Grand Cherokee ZJ 4.0'ı, Sonunda Aldım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ssbman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,720
Ynt: Grand Cherokee ZJ 4.0'ı, Sonunda Aldım

Evet şasi numarası yazıyormuş cidden ön camın orda :smiley: Ayrıca kağutu açıp önünde durunca sol önde ki plakrete de yazıyor . Sol tarafta ki plakette de var sanırım bişeyler ama bir kısmı okunmaz durumda ...

Evet Kaskoyu 1000 YTL ye yaptırdım . Şirket Allianz . Acentemlede bayadır çalışıyorum ve ben çok memnunum gerçekten . Yalnız benim poliçede %50 hasarsızlık indirimi mevcut .

LPg konusu daha öncede sorun olmamıştı suşanda da olmuyor . Ben kaskomu yaptırdım sonra lpg eklettim mesela . Diyelim LPG bedeli 2000 lira ise onu ekliyorlar ve bu iki binlira ek teminattan kaynaklı bir prim farkı çıkıyor ve onu ödüyorsunuz yani en azından koçallianzda böyle oluyor . İstersen özelden acentenin numarasını vereyim bir konuş .

Valla kaç gündür ayrıntılı bir yazı ve foto koyucam ama koyamadım . Arkadaşlar dövse yeridir . Ama gerçekten bu hafta içi inanılmaz zaman sıkıntısı içindeyim . Bu mesajları bile zor yazıyorum .

Etiketler

ssbman' Alıntı:
Arkadaşlar 1000 YTL ye Allianz a kasko yaptırdım . Kasko bedeli 20 bin ytl sanırım . Herşey dahil poliçeye ... 227 YTL de trafik tuttu .
Aracı teslim aldım bugün ilkkez uzun kullandım . Gerçekten güzel bir hissi var ama direksiyon tepkilerine , yüksekliğine ve yaylanmasına alışmak gerek .
Yarın sabah LPG ye götürücem . BRC Sıralı kit takılacak . Bakalım memnun kalacak mıyız.... LPg ve Muayene işi bittikten sonra , lastik , yükseltme ve kilit sorularımla başınızı ağrıtmaya başlıycam :smiley:
Tedirgin kullanmama rağmen(ilkkez otomatik kullandım sayılır) . Şehir içi trafiğinde(17:00 civarı) 17 litre yaktım ortalama . Sanırım fena bir değer değil .
Araçta uzaktan kumanda yok . Servis orjinali çok pahalıdır . Başka bir çözüm ayarlarız dedi .
Bunlarım km sayaçlarında(yaptığı km yi gösteren sayaç hıb ibresi değil) sanırım mil yok . Çünkü üstünde km yazıyor ve klavuzda da milden bahsetmemiş . Belki Avrupadan gelen bir araç olduğundandır .
Birde arkadaşlar kullanım kılavuzu gerekli . Aracın bütün klıvzları falan var ama Almayadan geldiği için almanca . Almancasını isteyen varsa kopyalayıp gönderebilirim :smiley: Bunu nerden indirebiliriz . Yada elinde olan var mıdır ?

Üstad Kasko Demişsinde O Modelde Araca Kasko Yapıyorlar mı ya ? Bende Ne Zamandır Bunu Düşünüyordum 96-97 Arası 5.2 Alıcam Kısmetse Kasko Yaparlar Mı Acaba Sorusu Hep Kafamı Kurcalıyordu...

Üstad Kasko Demişsinde O Modelde Araca Kasko Yapıyorlar mı ya ? Bende Ne Zamandır Bunu Düşünüyordum 96-97 Arası 5.2 Alıcam Kısmetse Kasko Yaparlar Mı Acaba Sorusu Hep Kafamı Kurcalıyordu...

Kaskocunun iyi müşterisiyseniz yapıyorlar.

Baya İyi Müşterisiyim Ya Smiley %50'de Hasarsızlığım Mevcut Şuanki Aracımdan Smiley

Ben 98 model rav4 ü ilk aldığım yıl 10 yaşından büyük olmasına rağmen kasko yapmışlardı. Daha sonraki yıllarda aynı kasko şirketinin verdiği fiyat yüksek geldi başka şirketten devam ettim, ama bir kez kasko yapılmış olduğu için devamı geldi. Normalde araç 10 yaşını bulmadan önce kasko yapılmamışsa daha sonra yapılmıyor, ama istisnaları mevcut. Sigorta şirketleri hayatında hiç kasko yaptırmamış sadece gözden çıkarıp satamadığı aracını pert edip parasını almaya çalışan kişilere karşı kendilerini korumaya çalışıyorlar, dertleri bu.

olasiliksiz' Alıntı:
Ben 98 model rav4 ü ilk aldığım yıl 10 yaşından büyük olmasına rağmen kasko yapmışlardı. Daha sonraki yıllarda aynı kasko şirketinin verdiği fiyat yüksek geldi başka şirketten devam ettim, ama bir kez kasko yapılmış olduğu için devamı geldi. Normalde araç 10 yaşını bulmadan önce kasko yapılmamışsa daha sonra yapılmıyor, ama istisnaları mevcut. Sigorta şirketleri hayatında hiç kasko yaptırmamış sadece gözden çıkarıp satamadığı aracını pert edip parasını almaya çalışan kişilere karşı kendilerini korumaya çalışıyorlar, dertleri bu.

O Zaman Sizin Dediklerinizden Şunu Çıkartabilirim ; Şuanda Kullandığım Aracımı Satıp Bir ZJ Alsam Bu aracın kaskosunu devretsem hiçbir sorun yaratmaz :smiley:

O Zaman Sizin Dediklerinizden Şunu Çıkartabilirim ; Şuanda Kullandığım Aracımı Satıp Bir ZJ Alsam Bu aracın kaskosunu devretsem hiçbir sorun yaratmaz Smiley

Aslınca öyle bir sonuç çıkmaz çünkü kaskocunuza bağlı. Kimisi yapar kimisi yapmaz. İsterseniz önce bir konuşun sonra araç değişikliği yaparsınız.

Abi Dediğin Gibi Şimdi Görüştüm Kaskocumla Daha Önceki Yıllarda Pert Kaydı Yada Ağır Bir Hasarı Yoksa Mevcut Aracımın KASKOSUNU Yeni Aracıma Devretmek Suretiyle Kasko Yapılabiliyormuş :smiley: Tahmini 1.500-2.000TL Çıkar Dedi Bundan Benim Hasarsızlığıda Düşersek Yaklaşık 1.000TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor :smiley:

Abi Dediğin Gibi Şimdi Görüştüm Kaskocumla Daha Önceki Yıllarda Pert Kaydı Yada Ağır Bir Hasarı Yoksa Mevcut Aracımın KASKOSUNU Yeni Aracıma Devretmek Suretiyle Kasko Yapılabiliyormuş Smiley Tahmini 1.500-2.000TL Çıkar Dedi Bundan Benim Hasarsızlığıda Düşersek Yaklaşık 1.000TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor Smiley

İlk ödeme için olabilir ama ileriki yıllarda bu daha aşağıya düşmezse bence yüksek bir fiyat. Sonuçta aracın piyasa değeri belli. Aynı kasko değerindeki binek araçlardan daha düşük bedel alıyorlardır. 1994 cherokee yeni bir hyuindai getz ten daha mı pahalı sanki?

ZJ Kullanan Arkadaşların Çoğunun Kullandığı Bir Laf Vardır " Aslan Besleyen Yemini Düşünmez " :D

15 20 bin tl lik arabaya zaten deli gibi vergi verirken 1000 tl 1500 tl kasko ödenmez bence.

öyle diyorsunuz ama allah göstermeye 3-5.000 tl lik bir hasar oluştuğunda keşke kaskolu olsaydı demek de var.

allah görünür görünmez kazalardan belalardan hepimizi saklasın.

o mantıkla trafiğe hiç çıkmamak lazım. çünkü sizde hata yapabilirsiniz ve parayla onarılmayacak hasarlara sebep olabilirsiniz başkalarının hayatında. iyi düşünelim iyi olsun. kurallara uyalım uyanık olalım dikkat edelim daha sonra gönül rahatlığı ile gideceğimiz yere ulaşmak kalıyor.

KLL' Alıntı:
o mantıkla trafiğe hiç çıkmamak lazım. çünkü sizde hata yapabilirsiniz ve parayla onarılmayacak hasarlara sebep olabilirsiniz başkalarının hayatında. iyi düşünelim iyi olsun. kurallara uyalım uyanık olalım dikkat edelim daha sonra gönül rahatlığı ile gideceğimiz yere ulaşmak kalıyor.

Abi Konuyu Saptırmayalım Lütfen Başlığın Konusu Bu Değildi Son >Cümleyle Bunu Sonlandıralım Sen İyi Sürücü Olabilirsin Kurallarda Uyabilirsin Ama Arkadan Gelen Yada Yandan Gelen Denyo İyi Değilse Altında da Bu Gibi Amerikan Devi Bir Aracın Varsaaa Kaskonda Yoksa Vay Haline :D

sayın KLL ben farklı birşeyden bahsediyorum , sizin yaptığınız hata ile önünüzdeki aracın kaportasını göçertirseniz zaten trafik sigortanız bunu öder problem yok , fakat sizin aracınıza siz yokken biri çarpıp kaçtıysa ? ya da şu sıralar bolca rastlanan arabaların yakılması ? ya da bir maç çıkışı holiganların arabaya zarar vermesi ? ya da allah göstermesin çalınması ? o zaman da mı kasko gereksiz... Aracımın değeri örneğin 10.000 liraysa ve 450 TL ye kasko varsa ben yaptırırım , sizi bilemem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR