracın bir kaplan kesildiğini görseniz inan hiç böyle önyargılı konuşmazdınız.

Örneğin Vinçe 1800$ (3000TL) yazmışsınız bizim aracımızda 9000lb T-Max vinç var ve 1100 TL aldık.

Ayrıca İşçiliği $ olarak almıyoruz. Ürünlerin yanında akılda kalıcı olsun diye yazdım.Bilginize .
İşçilik+ Diff Yağı + Conta dahil =500 TL dir

Off-road işi böyle... Ne yazık ki pahalı. Amerika'da araçlar ucuz ve mod. parçaları da ucuz ama 2500 dolara 10 yaşında bir araç alıp üzerine 10.000 dolar yatıran var.

T-max konusunda da benim görüşüm şu şartlarda aynı çekme kapasitesinde bir Warn vincin yarı fiyatında olan bu
vincin tek dezavantajı yavaş çekmesi. İki vinçte de vinci zorlayarak kullanma sonucu fazla ısınma ve motor yakma veya yanlış montaj sonucu olabilecek sorunlar olabilir. (eğer 2000 dolarlık thermometric modelden bahsetmiyorsak)

Hüseyin Bey ARB montajını çözmenize sevindim. Özellikle ön tarafta kilitli kullanımda direksiyonun çevrik gazlanmamasına, tepe çıkışında ön tekerler boşa döndüğünde yine gazlanmamasına ve önde amortisörlerin özellikle tam açılıp kapandığı zamanlarda dikkatli kullanılmasını öneriyorum.

bu işi zevk ve maddiyat meselesi olarak düşünmek lazım.gerçekten ciddi anlamda arazi işiyle haşır neşir olacak ve şayet maddi imkanlarıda elveriyorsa kullanıcıların bu kilit sistemi şart.ayrıca bende t-max 9000 librelik vinç kullanıyorum. bugüne kadar sadece kullanım hatasından dolayı(rölelere su kaçırdım)arıza verdi. aldığım yetkili satıcıdan 2 adet röleyi cuzi bir rakam karşısında temin ettim.çıkan röleleride tamir ettim yedek durmakta.vinç 6,6 hp ve gayet de hızlı çalışmakta.bilgilerinize sunarım.
nazifayvazoglu' Alıntı:
iyi güzel diyorsunuz ama ben size ve işçiliğinize karşı demedim bu sözlerimi.Bu aracın üzerine takılacak aksesuarlar aracın parasını buluyor dedim sadece.sanırım siz yalnış anladınız.Birde t-max taktıracak kadar zengin değilim.Warn vinçten başkasını taktırmam.Matematiksel olarak warn pahalı ama t-max bozulursa kaldırp atılıyormuş bildiğim kadarıyla.Ve size şunuda söyleyeyim çok pahalı ama yinede sizin kapınızı çalacağım elbet bir gün.

Onur bey selam.Evet çok pahalı ama bu işi yapacaksak mecburen taktıracağız.yalnız benim sıkıntım başka zevk için para verilir amma sokağa para atılmaz.Thermometric diye bir modelden bahsetmişsiniz.Anladığım kadarıyla bu model zorlanma ve ısınma durumunda arıza yapmıyor.Thermometric Warn modelimidir,T-max modelimidir bilgilendirirseniz sevinirim.Bu güne kadar üç kuruş az vereyim diye çok parayı sokağa attım.Bu nedenle 1500-2000 $ gibi bir parayı sokağa atmak istemiyorum.En kalitelisi hangisiyse onu taktırmak istiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
orsa' Alıntı:
Off-road işi böyle... Ne yazık ki pahalı. Amerika'da araçlar ucuz ve mod. parçaları da ucuz ama 2500 dolara 10 yaşında bir araç alıp üzerine 10.000 dolar yatıran var.

T-max konusunda da benim görüşüm şu şartlarda aynı çekme kapasitesinde bir Warn vincin yarı fiyatında olan bu
vincin tek dezavantajı yavaş çekmesi. İki vinçte de vinci zorlayarak kullanma sonucu fazla ısınma ve motor yakma veya yanlış montaj sonucu olabilecek sorunlar olabilir. (eğer 2000 dolarlık thermometric modelden bahsetmiyorsak)

Hüseyin Bey ARB montajını çözmenize sevindim. Özellikle ön tarafta kilitli kullanımda direksiyonun çevrik gazlanmamasına, tepe çıkışında ön tekerler boşa döndüğünde yine gazlanmamasına ve önde amortisörlerin özellikle tam açılıp kapandığı zamanlarda dikkatli kullanılmasını öneriyorum.

Altuncu57 bey açıklamalarınız için teşekkür ederim.Doğru diyorsunuz bu işi yapacaksak şart.Bende hepsini taktıracağım ama o kadar parayı kolay vermeyeyim biraz söylene söylene vereyim,kendimi alıştırayım .Birde Kullanım hatasından dolayı röleleri bozdum diyorsunuz.Bu vinçler suya girince bozuluyormu böyle ?
altuncu57' Alıntı:
bu işi zevk ve maddiyat meselesi olarak düşünmek lazım.gerçekten ciddi anlamda arazi işiyle haşır neşir olacak ve şayet maddi imkanlarıda elveriyorsa kullanıcıların bu kilit sistemi şart.ayrıca bende t-max 9000 librelik vinç kullanıyorum. bugüne kadar sadece kullanım hatasından dolayı(rölelere su kaçırdım)arıza verdi. aldığım yetkili satıcıdan 2 adet röleyi cuzi bir rakam karşısında temin ettim.çıkan röleleride tamir ettim yedek durmakta.vinç 6,6 hp ve gayet de hızlı çalışmakta.bilgilerinize sunarım.

Her Türlü Araca ARB havalı kilit uygulamasına başlıyoruz.
(Aracınızın Markasını ve Modelini Belirtiniz)

Hüseyin Arda
Arda Elektronik
100. Yıl Sanayi Sitesi Tekirdağ
282-2635454

Hyundai Accent Era dizele de(2010 model) havalı kilit takılır mı? Buzlu yolda tek teker patinaja düşünce diğeri dönmüyor. Halbuki ikisi birden dönse araç gidebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR