grand cherokee yol tutuş problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkertekin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,977

ilkertekin

Yeni Üye
Merhaba
Geçtiğimiz ay 2004 model Grand Cherokee 2.7 CRD satın aldım. Daha önce bir jeep deneyimim olmamıştı.

Gelin görün ki şu anda yol tutuşla ilgili ciddi sıkıntı yaşıyorum.
Ana sıkıntılarım;

-herhangi bir engebele girdiğimde direksiyonu zaptetmem gerekiyor. Sürekli bir yana çekiyor.
- otoyolda şerit değiştirirken teker beyaz şerite geldiğinde araç kendisini sağa veya sola atıyor ( her şeritte olmamakla birlikte %70 bu sıkıntıyla karşılaşıyorum)
- araçla fren yapıp durma noktasına geldiğinde direksiyon kendisini sola veya sağa atıyor.

Bostancı Sanayide bir ustaya götürdüm, rot başı ve rot amortisörü değişti. Bir nebze rahatladı fakat sıkıntı devam ediyor.
Bu konuyla ilgili deneyimli kullanıcıların beni yönlendirmesini rica ederim. Zira götürdüğüm ustalardan bazıları sıkıntı yok diyor, bazıları alt takım bitmiş diyor. Bu kadar yorum farkı olunca da kime götüreceğimi kestiremiyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: grand cherokee yol tutuş problemi

işinin ehli bir rot balanscıya gösterin ki;arızalı parçaları tesbit(direk.kutusu,rot,rotil v.s) edip ona göre ustanıza parça değişimini yaptırın.değişimden sonrada rot ve balans yaptırın.

sağa ve sola çekme,sadece fren yaptığınızda ortaya çıkıyor ise,fren balatalarına ve merkezlerede baktırmanız gerekir....

ilkerklc' Alıntı:
işinin ehli bir rot balanscıya gösterin ki;arızalı parçaları tesbit(direk.kutusu,rot,rotil v.s) edip ona göre ustanıza parça değişimini yaptırın.değişimden sonrada rot ve balans yaptırın.

sağa ve sola çekme,sadece fren yaptığınızda ortaya çıkıyor ise,fren balatalarına ve merkezlerede baktırmanız gerekir....

aynen dediğini yapın :smiley:

2000, 4.7 grand cherokee var bende....direksiyon kutusu , ön rotlar ,rot başları ,viraj çubukları, 4 amortisör değiştirdim 2-3 yerde rot balansa soktum ama arkadaşın dediği gibi çekmeler oluyor...bozuk 3 şeritli yolda giderken beni sarhoş sanıyorlardır...ankarada bu sağa sola dalmaları yokedecek ustaya istediği parayı verecem...saygılar

arkadaşların dediği gibi sadece frende yapıyorsa diskleri değiştir.bende zj jeep kullanıcısı olarak aynı problemleri yaşadım.direksiyon amortisörünü değiştirdim.bir nebze düzeldi.daha sonra diskleri değişip balans yaptırdım lastiklere sorun çözüldü

Merhabalar, bende uzun yıllardır Jeep kullanmaktayım şu an ki aracımda WJ CRD . Ne kadar alt takımı vb parçaları da yenilerseniz yenileyin bir binek araç gibi yolda ip görüntüsü vermez çünkü bizim araçlar kollu sistem dediklerinden diğer araçlar gibi kremayer direksiyon sistemide yok e bunlar olunca da abuk sabuk tepkiler veriyor araçlar hatta düz yolda giderken bile an geliyor hafif kırmak gerekiyor direksiyonu düz gidebilmek için...

wampir64' Alıntı:
2000, 4.7 grand cherokee var bende....direksiyon kutusu , ön rotlar ,rot başları ,viraj çubukları, 4 amortisör değiştirdim 2-3 yerde rot balansa soktum ama arkadaşın dediği gibi çekmeler oluyor...bozuk 3 şeritli yolda giderken beni sarhoş sanıyorlardır...ankarada bu sağa sola dalmaları yokedecek ustaya istediği parayı verecem...saygılar
çiftciler istanbul zincirlikuyudaki servise gidin , derdinizi anlatın .
servis sorumlusu aslan beyi bulun arama kurtarmadan ayhan beyin selamı var deyin hatırlamazsa mat kaplama dizel wj si olan arkadaş deyin tanır zaten. size hem uygun fiyat yaparlar hemide işinize ekistra ilgi gösterirler.
benim arabanın rotları hala orjinali , 145000 km. bir araba olmasına rağmen çok ufak bir yol tutuş problemi var daha önce alan bün ayarlarını yapmış ve rotların değişmesi gerektiğini söylemişti ben biraz daha idare edeyim masrafa gerek yok demiştim araba yolda ip gibi gidiyordu son bir iki aydır hafif bir sağ sol var ama sorunun ne olduğunu biliyorum ve idare ediyorum . yani şunu diyeceğim siz bütün alt takımı değiştirdiyseniz araçta başka bir problem var yada lastik ebatları falan değişik

wampir64' Alıntı:

yaptırdıklarınız dışında muhakkak bir eksiği vardır.eksiği olmayan bir bir araç iletilen hataları yapmaz......

aracın lasitkleri nasıl? ne marka kaç km de ve üretim yılı ne? ben BF goodrich marka lasitklerimi Yokohama ile değiştirince bile aracın yol tutuşunda iyileşme sağladım. ayrıca düz yol stabilitesi için caster ayarını fabrika değerinden daha pozitif olacka şekilde ayarladım. Hunter marka rot ayar cihazı olan bir yere giderseniz ve dediğim ayardan bahsederseniz bu ayarı değiştirirler.

Migros alışveriş arabasını düşünün tekerlekler sağa sola dönüyor fakat ileri itince araba ileri gidiyor işte onlar pozitif caster ayarlı sarhoş tekerlekler. ne kadar caster verirseniz direksiyon tepkisi o kadar otomobile yakın olur. ancak asla bir otomobil keskinliğibeklemeyin.

şu linke bakın:

http://www.agcoauto.com/content/news/p2_articleid/176

Align_Caster.gif

ANKARA ivedik organize sanayi sitesi 88 oto sanayi 1. bölgede LASSA servisi var. Oradan Adem ustayı bulun, deyinki "siyah jeep i olan Doğan adlı arkadaşım sizi önerdi, aracım düz giderken stabil değil, ona caster ayarı yapmışsınız bunada bir bakarmısınız?"
yanlız makinada ayar yaparken araç modelini doğru seçtiğinizden emin olun ve fabrika değerinden 1 dereceye kadar daha fazlaya ayarlayın.
10 numara iş yapar, yeterki sizinde bildiğinizi hissetsinler.

birde yazmayı unuttum. eğer yolun sağına doğru çekme varsa düz otoyolda, sol tarafın caster ayarı sağa göre daha negatif olacakken eşit ayarlanmış olabilir.

araçlar özellikle bizimki gibi araçlar, bu tip ayarlardan çok etkilenirler. toe in toe out denen rot ayarı doğru olsa bile yolun eğimine kolay uyarlar. o nedenle sol tarafın casteri "daha" negatif olmalıdır. (sağ tarafa göre tabiki

Ynt: Yeniden aranızdayım!

Selamlar anlattiginiz gibi bir kerede benim basima geldi araba birden bire kendini saga sola atti yol da kasis vardi hemen direksiyon amortisorunu degistirdim sorun kalmadi... wj 4.7 2001
bilgilerinize...

amerikanlar denizde giden gemi gibidir.düz rota beklemeyin, şeritte giderken salınmalar olur kornalar çalınır.bu kaviminde bu kusuru var.

wampir64' Alıntı:

ne kadar masraf tuttu acaba bu değiştirdiğiniz parçalar bende önümüzdeki hafta bu parçalara baktıracam da ona göre bütçe planlaması yapayım :D

valla aynı sorun bende de var, telefonu alayım diyorum yan koltuktan, ulan bi bakmışım öbür şeritteyim ;D

ben 2008den beri kullanıyorum aracım şuan 305.000kmde 220.000km oldu totalde kullandığım çekme savurma zaptetme zorluğu hiç başıma gelmedi. Bu yöndeki tek sorun frenlemede sağa sola çekerdi diski taşlatırım yada disk balata değişir sorun biterdi ayrıca ilk ön takımımıda 250.000kmde yaptırdım oda ufak tefek bi kaç parça değişti 1000 lira tuttu. Ya aldığınız araçlar çok hırpalanmış yada siz çok hırpalamışsınız derim:S

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,629
Kaydolan Son Üyemiz
ilyasharem

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR