Grand Cherrokee Wj 4.7 V8 Egzos Emisyon Ölçümü Fakir Karışım Bi Sorun Olur Mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blueplane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,363

blueplane

V8 4.7 WJ
Aracımın egzos muayenesini tuv dışında bi servise yaptırdım.Egzos emisyon evragında fakir karışım yazısı var fakat geçerli diye yazıyor ama aklıma takıldı,O2 değeri üst sınıra cok yakın,yağ sıcaklıgı derecesi alt sınırdan yüksek fakat üst sınır belirtilmemiş,ölçüm yaptırdıgım kişi bi sorun olmaz dedi ama acaba tuve araç muayenesi icin gittigimde egzos puluyla ilgili sorun cıkarırlar mı?Fakir karısımda hava yakıt karışımında yakıt motora az gidiyor diye biliyorum,bu durum motora zarar verir mi?Ölçüm değerlerini asagıda belirttim.Aracımda LPG yok.Oksijen sensörü yetkili serviste 3 yıl önce degistirilmiş,3 yılda arac tahminimce 13000 km yapmıstır.
Ölçüm sonucu Limit degerler
CO %Vol 0.004 0.00 3.5
CoCorr %Vol 0.023 .... ....
HC ppm 0 .... ....
CO2 %Vol 2.65 0.00 ....
O2 %Vol 20.09 0.00 21.00
Nox ppm 0 .... ....
Rpm Rpm .... .... ....
Lambda 6.328 .... ....
AFR 93.02 .... ....
Oil Temp. Derece 80.00 70.00 ....

Ynt: Grand Cherrokee Wj 4.7 V8 Egzos Emisyon Ölçümü Fakir Karışım Bi Sorun Olur Mu?

Fakir karışım var ise zaten limitler dışına çıkıldığında motor kontrol ışığı yanar.
fakir karışıma sebep olabilecek birkaç şey var. Genel durumu yazarsanız çözüm buluruz.

Ynt: Grand Cherrokee Wj 4.7 V8 Egzos Emisyon Ölçümü Fakir Karışım Bi Sorun Olur Mu?

KLL' Alıntı:
Fakir karışım var ise zaten limitler dışına çıkıldığında motor kontrol ışığı yanar.
fakir karışıma sebep olabilecek birkaç şey var. Genel durumu yazarsanız çözüm buluruz.

İlgilendiginiz icin teşekkür ederim.Aracımı 1 ay önce satın aldıgım icin serviste ekspertiz yapıldı ve bununla ilgili bi durumdan bahsetmediler,elektronik aksamıyla ilgili herhangi bi sorun yok,motor kontrol ışığı yanmıyor,sadece egzos muayenesi yaptırdıgımda bu durumu gördüm,aracımda motorla ilgili bi sorunum yok,performansıda cok iyi,belki önceki sahipleri arac az yaksın diye fakir karısıma ayarlatmıs olabilir,oksijen sensörü 3 yıl once degişmiş demiştim,zaten baska yerde okudugum bilgilere göre emin olmamakla beraber,eger oksijen sensörü bozuk olsaydı devamlı zengin karısım motora gonderilecek ve yakıt sarfiyatı artacaktı,o yuzden oksijen sensöründen süphelenmiyorum,elektronik hic bi sorunum yok,sadece ilk çalıstırdıgımda egzostan benzin püskürtme oluyor,zemine damlalar seklinde benzin damlıyor, belli bi süre,sonra motor ısınınca geciyor.Bu sizce dogal bi durum mudur?V8 olmasıyla ilgili midir? 4 silindirli otomobilimde böyle bi durumla karsılasmadım.

Merhaba,egsozdan cikanin benzin olduguna emin misiniz?
Genelde ilk calistirmalarda cikan su olur.
Egsoz isininca buharlasma arttigindan su yok olur.
Suyun sebebi soguk nedeniyle icerdeki yogusmadir.
Arizasi olmayan araclarda normal bir durumdur.
Yaz aylarinda pek gorulmez,kisin daha cok olur.
Deniz kiyisi gibi rutubetli yerlerde farklidir.
Cok kuru karasal iklimlerde farklidir.
Devamli olursa conta gidik demektir vs vs.

ttogan' Alıntı:
Merhaba,egsozdan cikanin benzin olduguna emin misiniz?
Genelde ilk calistirmalarda cikan su olur.
Egsoz isininca buharlasma arttigindan su yok olur.
Suyun sebebi soguk nedeniyle icerdeki yogusmadir.
Arizasi olmayan araclarda normal bir durumdur.
Yaz aylarinda pek gorulmez,kisin daha cok olur.
Deniz kiyisi gibi rutubetli yerlerde farklidir.
Cok kuru karasal iklimlerde farklidir.
Devamli olursa conta gidik demektir vs vs.

kusura bakmayın ,yanlıs yazmısım,dediginiz gibi egzostan cıkan su damlacıklarıdır,sahil kesimindeyim,devamlı olan bi durum degil,sadece motor sogukken oluyor,cevabınız icin teşekkürler.

Rica ederim.
Eger istenenin uzerinde oksijen zenginligi olsaydi,yakiti dusururken seriligi ve cekisi de dusururdu.
Anladigim kadariyla sizin cekis ve serilik probleminiz de yok.
Resmi yada reel degerler nedir bilemem,teknik bir insan da degilim.
Emisyon raporundan gordugum kadariyla co2 cok dusuk yani temiz cikis oluyor.
E,co2 dusukse cikan o2 oluyor o da yuksek demek degil neredeyse verimi %100 demek diye anliyorum.
Bu durumda gonul rahatligiyla bininiz.
Sahsi fikir ve dusuncelerimdir.
Yardimci olursa ne ala.

ttogan' Alıntı:
Rica ederim.
Eger istenenin uzerinde oksijen zenginligi olsaydi,yakiti dusururken seriligi ve cekisi de dusururdu.
Anladigim kadariyla sizin cekis ve serilik probleminiz de yok.
Resmi yada reel degerler nedir bilemem,teknik bir insan da degilim.
Emisyon raporundan gordugum kadariyla co2 cok dusuk yani temiz cikis oluyor.
E,co2 dusukse cikan o2 oluyor o da yuksek demek degil neredeyse verimi %100 demek diye anliyorum.
Bu durumda gonul rahatligiyla bininiz.
Sahsi fikir ve dusuncelerimdir.
Yardimci olursa ne ala.

Yardımcı oldunuz,bende bi sorun olucağını sanmıyorum.Değerli fikir ve düsünceleriniz icin tekrar teşekkürler.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR