grand cherooke 3.1td vergi çıkmazı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkmoon34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,629
Ynt: grand cherooke 3.1td vergi çıkmazı

997799' Alıntı:
bu arada işine karışmak olarak algılama da..yerinde olsam...komple motor alırdım...çıkma motor alırken muayyer şartıyla alabiliyorsun...üst kapağı birini motorcunla beraber söker durumu görür alırsın, daha ucuza çıkabilir...tabi parçaları aldıysan yapacak bişi yok...

komple motor yok...yarım motor dediklerinden de yok. ancak hurdacılarda çıkma motor var sahibinden de bi motor var ama km si belli değil motoru yıkayıp parlatıp gözalıyorlar...kendi motorumu yapmak daha iyi. neticede birçok parçayı değiştiriyorum sorun olacağını sanmam. en sağlıklı zj motoru olacak türkiyede bence...

Etiketler

mertbirincioglu' Alıntı:
komple motor yok...yarım motor dediklerinden de yok. ancak hurdacılarda çıkma motor var sahibinden de bi motor var ama km si belli değil motoru yıkayıp parlatıp gözalıyorlar...kendi motorumu yapmak daha iyi. neticede birçok parçayı değiştiriyorum sorun olacağını sanmam. en sağlıklı zj motoru olacak türkiyede bence...

bi kaç kez farklı araçlara motor yaptırdığım için durumu biliyorum, hesaplar birazcık tutmuyo genelde...ama dediğin gibi rojinal parçalar kullanılıp sıfır motora da sahip olunca iş değişecek bence de, öncekinden daha güçlü bir araç olacağı da kesin...

997799' Alıntı:
bi kaç kez farklı araçlara motor yaptırdığım için durumu biliyorum, hesaplar birazcık tutmuyo genelde...ama dediğin gibi rojinal parçalar kullanılıp sıfır motora da sahip olunca iş değişecek bence de, öncekinden daha güçlü bir araç olacağı da kesin...

bu arada orjinal parçalar derken birçok parçanın moparı yok sadece yağ pompası mopar diğer contalar yataklar clevite ve victor gibi markalar. mopar ile aynı fabrikada üretilen amerikan mallarıymış....ama her halükarda krank dahil 5000 gibi en fazla veya 5500 diyeyim civarı motorun sıfırlanması güzel bir durum. blok çatlasaydı o zaman çaresiz çıkma motora razı olacaktım zaten..neyse konuyu da dağıttık burda....gerçi bi çok konu hep vergi konusu bu günlerde bol bol mtv antrenmanı oldu

:smiley: Çok güzel bir forum ortamı yekeyek helal olsun böyle olunca biz çok bilgisi olmayanlara daha faydalı oluyor ....teşekkürler.
Bir sualde ben atsam umarım forumu amacından saptırmam.

1997 RR HSE 4.6 ya kafayı takbu araç mış durumdayım arkadaşlar , haliyle LPG sebebiyle hararet yaptırdıklarından motor üst kapak revizyonlu ama şu anda herşeyi 10 numara. Fakat hakkında çok menfii görüş var. Düz yol şehiriçi kullanıcısı için fikrinizi öğrenebilirmiyim bu arac hakkında arkadaşlar ??

Selamlar
Erhan

erhan110' Alıntı:
:smiley: Çok güzel bir forum ortamı yekeyek helal olsun böyle olunca biz çok bilgisi olmayanlara daha faydalı oluyor ....teşekkürler.

1997 RR HSE 4.6 ya kafayı takbu araç mış durumdayım arkadaşlar , haliyle LPG sebebiyle hararet yaptırdıklarından motor üst kapak revizyonlu ama şu anda herşeyi 10 numara. Fakat hakkında çok menfii görüş var. Düz yol şehiriçi kullanıcısı için fikrinizi öğrenebilirmiyim bu arac hakkında arkadaşlar ??

Selamlar
Erhan

soru çalışmadığım yerden geldi...ama illa 4000 cc üzerine çıkıyorsanız bütçeyi bilmiyorum ama zj veya wj de sizi mutlu edebilir gibi geliyor...range roverlarda şu yükseltme alçaltma işinde kronik sorun var diye okumuştum biryerlerde.yedek parça fiyatlarına da bir bakın almadan önce. almak önemli değil parçasını bulmak ve bakımını yapabilmek önemli...

Valla Mert kardeşim bende ilk defa kullandım bu RR ler çok farklı , 10 yıl aralıksız suburban ve cherokee kullandım ama bu RR nin kasılması gidişi fırlaması üstelik revizyonlu hayrete düşürdü beni :O fiyatlar 20 +/- bikaç civarında , indirimli vergileride 870 ye kadar inmiş (yıllık) yani 2000 model aldıgınız bir araç seneye bukadar vergi verecek çok iyi bu.

erhan110' Alıntı:

Selamlar
Erhan

alacağınız aracın km si kaç? fiyat ne?

erhan110' Alıntı:
Valla Mert kardeşim bende ilk defa kullandım bu RR ler çok farklı , 10 yıl aralıksız suburban ve cherokee kullandım ama bu RR nin kasılması gidişi fırlaması üstelik revizyonlu hayrete düşürdü beni :O fiyatlar 20 +/- bikaç civarında , indirimli vergileride 870 ye kadar inmiş (yıllık) yani 2000 model aldıgınız bir araç seneye bukadar vergi verecek çok iyi bu.

2000 model ise araç 4000 cc üzeri olduğu için zj ile aynı vergidir ve yıllık kasko indiriminden sonraki hali 2000 tl olması gerek üstü olabilir altı olmaz. ama evet range rover hse ler lüks ihtişam barındıran kullancısını memnun eden araçlar. ama yedek parça ve bakım maliyetleri koonusunda fikrim yok. yalnız 870 tl yıllık vergi diye birşey yok kesin konuşuyorum.

Vergi konusunda özür haklısınız , tipleri aynı olunca karıitırıyor insan 97-98-99-2000 ler 2000 tl lik vergi diliminde 800 küsur olanlar 1995 ler , km leri 150 - 200.000 civarında hepsinin fiyatlarda 20 -25 tl.

erhan110' Alıntı:
Vergi konusunda özür haklısınız , tipleri aynı olunca karıitırıyor insan 97-98-99-2000 ler 2000 tl lik vergi diliminde 800 küsur olanlar 1995 ler , km leri 150 - 200.000 civarında hepsinin fiyatlarda 20 -25 tl.

hocam o km lerin çoğu hikaye...
biz şu an bi arkadaşa 2003-2005 range arıyoruz normal fiyat bandında 150 bin altında yok nerdeyse olanlar da zaten 8-10 bin euro fazla istiyor....

95-97 li yıllarda range i kim alır?
bu adamlar araçlarını ortalama kaç yıl kullanır
ortalama kaç km deyken sıfırıyla değiştirir
daha sonra kim alır
kaç sene sonra galeriye verir
ordan kaç kişi alıp
tekrar galeriye kaç km düşer...

velhasıl ben o yaşta bi range almazdım şahsen....masrafının altından kalkılacağını düşünmüyorum....aracın teknik özelliklerine bakarsanız öyle yıprandığında toparlanacak araçlar olmadığını göreceksiniz...

Doğrudur , bende durdum zaten , şüpheli olarak yazmıştım siteye , ucuz nasolsa derken bide başa bela almak var., Teşekkürler.

Selamlar
Erhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler