grand cherokee yol tutuş problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkertekin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,845
Ynt: grand cherokee yol tutuş problemi

Unutmadan şunuda söyleyelim tabi. Çekme yapar nasıl yapar! Jeep kullanmaya yeni başladıysanız (ki bahsettiğim jeep suv sınıfı değil JEEP markası) lastikleri asla ve asla binek bir otomobilin lastiğiyle mukayese etmemelisiniz ön lastiğinize bakın mm hesabı değil lastiğiniz üzerindeki desenlerin üstünde karınca karınca parçalanmışsa o direksiyonu siz değil yanınızda birlikte oturanla bile zaptedemezsiniz. İlk lastiklerimi eskittiğimde farkettimki Cherokee nasıl nalsız at yürüyemezse sekerse aynı öyle bir araç.. Lastikleriniz vadesini doldurduysa değiştirin tadından yenmez ozaman...

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee Yol Tutuş Problemi

sizin aracınızın ön kısmında bir denge demiri vardır eger orjinalse 3 cm çapındadır bağlantı noktalarında burç vardır bu demir sökülüp tornacıya getirilirse hino(kamyonet) nun makas burcu ile değiştirilir (20 tl) orjinalinden daha sağlam oluyor eğer arcınız gaz verdiğinizde yada gaz kestiğinizde frene basınca yada yolda giderken sağa yada sola çekiyorsa sorununuz budur sökmesi takması çok basittir. bu arıza arkada bağımsız kolların burçlarınıda bozmaktadır onlarda aynı zamanda kontrol edilmelidir eğer bozuklarsa onlarda aynı yöntemle değiştirilebilir. yedek parça fiyatı ön denge kolu mopar 1290.00tl arka denge kolları sağ sol 750.00 tl tamiri ise ön kol 20 tl+işçilk 50tl arkakollar 75 tl+işçilik50tl fakat ön kolu söktünüz burçlarınız sağlam ise malesef demiri eğmişsiniz dolayısı ile yenisini alacaksınız mopar dan şaşmayın

Selamun aleyküm wj kullanıcısı olarak aranızdayım. Bazı sorularım olacak tecrübeli arkadaşlardan öncelikle aracım 2003 model grand cheroke 2.7 crd 300.000 km virajlarda arka taraf kayar gibi yapıyor sağ tarafa çok yatıyor şimdiden tesekkurler

track bar denen arka aksı tutan çapraz gergi demirinin burçlarını değiştireceksiniz. tabi amortisörlerde bitmiş olabilir. bunu haricinde yatma hissi varsa virajın dışına doğru, sway bar denen U şekilli demirin de burçları değişecek.

Ben bütün alt takımı yeniledim aklınıza gelebilecek herşeyi yol tutuş ile ilgili.
geçen aracımla tem,de giderken sağ şerit 80 km ile telefona bakarken hafif yine sağa kaymış... sağa bi baktım polis amca :smiley: cezayı yedim . dediğiniz gibi sarhoş değilde hafif çakır bir araç kullanıyoruz hafif kaymalar doğal bence ben alıştım.

saygılar sevgiler.

Wj mi araç? öyle ise ve tüm burçlar vs ler doğru ise ve rot ayarıda doğru ise kesin lastikten çekiyordur. bizim WJ varken araç normal yol lastikleri ile dümdüz gidebiliyordu ve hiç boşluk yoktu direksiyonda.

Wj kullanıyorum, eğer alt takımda her şey yolunda ise aracın binek bir araç gibi dümdüz gitmesi gerekiyor. Bu araçlar sadece yolun hafif bozuk olduğu yollarda birazcık sağa sola sarhoşluk yapıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR