Grand Vitara 2011 LPG ye gecmek ve subwoofer + LPG guvenlik sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Teppka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,553

Teppka

Ana Kamp
Merhabalar,

2011 2.0 otomatik Grand Vitara aldim. Arabami dikkatli sursem bile yok bilgisayar sehir ici 12lt gosteriyor.
LPG ye gecsem mi gecmesemmi forumu baya arastirdim. LPG markalar, LPG tuketim ve LPG takarken nelere dikkat etmem gerektigini ogrendim.

Ancak aklimda bir kac soru isareti var:

1- senede yaklasik 30-40.000 km yapiyorum. LPG takmaya gerek var mi sizce? LPG takmak icin masraf asagi yukari 1500tl diye anladim
2 - Suzuki serviste dediler ki LPG takarsan 60-70.000 km de motor acip siboplari taslamamiz gerekir. Oda ciddi bir masraf.
3 - bagajimda amfi + subwoofer duruyor. LPG sisteme ve tanka bir zarar var mi acaba? Aslinda bu soru LPG ureten ve takanlar sormak daha dogru olabilir ancak kullanicilarin fikirlerini ogrenmek ta cok isterdim.
4 - LPG takan usta - LPG marka kadar onemli oldugunu anladim. LPG sistemler hem kaliteli hem ucuz ne oldugunu sordu millet. Benim merak ettigim soru su, acaba EN kaliteli LPG sistem nedir? Ilerde kesinlikle sorun yasatmayacak, iyi servisi olan yuksek teknoloji kullanan bi sistem. Sanirim Italyanlar bu isi cozduler.
5 - LPG taktirirsam benzine gore parasal olarak ne kadar tasarruf edecegimi merak ediyorum. Suzuki servis yaklasik yari yariya bildirdi.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

Etiketler
Ynt: Grand Vitara 2011 LPG ye gecmek ve subwoofer + LPG guvenlik sorunu

2011 2.0 otomatik Grand Vitara aldim. Arabami dikkatli sursem bile yok bilgisayar sehir ici 12lt gosteriyor.

Normal gibi...

LPG ye gecsem mi gecmesemmi forumu baya arastirdim. LPG markalar, LPG tuketim ve LPG takarken nelere dikkat etmem gerektigini ogrendim.

concrete rumuzlu arkadaşın lpg şirketi var ara sıra bilgilendirici yazılar yazar, isterseniz forumdan bir aratın...

1- senede yaklasik 30-40.000 km yapiyorum. LPG takmaya gerek var mi sizce? LPG takmak icin masraf asagi yukari 1500tl diye anladim

Biraz daha iyileri de var, 2000ytl civarı. Daha ucuzları da var başına bela arayana...

2 - Suzuki serviste dediler ki LPG takarsan 60-70.000 km de motor acip siboplari taslamamiz gerekir. Oda ciddi bir masraf.

Benzinden daha ucuz...
3 - bagajimda amfi + subwoofer duruyor. LPG sisteme ve tanka bir zarar var mi acaba? Aslinda bu soru LPG ureten ve takanlar sormak daha dogru olabilir ancak kullanicilarin fikirlerini ogrenmek ta cok isterdim.

Zannetmiyorum.

4 - LPG takan usta - LPG marka kadar onemli oldugunu anladim. LPG sistemler hem kaliteli hem ucuz ne oldugunu sordu millet. Benim merak ettigim soru su, acaba EN kaliteli LPG sistem nedir? Ilerde kesinlikle sorun yasatmayacak, iyi servisi olan yuksek teknoloji kullanan bi sistem. Sanirim Italyanlar bu isi cozduler.

Herkes kendisine göre farklı birşey söyler buna... Ben teleflex taktırdım sorun çıkmadı.

5 - LPG taktirirsam benzine gore parasal olarak ne kadar tasarruf edecegimi merak ediyorum. Suzuki servis yaklasik yari yariya bildirdi.

Servis abartmış yarıdan biraz daha az, ama çok daha az değil.

Cevabiniz icin tskr. Peki en optimal tank hacmi ne olabilir? Bagajimda subwoofer oldugu icin buyuk tank takarsam hic yer kalmaz.
Istanbulda LPG her benzin istasyondan alinabilir mi?
Bunuda sormak istedim, LPG takildiktan sonra istedigimde benzine cevirip (buton basarak) benzini da kullanabilirim degil mi?
LPG biterse mesela...

Cevabiniz icin tskr. Peki en optimal tank hacmi ne olabilir? Bagajimda subwoofer oldugu icin buyuk tank takarsam hic yer kalmaz.

Ben en büyük olanını taktırdım ama subwooferım yok...

Istanbulda LPG her benzin istasyondan alinabilir mi?

Katkılı olanını almayın. Enjektörleri tıkıyor.

Bunuda sormak istedim, LPG takildiktan sonra istedigimde benzine cevirip (buton basarak) benzini da kullanabilirim degil mi?
LPG biterse mesela...

LPG biterse kendiliğinden benzine geçiyor zaten. İsterseniz butona basıp kapatabilirsiniz de.

Teleflex taktiginizda bnzine gore performans cok fark ediyor mu?

Teleflex taktiginizda bnzine gore performans cok fark ediyor mu?

Pek fark etmiyor. Belki makineye bağlayınca ölçülebilir bir fark vardır. Hissedilebilir bir fark yok.

Telflex ile görüştüm, kurulum 2100tl. Suzuki bayisi BRC ile anlaşmam var onu takabiliriz dedi maaliyet 1600tl civarında.
Ben en iyisi takmak istiyorum, 2100tl ödeyebilirim ancak Telflex - BRC ye göre ne fark olduğunu merak ettim. Telflex Istanbul bayi Prins sistemden de bahsetti. Valla hangi marka yakıtım kafam karıştı. Amacım en iyisi takmak ve motora zarar vermeden kullanmaktir.

Slm

Telflex ile görüştüm, kurulum 2100tl. Suzuki bayisi BRC ile anlaşmam var onu takabiliriz dedi maaliyet 1600tl civarında.
Ben en iyisi takmak istiyorum, 2100tl ödeyebilirim ancak Telflex - BRC ye göre ne fark olduğunu merak ettim. Telflex Istanbul bayi Prins sistemden de bahsetti. Valla hangi marka yakıtım kafam karıştı. Amacım en iyisi takmak ve motora zarar vermeden kullanmaktir.

Ben montaj sırasında manifoldu söktükleri için Teleflex tercih ettim, motora çapak kaçmasın diye (pek yüksek bir olasılık olmadığı söyleniyor ama risk almayı sevmem). Gösterdikleri lpg taşıyan bakır borular da kendi ellerindeki "rakip firmaların boruları" na göre daha kalındı, ama elime bir brc borusu alıp ta kıyaslamış değilim. Piyasada termoplastik denen boruları satan şirketler de var, belki iddia edildiği gibi gerçekten daha iyidir...

Bugun arabami biraktim, Sali sabah Teleflex taklili gire alacagim.
Tavsiyeniz icin tskr. BU arada FULL istasyonlarda LPG 2.05tl/lt. Diger istasyonlara gore daha uygun ancak kalitesi nasil merak ettim.
Hangi LPG markalara kullanmaya tavsiye ederseniz?

Syg

Hangi LPG markalara kullanmaya tavsiye ederseniz?

Bence en iyisi Teleflex'i taktırdığınız yere sorun onlar bu konuda bilgi veriyorlar. Ben buraya marka yazmıyayım, şu şu markaların gazları katkılı onlardan almayın demiyeyim, hoş olmayabilir.
Subapları korusun diye gaza katılan yağlı katkılar enjektörleri tıkıyor, subapları korudukları da şüpheli. Bence lpg piyasasında ürün çeşitlemesi yapıp fiyatla oynamaktan başka bir işe yarayan bir ürün değil katkılı lpg. Subaplar korunsun istiyorsanız asıl yapmanız gereken yakıt/oksijen karışımının ayarının doğru olduğundan emin olmak, yani lpg kitini işini bilene taktırmak.

Olasiliksiz gibi ben de Teleflex kullanıyorum Forester turbo aracımda. Performans konusunda doğru montaj yapılırsa hiç sorun yaşamazsınız. Oldukça iyi ve performanslı bir sistem. Nerede montajını yaptırıyorsunuz ve kaç litre tank taktırdınız?

Ucuz LPG'yi hiç önermem. Teleflex katkılı yakıtı kesinlikle sevmiyor, ne zaman katkılı LPG alsam motor arıza lambası yanıyor. Tavsiyem petrol ofisi veya katkısız başka bir LPG olabilir.

iyi günlerde kullanının ;)

lpg yi full den alınderim,bu gaz aynı rafineriden çıkıyor, fark olduguna inanmayanlardan birisiyim.

Ne yazıkki sonradan içine kattıklarından dolayı fark oluyor. Motor arıza lambası ile defalarda test etmiş olduğum bu hususu sonunda firma ile paylaşarak doğruluğunu onaylattım.

Merhabalar,

Bende aracıma lpg takdırmak istiyorum. 2006 yeni kasa grand vitaram var. Bana tecrübelerinizi iletirseniz sevinirim. Nerede takdırdınız ve kaça mal oldu? Memnunmusunuz? Yakıt kaça düştü? Aracın çekişinde bir değişiklik var mı?

Sayın Teppka siz de aracınıza yeni takdırdınız. Memnunmusunuz?

Selamlar...

en iyi markaya değil en iyi uygulamacıya gidin. mümkünse montajı yaptığı bir aracı görün. montaj önemli. bende (binek aracımda, 2.0 motor) atiker sıralı var. şu forumda anket yapsak. %30 olumlu oy alamaz herhalde. ama ben çok memnunum. benim kaputu açın tek bir kablo veya hortumu ortalarda gezerken göremezsiniz. ama ne sistemler taktırıp da söktüren biliyorum.
O yüzden gittiğiniz yer tanınan bilinen tercihen çoook büyük olmayan ve sadece lpg dönüşüm yapan bir firma olmalı. servis gibi yerlerin yaptığı montaj içime sinmiyor. bu benim düşüncem tabi...

arkadaşlar size gereken cevapları yazmışlar.Bende yaklaşık 3bucuk senedir.binek aracım da lpg kullanıyorum.Bu lpg işin de en önemli faktör.USTA dır.Yani iyi bir işcilik.Bu gün bir sebeb ile lpg ci ye gittim.bakım için .vatandaş döndü dediki senin şu kafalar değişirse iyi olur ee ne kadar 250 4 kafa peki bu adama ben en az 5 kereden fazla gittim.niye o zaman demedi bunlar yanlış takılmış.şimdi söyüyor.Kısaca boş bulundum aldım.inşaallah hata yapmamışım.NİYE bunları yazdım arkadaş bu konuda ben tam ehil ustaya denk gelemedim.mutlaka bir soru ve sıkıntı hep köşede duruyor.onun için evvela USTA ...USTA.derim.markada mutlaka önemli.kolay gelsin.iyi paylaşımlar.gaz taktırdıktan sonra sarfiyatı bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR