grand cherooke 3.1td vergi çıkmazı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkmoon34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,623

darkmoon34

Yeni Üye
arkadaşlar 3.1td almayı planlıyorum ama anlamadığım şu var sahibindende 7-8 kişiye mesaj çekdim vergisi ne kadar diye.. biri 2 bin tl diyor biri 1600 diyor biri 1200 diyor her kez farklı bri vergi fiyatı söylüyor.. anladım gitti.. bir ara bir tane ilada yıllık 800 tl diyordu o araç zaten iki günde satıldı yetişemedim sahibine tel açıp sorucakdım yoksa nasıl 800tl diye.. biri bu konuya açıklık getirebilirmi..

Etiketler
Ynt: grand cherooke 3.1td vergi çıkmazı

darkmoon34' Alıntı:
arkadaşlar 3.1td almayı planlıyorum ama anlamadığım şu var sahibindende 7-8 kişiye mesaj çekdim vergisi ne kadar diye.. biri 2 bin tl diyor biri 1600 diyor biri 1200 diyor her kez farklı bri vergi fiyatı söylüyor.. anladım gitti.. bir ara bir tane ilada yıllık 800 tl diyordu o araç zaten iki günde satıldı yetişemedim sahibine tel açıp sorucakdım yoksa nasıl 800tl diye.. biri bu konuya açıklık getirebilirmi..

araç kaç model? gelirler.gov.tr den motorlu taşıt vergi hesaplamasından bakabilirsiniz

herkes bişey söylüyor bu konuda en ii bilgiyi mtv sorgulamadan öğrenebilirsiniz

darkmoon34' Alıntı:

siteye hiç göz atmadığınız ve okumadığınız belli...
zaten okusaydınız bırakın vergisinin sorununu bu aracın yakınından bile geçmemeniz gerektiğini anlayabilirdiniz...
vergiyle ilgili de bi çok konu var zahmet edip okuyun...nasıl hesaplama yapıldığı gibi...

997799' Alıntı:
siteye hiç göz atmadığınız ve okumadığınız belli...
zaten okusaydınız bırakın vergisinin sorununu bu aracın yakınından bile geçmemeniz gerektiğini anlayabilirdiniz...
vergiyle ilgili de bi çok konu var zahmet edip okuyun...nasıl hesaplama yapıldığı gibi...

Katılıyorum bu NTV ile ilgili onlarca konu çıkar ama acaba arkadas aramayı mı beceremedi yoksa hazır lop mü olsun istiyor bunu anlayamadım

sonsokak34' Alıntı:
herkes bişey söylüyor bu konuda en ii bilgiyi mtv sorgulamadan öğrenebilirsiniz

Herkes birseyler söylüyor ama tek bir Dogru var mtv de yazan ve arti olarak KASKO bedeline göre yapılan indirim bunların dısında birsey yok yoruma Acik bir konu da yok

öncelikle 3.1 td sahibi olarak araclarımız o kadarda sorunlu bi arac değil 997799 levent arkadaşım bu sitede sizden başka bu aracları kötüleyen başka kimsede yok beğenmiyorsanız almayın yada binmeyin.
bu aracların vergisi de aracın kasko değerini sigortacıdan yada noterden öğrenin kasko değerinin%5 kadar vergi ödüyorsunuz vergi dairesine dilekceyle

kahraman826' Alıntı:
öncelikle 3.1 td sahibi olarak araclarımız o kadarda sorunlu bi arac değil 997799 levent arkadaşım bu sitede sizden başka bu aracları kötüleyen başka kimsede yok beğenmiyorsanız almayın yada binmeyin.
bu aracların vergisi de aracın kasko değerini sigortacıdan yada noterden öğrenin kasko değerinin%5 kadar vergi ödüyorsunuz vergi dairesine dilekceyle

kasko bedelinin %5 i kadar değil yanlış bilgilendirme yapmayalım. Eğer kasko bedelinin %5 ini geçiyorsa yıllık tahakkuk eden vergi bu durumda motor hacmi kısmından 1 basamak aşağı düşerek ödeme yapıyorsunuz ama sadece 1 basamak .....2 basamak düşmüyor. Ve hatta 1 basamak düştüğünüzde bile bazı araçlarda hala kasko bedelinin %5'inden fazla vergi vermiş oluyorsunuz.....

kahraman826' Alıntı:

saçmalamayın...
siz neyin ne olduğunu bilmiyorsanız sizin sorununuz...
servislerin arka parklarında yatan araçlar babamın aracı değil...
bana ne de karalıyım, babamın malımı sanki diğerleri, yada yazdıklarımdan dolayı chrysler bana plaket mi veriyor zannediyorsunuz...
iyi bir araçta neden o zaman aynı yaştaki 2,7 den 20 bin lira daha ucuza satılıyor millet fakiri fukara sevinsin diyemi ucuza veriyor...
burada demek ki bişey yazmıycaz arkadaş, kimin aracı varsa savunmaya geçiyor...
zaten almıyorum da beğenmiyorumda göz göre göre herhangi birinin de yanılmasını yada büyük meblağlar la bu hataya düşmesini engellemeye çalırışırım...
kusura bakmayın aynı araçtan sizde var diyede gerçekleri yazmaktan geri kalmam...
bişeyi bilmiyorsanız gider servise sorarsınız nedir ne değildir diye daha sonra burda ahkam kesersiniz...
umarım yakında dizlerinizi dövmesiniz, aracınız potansiyel bir bombadır benden söylemesi...
motoru 15.000 euro olan ama aracın komplesi 15.000 euraya satılamayan bir araç sahibisiniz...geçmiş olsun ne diyim..

997799' Alıntı:
saçmalamayın...
siz neyin ne olduğunu bilmiyorsanız sizin sorununuz...
servislerin arka parklarında yatan araçlar babamın aracı değil...
bana ne de karalıyım, babamın malımı sanki diğerleri, yada yazdıklarımdan dolayı chrysler bana plaket mi veriyor zannediyorsunuz...
iyi bir araçta neden o zaman aynı yaştaki 2,7 den 20 bin lira daha ucuza satılıyor millet fakiri fukara sevinsin diyemi ucuza veriyor...
burada demek ki bişey yazmıycaz arkadaş, kimin aracı varsa savunmaya geçiyor...
zaten almıyorum da beğenmiyorumda göz göre göre herhangi birinin de yanılmasını yada büyük meblağlar la bu hataya düşmesini engellemeye çalırışırım...
kusura bakmayın aynı araçtan sizde var diyede gerçekleri yazmaktan geri kalmam...
bişeyi bilmiyorsanız gider servise sorarsınız nedir ne değildir diye daha sonra burda ahkam kesersiniz...
umarım yakında dizlerinizi dövmesiniz, aracınız potansiyel bir bombadır benden söylemesi...
motoru 15.000 euro olan ama aracın komplesi 15.000 euraya satılamayan bir araç sahibisiniz...geçmiş olsun ne diyim..
güzel söz

kahraman826' Alıntı:
sevgili arkadaşım 7 düvel bildiği için yazmaya gerek görmüyordur kimse yoksa 3,1 lerin durmunu bilmeyen yok .....

Levent üstadım ise cheorike konusunda tecrübelerini herkesden daha büyük bir sabırla paylaşmayı tercih ettiği için bir kez daha yineledi yoksa kimsenin bombasının kimseye zararı yada faydası yok maksat tercih aşamasındaki arkadaşlar yanılıpda hata yapmasın ;D ;D ;D

selam ve saygıyla

benim zj yatak sarması nedeniyle maslakta yatıyor şu anda. ustama sordum yerde yatan blok çatlamış bi makina vardır. dedi grand cherokee dizel. motorun sıfırı 25000 euro ama sanırım sahibi 25000 tl ye bulmuş almış. benim zj için fiyatları araştırdığım için biliyorum komple çıkma motor en fazla 3500 tl. ama çıkma almayı tercih etmedim ne olur ne olmaz diye şimdi sıfırdan krank yataklar kollar segman pistonlar değişiyor yağ pompasına kadar. sadece piano denen parçalar ve tapetler kalıyor en fazla 4500 bilemedim 5000 tlye çıkacak motorum rektefiye dahil. hani kıyas yapmanız için örnek olarak verdim. gerçi dizel ile benzinlil kıyaslanmaz muhtemelen 2.7 dizel de olsa blok çatlarsa büyük paralar tutacaktır ama işte benzinli olduğıu için zj'm şanslıyım galiba. bu arada benim zj 200.000 kmde ve uzun yola çıkarken yağına suyuna bakmadığım için ve overdrive açık 180 km ile gitttiğim için yağ azmış ve yetişmedi bundan kaldım tem otoyolunda...zj nin suçu yok....tamamen benim eşekliğim...

mertbirincioglu' Alıntı:
benim zj yatak sarması nedeniyle maslakta yatıyor şu anda. ustama sordum yerde yatan blok çatlamış bi makina vardır. dedi grand cherokee dizel. motorun sıfırı 25000 euro ama sanırım sahibi 25000 tl ye bulmuş almış. benim zj için fiyatları araştırdığım için biliyorum komple çıkma motor en fazla 3500 tl. ama çıkma almayı tercih etmedim ne olur ne olmaz diye şimdi sıfırdan krank yataklar kollar segman pistonlar değişiyor yağ pompasına kadar. sadece piano denen parçalar ve tapetler kalıyor en fazla 4500 bilemedim 5000 tlye çıkacak motorum rektefiye dahil. hani kıyas yapmanız için örnek olarak verdim. gerçi dizel ile benzinlil kıyaslanmaz muhtemelen 2.7 dizel de olsa blok çatlarsa büyük paralar tutacaktır ama işte benzinli olduğıu için zj'm şanslıyım galiba. bu arada benim zj 200.000 kmde ve uzun yola çıkarken yağına suyuna bakmadığım için ve overdrive açık 180 km ile gitttiğim için yağ azmış ve yetişmedi bundan kaldım tem otoyolunda...zj nin suçu yok....tamamen benim eşekliğim...

geçmiş olsun Mert hoca.............

mertbirincioglu' Alıntı:

geçmiş olsun...
bazen bu tarz basit hatalar yapabiliyoruz...ne yazık ki...1 müsübet bin nasihattan iyidir derler...bundan sonra yağ çubuğuna bakmadan uzun yola çıkmazsın diye tahmin ediyorum... biz biraz millet olarak böyleyiz, dişlerin hepsine dolgu yapıldıktan sonra fırçalarız, kanser olunca sigarayı bırakırız...

dediğin gibi benzinli motorlar bu tarz durumlarda daha ucuza mal oluyor, dediğin gibi 3000-5000 arası motor bulman kolay ve her yerde var...
2,7 içinde geçerli çok fazla olduğu ve aynı blok bi çok araçta kullanıldığı için parça yada komple bulması falan daha kolay, daha ucuz ve daha dayanıklı...mercdese e270cdi, ml 270, cherokee 2,7,clk 270, c270,ssangyog rexton 270 gibi araçlarda kullanılan bloğa sahip...

mertbirincioglu' Alıntı:
geçmeeeeezzz...parçalar sadece 3000 civarı tutuyor artı rektefiye ve işçilik

bu arada işine karışmak olarak algılama da..yerinde olsam...komple motor alırdım...çıkma motor alırken muayyer şartıyla alabiliyorsun...üst kapağı birini motorcunla beraber söker durumu görür alırsın, daha ucuza çıkabilir...tabi parçaları aldıysan yapacak bişi yok...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,049
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler