Grand Vitara 3K 1.6 JX-A MT Nasil Yakar ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Merthk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,254

Merthk

Yeni Üye
Merhaba

2012 model 3 kapi Grand Vitara almayı planlıyorum. Ancak forumlarda bu yeni model için pek detaylı bilgi bulamadım.
Kullanan var mıdır? Yakit yakma durumu nedir ? Suzuki nin web sitesine baktığımda 100km ye 10 Lt gibi göstermekte. Ancak VVT motor dedikleri sistem daha az yakıyormuş? Ama yine de 10 Lt bana biraz fazla geliyor.
Bu yenilenen arac ile ilgili yorum yapacak birisi var mıdır?

Etiketler
Ynt: Grand Vitara 3K 1.6 JX-A MT Nasil Yakar ?

2,5 yıldır grand vitara 3k kullanıyorum, şuanda 2011 modeline sahibim. Hep depoyu tam doldururum ve benzin uyarısı verene kadar da binerim, anormal yakıp yakmadığını anlamak içinde her depoda km/lt hesabını yaparım.
Dosdoğru genel ortalamaları yazıcam takdir sizin.
Şehirdışı 90 km sabit hızla 7 ile 8 lt arası değişir, 100-180 km değişken hızla en fazla 10 lt olur.
Yazın şehiriçi 8,5 lt
Kışın şehiriçi 9 lt (20 kmde en az 10 adet trafik lambasına ve 50-70 km hız sınırlamalarına rağmen).
Kışın şehiriçi kısa mesafe genellikle 3 km gidiyorum 4 km geliyorum, yola çıkmadan bazen 5-10 dk ısıtıyorum ortalama 11 lt.

Bu yakıt değerleri normaldir, nedenini de; araç 1480 kg - sürekli 4x4 - 106 bg - 150 nm civarıda tork var, hatta 10 lt iyi bir değer böyle bir araca.
1.3 -1.4 motorlu 1000 kg ağırlığındaki araçlar bile bu miktarlarda yakıyor zaten.

Merhabalar 2011 model suzuki 3 D(KAPI) JX A MT makyajlı kasa kullanıcısıyım
kasa aynı, donanımı farklı.
"alıntı
donanım farkları;
anahtarsız giriş çalıştırma
dijital klima
kapsamlı yol bilgisayarı
tam stepne kapağı
siyah renk koltuk döşemesi
aynalarda sinyal
desenli ön panjur
esp ve antipatinaj sistemi
v.s."

merak eden arkadaşlara 70 tyl lik yakıtla (16 lt benzin) 380 km yol yaptım 5,3 tüketim değerini gordum antalya-alanya (manavgat-side-alarahan vb antik kentler de dahil olmak üzere) ancak 80-90 KM aralığında geçmeden 2000-3000 devir aralıgında sıkılmadan kullanabilirseniz, aslında yoldan gayet zevk aldım uzun zamandır hep agresif sürüyordum ve 10 lt tüketim değerlerini yakalıyordum(3500-4500 devir) arası ve aracımdan hic pişman olmadım.Yokuş iniş ve yokuş çıkış devri tutturursan sorun yok) Birçok yorum okudum. DAİHATSU ile kıyaslayanlar yada traktörün solladını söyleyenler sakın inanmayın bu tip ifadelere, kayak merkezleri erciyes,uludağ,saklıkent,davras hiç birinde aracım yolda bırakmadı( ne arabaların yanından sıyrılıp orjinal biridstone dueler 647 lastikleriyle)30-40 cm karın içinden, 40-50 cm suların bulunduğu derelerden ,hafif offroad tabiri cayizse piknik gezileri yol dışı parkurlar bana yetecek aktiviteler sürüşü ayrı zevkli,teybi güvenlik donanımları ayrı güzel seviyprum arabamı pişman olmassınız.

Unutmadan 2. aracım 1995 model toyota corolla ve bu arabaya cok yakıo diyen arkadaşlara soylemek isterim 1480 kg lık aracla 10 lt yakıt tuketimi alınıyor cook tabiki ama toyota 100 km 12-14 lt arası yakmakta ki 1180 kg civarı agırlığı benzin pahalı olunca cok yaktığını düşünüyor insan

Öncelikle herkese selamlar, ben de bu arabanın 2011 ve üzeri modelini almayı istiyorum ve inceleme yaparken bana çok faydası olan foruma yeni üye oldum. Paylaşım yapan herkese teşekkür ederim. Benim de merak ettiğim ikinci el ilanların hepsinde esp ve hız sabitleyici işaretli, 2011 modelde esp düğmesi görünüyor zaten ama hız sabitleyici var mı bu modellerde emin olamadım. Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca antipatinaj sistemi işe yarıyor mu deneyimi olan oldu mu arazi koşullarında?

Öncelikle herkese selamlar, ben de bu arabanın 2011 ve üzeri modelini almayı istiyorum ve inceleme yaparken bana çok faydası olan foruma yeni üye oldum. Paylaşım yapan herkese teşekkür ederim. Benim de merak ettiğim ikinci el ilanların hepsinde esp ve hız sabitleyici işaretli, 2011 modelde esp düğmesi görünüyor zaten ama hız sabitleyici var mı bu modellerde emin olamadım. Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca antipatinaj sistemi işe yarıyor mu deneyimi olan oldu mu arazi koşullarında?

Ben de 5 kapılısı var ve hız sabitleyici mevcut hem de ilk çıkan 2006 üretimi olmasına rağmen. 2011 ve ustu modelde büyük ihtimal hız sabitleyici mevcuttur.

Merhabalar
Off roadçu değilim fakat cok zorlamayan arazide dağ taş gezmeyi seviyorum Suzuki 3k grand Vitara almak istiyorum ve yeterli bilgiye sahip değilim küçük çaplı yaptığım araştırmalarda hepsi 2011 model olmasına rağmen makyajlı kasa, anahtarsız çalıştırma, az yakan,MTV si otomobil vb gibi farklı özelliklerini okuyorum bu farkların nedeni nedir acaba açıklayan bir arkadaş olursa çok sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri