grand vitara 2.0

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kazım01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,170
Ynt: grand vitara 2.0

Şehir içi az yaksın sürüşü: 10,5 litre / 100 km
Şehir içi normal sürüş: 11 litre / 100 km
Şehir dışı az yaksın sürüşü: 8,5 litre / 100 km
Şehir dışı normal sürüş 9,5 litre / 100 km

Merhaba;
Bu degerlere ulastiginiz, sehir ici yol yogunluk ve km hakkinda bilgi verebilirmisiniz?
Ben ayni arac ile 12.5lt/100 km altina inemiyorum gunluk 30 km ve ort. Yogunlukta.
Saygilar

Etiketler

goriot_02' Alıntı:
Şehir içi az yaksın sürüşü: 10,5 litre / 100 km
Şehir içi normal sürüş: 11 litre / 100 km
Şehir dışı az yaksın sürüşü: 8,5 litre / 100 km
Şehir dışı normal sürüş 9,5 litre / 100 km

Merhaba;
Bu degerlere ulastiginiz, sehir ici yol yogunluk ve km hakkinda bilgi verebilirmisiniz?
Ben ayni arac ile 12.5lt/100 km altina inemiyorum gunluk 30 km ve ort. Yogunlukta.
Saygilar

Aracımı genelde hafta sonları kullanırım. Şehir içi kullanımım alışverişe, sinemaya, yemeğe vs gitmekle sınırlı. Bu sıralar Ankara'da oturuyorum. Ankara'nın merkezinde oturuyorsanız gideceğiniz bu tarz yerlerin ortalama uzaklığı 20 kmdir desem herhalde yanlış olmaz. Yılların İstanbul şoförü olmanın alışkanlığı sıkışık trafik görünce alternatif yollara yönelirim. Uzun yolu trafikli yola her zaman tercih ederim özellikle Ankara'da. Ankara'lı arkadaşlarım lütfen hemen alınmasın, tüm Ankara şoförleri değil ama büyük kısmının yeterli trafik eğitimi almadığını düşünüyorum. Sözü özü trafik görünce girmemeyi tercih eden bir insanım. Durum böyle olunca da Ankara'da pek az trafik sıkışıklığı gördüğümü söyleyebilirim. Daha çok trafik lambaları nedeniyle dur kalk yaparım.

Bu tespit bana gösterdi ki yakıt tüketimi verirken hangi şehirde olduğunu da belirtmek önemli. İstanbul içerisinde şehir içi yakıt tüketimimin biraz daha fazla olduğunu da itiraf etmem lazım. İstanbul'da az yaksın sürüşüm 11 litre idi. Bu rakamları hesaplarken nasıl yaptığımı da kısaca anlatmak isterim. Aracımı ilk aldığımda yakıt tüketimi konusunda meraklıydım. Cep telefonum için bir uygulama bulmuştum. Aracınız için bu tarz istatistikleri uzun süreli tutmanızı sağlayan bir uygulama. Aracınızın yakıt aldığınızdaki km'sini ve aldığınız yakıt miktarını litre olarak giriyorsunuz. Bu uygulama ile depoyu doldurarak düzenli kontroller yaptım. Verdiğim rakamlar uzun süreli tekrarlı testlerin sonucudur.

Aracımı ilk aldığımda benim yakıt tüketimim de 12 l/100km hatta biraz daha üzerinde idi. Zaman içerisinde araca alışarak yakıt tüketimini şu anki seviyelerine indirdim.

kazım01' Alıntı:
arkadaşlar merhaba... grand vitara 2.0 2004 veya 2005 model arazi aracı almayı düşünüyorum.... sizlere sormak istediğimm araz 2000 motorr yakıt nasıl olur... lpg takılıyomuu ....... bidee arazi kabiliyeti nasıl onu öğrenmek istiyorumm.....

Mantıklı seçim, ben de aynı düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri