Grand Cherokee ZJ Otomatik Vites Sorunu (mu?)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ssbman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,879

ssbman

Zirve
Yer
Ankara
Selamlar ,
Arkadaşlar bir konu dikkatimi çekti birkaç gündür . Şöyle anlatayım :

Aracı D ye alıp heraket ediyorum . Normal bir şekilde hızlanıyorum . 2 vitese geçtikten takribi 10 sn kadar sonra yada birazdaha ivmelendikten sonra , sanki manuel viteste ayağını debriuaja hızlıca basıp çekmişim gibi gibi oluyor 1 saniyelik ve vites geçişinden daha sarsıntılı bir olay . Gaza nekadar az basarsam bu esnada o kadar az hissediliyor .

Bu olay sadece 2 vitesin hemen başlarında oluyor ve birdaha tekrarlanmıyor . Ne vites geçişlerimde ne diğer şeylerde hiçbir sorun belirtisi yok . Şanzuman yağı ve filtresi yeni . Yalnız Transfer kutusunun yağ değişmedi değişecek .

Sorun ne olabilir ? Yada bir sorun var mı ? Acaba akünün eksi kutubunu söküp takarak bir reset yapsam faydası olur mu ?

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee ZJ Otomatik Vites Sorunu (mu?)

şanzıman yagın eskidiyse ısınıca yapar eksikse yapar debriyaj baskın bitiyorsa gene yapar aracın rolantisi 1000 devirde çalışıyorsa rampada geri kaçıp kaçmadığına da bak derim bir şey daha başıma gelmişti onuda yazayım yağ benden önce çok eskitilmiş önemsenmemiş şanzımanın içinde yagın geçeceği bir süzgeç var vitesi doldurmadan önce oda pislenip bira tıkalı olabilirr

Evet rampada hafif geri kayıyor . Baskı bitiyor olabilir mi acaba ? Acaba değişimi ne tutar bir bakalım .

Şanzımanın geçeceği süzgeç derken filtreden mi bahsediyoruz başka bir süzgeç mi var? Neresinde şanzımanın acaba ?

fitre yağ filtresini kastetmiyorum içeride vitesi doldurmadan önce yağın geçtiği bir filtre hafif kaçma yanlız dediğm gibi rölanti düşük deilse sorun vardır motorun rolanti devrine ii bakın 1000 den aşagı olmasın bence büyük ihtimal yağ özelliğini kaybetti ve pis

Bende katiliyorum, yag ö
ayhanbursa' Alıntı:
fitre yağ filtresini kastetmiyorum içeride vitesi doldurmadan önce yağın geçtiği bir filtre hafif kaçma yanlız dediğm gibi rölanti düşük deilse sorun vardır motorun rolanti devrine ii bakın 1000 den aşagı olmasın bence büyük ihtimal yağ özelliğini kaybetti ve pis
zelligini
ayhanbursa' Alıntı:
[/quo

Bende katiliyorum, yag özelligini kaybettigi icin ve filtre tikandigindan dolayi yagi ve filtreyi degistirdim tüm bahsi gecen sorunlar ortadan kalkti.

bence yağda çapak olabilir süzgeçte sonra düzeliyordur şnzm beyninde takılıyordur. otomatik şanzuman yağ eksiltmez zaman kaybetmeden şanzumancıya gitmeni öneririm

sanzimandaki filtrenin eskidigini anlamanin bir yoluda; motor sogukken geri vitese takin, sanzimandan ses geliyorsa (inleme) ve motor isindiktan sonra kesiliyorsa yag filtreden yukariya soguk oldugu icin zor geciyordur.

Arkadaşlar hepinize teşkkürler .

Durumu biraz daha açıklayayım . Aracın Şanzıman yağını yeni değiştirdim . filtrede değişti . Çıkan yağ siyahlaşmıştı ve içinde bir miktar metal tozuda vardır . Karteri falan temizleyip kapattık ve tekrar yağ doldurduk . Bir yağ eksiltme sorunu falan yok . Vites geçişlerinde ne bir sarsıntı nede anormal bir ses var . Sadece 2 vitese ilk geçtiğinde vitesin başında bir yerde yaptığı bahsettiğim hadise var sorun olarak gördüğüm .

1000 den aşağıda devir sanırım 1000 in atındaki çizgide duruyor ibre .

Bu süzgeç meselesini ben bilmiyordum ve yapan ustada es geçti demek ki ... Çünkü öyle bir parça temizlemedik . Bu sökülen brşey midir arkadaşlar gördünüz mü?

Olmazsa gidip baktırıcam ama bu bir anlık hareket dışında hiçbir sorunum olmadığı için şanzımana elletmekde istemiyorum . Bu sebeple biraz bilgi ve tecrübelerinizden yararlanıp öyle gitmek istiyorum servise ...

Tekrar teşekkürler ...

2.vites aralığındaki duraklama şanzıman halat [vites] ayarı ile geçebilir.denemeniz lazım anlayan biri bunu çok basit şekilde yapabilir.nyz

Selamlar.Benimde size tavsiyem kutup başlarına bağlanan kabbloları yani lpg bağlı ise lpg ye alınan kablo bağlantısını veya başka bağlantı yapılan kabloların bağlantılarını kontrol ettirin.Bu bağlantılardaki sorunlar beyine vede şanjumana zarar vermektedir.Bendeki sorun bundan biraz daha ileri safhada idi.en son 1 ile 4 üncü vites iptal idi.yaptırdım sorun gene devam etti.Beyin değişecek dediler.Başka aracım da da bu tip değiştirmeler olup aracım düzelmediği için itiraz edip elektirik bağlantılarını kontrol ettirdim.Sorun da dediğim gibi kutup başlarından alınan elektirik bağlantılarında çıktı.lpg ye alınan kaoblo şase yapmış.Bağlantıyı düzeltince araç Her şeyi ile düzeldi.Beyin 4x4 çalışıyor şu an.Az daha iki beyinli bir araba sahibi olacaktım.Tabi şanjumana yaptığımız masraf uçtu gitti boş yere.

Teşhis olarak band atarı gerekliliği ortaya çıkmıştı ve başka bir düzenesizlik olmadığımdan şanzıman yağ değişimine kadar kullanabileceğim söylendi serviste . Bende kullanıyorum herhangi bir sorun yok . Yağ değişiminde ayarları gözden geçecek zaten .

Şase sorunu ilginçmiş gerçekten . Bir iş yapılırken çok düzgün yapılmalı ... Dandun yapıyor ustalar sonra uğraşıp duruyoruz .

Herkes birgun 4.0 ci mı olacak nedir :D Neyse polemik yaratmayalım ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR