Grand Vitara 2.5 Vs Grand Vitara 2.0 - Karşılaştırma Ve Tavsiye - Sizce Hangisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan senator Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,180
S

senator

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba daha önce yaklaşık 1,5 sene 2004 Grand Vitara 2.0 kullandım ve
arabamdan gerçekten bagaj hariç her yönüyle çok memnun kaldım. (Bagaja da yapacak bir şey yok :smiley: )
Eski arabamda edindiğim tecrübeye göre 2.0 motor sanki biraz yetersiz kalıyordu özellikle rampalarda,
araç sollarken vs.
Ağır off road yapan birisi değilim ama gezerken de sorunla karşılaşmak istemiyorum çok alternatif araştırdım ama
aracımı tek araç olarak kullanacağım ve yılda yaklaşık 20,000 km yol yapıyorum. ( Yakıt önemli :smiley: )
Şimdi yeniden bir araç alacağım ve en çok aklıma 2.5 Grand Vitara yatıyor lakin malum sitede satılık sadece 17 adet
ilan var ve sanki fiyatlar çok yüksek ayrıca yeni araçta ilana çıkmıyor hep aynı araçlar uzun zamandır takip ediyorum.
Sizce 2.0 ve 2.5 motorlar arasında gerçekten beklemeyi değecek kadar fark var mıdır.
2.0 ın yakıt tüketimini biliyorum 2.5 de yakıt çok fark eder mi.
2.5 olursa 2000 model gibi olurken 2.0 da 2004 model araç alabileceğim.
Düşüncem aldığım araca sadece yükseltme kiti ve bf lastik almak olacak, daha fazla bir modifikasyona ihtiyaç duymuyorum.
Bineceğim aracı günlükte kullanacağım için ABS ve 2 hava yastığı ve yakıt tüketimi benim icin önemli.
Düşüncelerinizi ve motorlar hakkındaki tecrübelerinizi bekliyorum.
Lütfen yorumlarken bu 2 araç arasında fiyat konusunu dikkate almayınız.
Yinede bu iş için ayırdığım maksimum bütçe 35,000 tl civarında.
Şimdiden yorumlar ve tavsiyeler için teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Grand Vitara 2.5 Vs Grand Vitara 2.0 - Karşılaştırma Ve Tavsiye - Sizce Hangisi

Takipteyim sanırım forumda hiç kullanıcı kalmamış :(

Ynt: Grand Vitara 2.5 Vs Grand Vitara 2.0 - Karşılaştırma Ve Tavsiye - Sizce Hangisi

2,5 v6'tılar 2 çeşittir.. ;)

biri 140 beygir digeri 170 lik.. ::smiley:

en az yakan suzidir.. ;) en cok yakani 1,3 jimi 'dir..

ustasının olmadıgı yerde bilinçsizce kurcalanırsa ..adamın aklını alan motoru vardır.. ;D

Antalyada sorun olmaz mutlaka gösterip okey alın aracınıza.. :smiley:

tüm suzi motorlarının ortak özelliği düşük devirde tork veremez olmalarıdır.. ;)

yanim 2000 devirde sizi koltuga asla yaslamazlar..

3,500 devirde anca gıdıklanmaya başlar motorlar ..4 binden sonra yürürler..

devirsiz kullanım alışkanlıgınız varsa hiç bi suzi sizi kesmez hepsi aynı dır derim.. :smiley:

senator' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba daha önce yaklaşık 1,5 sene 2004 Grand Vitara 2.0 kullandım ve
arabamdan gerçekten bagaj hariç her yönüyle çok memnun kaldım. (Bagaja da yapacak bir şey yok :smiley: )
Eski arabamda edindiğim tecrübeye göre 2.0 motor sanki biraz yetersiz kalıyordu özellikle rampalarda,
araç sollarken vs.
Ağır off road yapan birisi değilim ama gezerken de sorunla karşılaşmak istemiyorum çok alternatif araştırdım ama
aracımı tek araç olarak kullanacağım ve yılda yaklaşık 20,000 km yol yapıyorum. ( Yakıt önemli :smiley: )
Şimdi yeniden bir araç alacağım ve en çok aklıma 2.5 Grand Vitara yatıyor lakin malum sitede satılık sadece 17 adet
ilan var ve sanki fiyatlar çok yüksek ayrıca yeni araçta ilana çıkmıyor hep aynı araçlar uzun zamandır takip ediyorum.
Sizce 2.0 ve 2.5 motorlar arasında gerçekten beklemeyi değecek kadar fark var mıdır.
2.0 ın yakıt tüketimini biliyorum 2.5 de yakıt çok fark eder mi.
2.5 olursa 2000 model gibi olurken 2.0 da 2004 model araç alabileceğim.
Düşüncem aldığım araca sadece yükseltme kiti ve bf lastik almak olacak, daha fazla bir modifikasyona ihtiyaç duymuyorum.
Bineceğim aracı günlükte kullanacağım için ABS ve 2 hava yastığı ve yakıt tüketimi benim icin önemli.
Düşüncelerinizi ve motorlar hakkındaki tecrübelerinizi bekliyorum.
Lütfen yorumlarken bu 2 araç arasında fiyat konusunu dikkate almayınız.
Yinede bu iş için ayırdığım maksimum bütçe 35,000 tl civarında.
Şimdiden yorumlar ve tavsiyeler için teşekkür ederim.
Merhaba,
her iki model Suzuki aracıda kullandım. 2.5 olan düz vites, 2.0 olan otm. di. Motor performansı olarak 2.5 çok farlıdır. 2000 motor sizin de dediğiniz gibi biraz hantaldır, 2500 V6 ise kesinlikle, diğerine göre muhteşem kalır . Yakıt olarak, yaklaşık aynı dır. Bakım konusunda, diğer yorumda yazıldığı gibi 2.5 için, işinin ehli usta gerekir. Yetkili servis varsa, zaten sorun olmaz. Yani kısaca, 2.5 in tadını alan, diğerlerine alışamaz bence.

Yanitlariniz icin tesekkur ederim
Anlasilan 2.5 gv en mantikli secenek ama cok uzun zamandir bakmama ragmen temizi denk gelmiyor
Hayirlisi artik

Ben temiz bulamadigim icin 2.0 gv mi alsam yeniden diye dusunmeye baslamistim aslinda ama alirsamda yine motor yuzunden pek memnun olmayacaktim
Yazdiklariniza bakilirsa beklemek mantikli duruyor o farka degecek gibi
Daha yuksek model ve daha modern bir ic mekandan taviz verip daha guclu bir motor almak bana daha yakin geliyor

senator' Alıntı:
Ben temiz bulamadigim icin 2.0 gv mi alsam yeniden diye dusunmeye baslamistim aslinda ama alirsamda yine motor yuzunden pek memnun olmayacaktim
Yazdiklariniza bakilirsa beklemek mantikli duruyor o farka degecek gibi
Daha yuksek model ve daha modern bir ic mekandan taviz verip daha guclu bir motor almak bana daha yakin geliyor
kesinlikle doğru karar bence, biraz Sabırlı olun.

2.5 gv 140 bg ve 170 bg sanirim yillara gore fark ediyor bunun net tarihlerini yada motor sase numarasi vs bilgisi olan arkadas var mi acaba
Odenecek rakam sizce ne olmali bu arabalara fiyatlar tamamen ben bunu iatiyorum seklinde ama bence 2.5 gv maksimum 25,000 tl olmali off road hazirlanmis profesyonel araclar disinda soyluyorum bunu

Birde 140 ve 170 bg faark nereden kaynaklaniyor ? Cunku ardaki fark cok fazla bence

senator' Alıntı:
Birde 140 ve 170 bg faark nereden kaynaklaniyor ? Cunku ardaki fark cok fazla bence
170 bg olanlar, sadece 7 kişilik XL7 modelleri. Normalden biraz daha uzundur XL7 ler.

Benim bütçe ancak 1.6 olanına yetti netice itibari ile bu motor 3 kapı modelini kaldırmasına kaldırıyor ama 1.6 motorlu binek araçlar seviyesinde düşük yakıt tüketimi de görmedim, ortalama 9.5L/100 km'nin altını pek görmedi, ki bu kendisinden 10 yaş daha eski 2.0 motorlu rav4'ün yakıt tüketiminin yarım litre kadar üzerinde. Yüksek motor devrini ise motorun kasaya göre küçük olmasına bağlamıştım ki daha sonradan öğrendiğim şekliyle bütün suzukilerin böyle olması bana biraz garip geldi. Bunun yakıt tüketimine olumsuz etki göstermesi kaçınılmaz, ama daha ekonomik motorları olan diğer marka araçlar da netice itibari ile biraz daha pahalı satılıyor, aradaki farkı ne kadar yol yapsanız da kolay kapatamazsınız, hele 1.6 motor ve daha üzerini kıyaslarsanız aradaki fiyat farki ile 3 ton kadar benzin aliniyor...

Arabayı LPG ile kullanmayı düşünüyorsanız fazla yüksek devirli çalışan araba almamakta fayda var, LPG'nin benzine göre yanma hızı farkı aşırı yüksek ve aşırı düşük devirlerde daha ciddi boyutlarda, motora fazla zarar vermek istemiyorsanız her iki yönde de aşırıya kaçmamanız lazım, netice itibari ile bu yüzden ben tercih etmedim, 1.6 motorlu suzukinin normal motor devri otobanda bile 3500'ün altına pek inmiyor dağ yollarında da 4000 den aşağısıyla pek rahat edemiyor - etmesine eder belki de ikide birde vites değiştirmek zorunda kalirsiniz ve buna dikkat etmezseniz ikide bir motor bayilir 3000'in altini gordugu bir an yokusa denk gelirse-- netice itibari ile vitesi dusurup gaza biraz basinca hem debriyaj pedalina basan diziniz hem de motor rahat ediyor, ama arabada LPG olmadigi surece, yoksa böyle bir arabaya LPG takarsanız 40bin km icinde sansliysaniz sadece subaplar degilseniz motor kapak contasi hatta onu da zamanında fark etmezsenız kapagin kendisi bile gidebilir...

2.5 gv ulkemize sanirim 2 tip motorla geldi ama bu 2 motor arasindaki farki gercek anlamda bilen kimseye rastlamadim arastirmama ragmende saglikli bir bilgiye ulasmadim

2.5 gv ulkemize sanirim 2 tip motorla geldi ama bu 2 motor arasindaki farki gercek anlamda bilen kimseye rastlamadim arastirmama ragmende saglikli bir bilgiye ulasmadim

O ikisi arasında bence kayda değer bir fark yoktur. Ben olsam arabanın genel durumuna ve fiyatına göre karar verirdim.

kW: 125

Model: 01.1998 - 2001

Motor kodu: H25 A

a harfi olan motor numarasında..170 beygir..

baktıgınız aracın motor numarası ruhsatta yazar.. ;)

h 25 de normali.. :smiley:

senator' Alıntı:
Merhaba, daha önce de yazdığım gibi 2.7LT. motor G.V XL7 de kullanılan 170 HP gücü olan benzinli bir motordur.
2.5 LT. G.V. nın ise 142 HP ve 155 HP olarak 2 ayrı tipi var. Türkiye de genellikle 142 HP olanlar mevcut. Bu motor da ,
bu kasaya gayet yeterli geliyor. Gaza bastığınız zaman gücünü hemen hissettiriyor.

Sn. Birsel bende dediginiz gibi biliyorum aslinda 2.5 gv de 142 bg ve 155 bg var ve sanirim 2001 de 155 bg olanlar geldi ondan oncekiler 142 bg ve aralarinda cok bir fark oldugunu da dusunmuyorum
Bu arada cevrenizde temiz 2.5 gv satacak tanidiginiz olur ise bana ulasabilirsiniz bu araclarin temizinden bir tane almak istiyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri