Grand Cherokee Wj Kaliper Sesi İçin Gres Yağı Önerisi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blueplane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,096

blueplane

V8 4.7 WJ
Merhaba,2001 model jeep grand cherokee 4.7 aracımın kaliperleri ses yapıyor,belli hızlarda gidip yavaslarken hic bi ses yok fakat kalkıs yapıp frene basıp aracı tam durdurdugum anda kaliperler ses yapıyor,tak tuk diye bir ses,yani ince bir ses degil.Dikkat ettim 4 tekerlektende ses geliyor,arka balataları mopar olarak degistirdim ama ses kesilmedi,yani sesin balatalardan olmadıgından eminim.Ön balatalarda asınmamıs.Youtube ta bazı videolar izledim.Orada kaliper için özel MC-1600 gres yağı tavsiye edilmiş,genel olarak aradım ama bulamadım.Türkiye'de bu ürünü satan yerler var mı?Bu ürünle aynı özellikteki diger ürünlerde olabilir ama her gres kullanılmaz,cünkü bazı gresler plastik aksamlara zarar verebilirmiş.
MC-1600 Cok yüksek sıcaklıklara karsı dayanıklıymıs,balatanın diske değmeyen arka yüzeyine de sürülüyormus,ayrıca pimlere sürülüyor,bazıları pistonunda yüzeyine sürmüs ama bazıları sürmemiş.Gresin kesinlikle diske değen yüzeylere sürülmemesi,gerekir,eger yanlıslıkla sürülürse frenler tutmaz ve gres balata disk yüzeyini de bozar.
Bi arkadasın WJ aracında arka sol tekerlekteki balatalar,kalipere yapısmıs,hemen farkedememiş,120 km yol yaptıktan sonra inince kaliperlerin ordan balata kokusu gelmiş,arkadas aracı 2 gün beklettigi halde o koku halen gitmemiş,muhtemelen kaliper pistonu frene basıncaki durumda takılı kalmıs ve balata diske sürter vaziyette kalmış olabilir,bunun icin gres yağ ile sorun giderilebilir mi?Eger giderilemezse bu araçlar için bildiginiz kaliper tamir takımı satan yerler var mı?O da olmazsa mopar kaliper komple degistirilir.Asagıdaki videolardaki araçların markası farklı fakat yinede fikir verebilir.Elim anahtar tutuyor,videolardaki işlemleri kendimde uygulayabilirim,tamirciye gitmeyi düsünmüyorum.Yardımlarınız icin simdiden teşekkürler.

http://www.youtube.com/watch?v=5ky3-EKrYK0
http://www.youtube.com/watch?v=laAh38Cvewg
http://www.youtube.com/watch?v=U1J-Hyx2zNQ

Ynt: Grand Cherokee Wj Kaliper Sesi İçin Gres Yağı Önerisi?

sorunu kaliperde arama balataların tırnaklarına takılan maşalar üzerinde değilse bu sesi muhakkak yapacaktır..

Öncelikle sesin fren sisteminden geldiğine emin misiniz? Daha önce fren sisteminden kaynaklı böyle bir ses şikayeti hiç duymadım eğer tarifiniz doğruysa. Aklıma sadece montajdan kaynaklı bir sorun olabileceği geliyor fakat en mantıklısı işi bilen birine gösterip teşhis koydurmak. Arkadaşınızın başına gelen şey sizinde dediğiniz gibi pistonun takılı kalması. Bu soruna sahip bir araçta balatanın diske sürtünme sesi kesik olmayacak şekilde sürekli gelir. Bunun için piyasada tamir takımları bulunmakta. Fiyatları da nispeten ucuz sayılır.

avcı_pir' Alıntı:
sorunu kaliperde arama balataların tırnaklarına takılan maşalar üzerinde değilse bu sesi muhakkak yapacaktır..
avcı pir bey maşa dediginiz tel mi?Arka balatalara oturan teller var,ön balatalarda tel yok,2001 model aracımda ön kaliperler 2003 model araclarınkinde kullanılan akebono marka kaliperlerle yani cift pistonlu kaliperlerle degistirilmiş,montaj hatası yok,cünkü bizzat acıp kontrol ettik ve tekrar söküp taktık.

kamurabi_' Alıntı:
Öncelikle sesin fren sisteminden geldiğine emin misiniz? Daha önce fren sisteminden kaynaklı böyle bir ses şikayeti hiç duymadım eğer tarifiniz doğruysa. Aklıma sadece montajdan kaynaklı bir sorun olabileceği geliyor fakat en mantıklısı işi bilen birine gösterip teşhis koydurmak. Arkadaşınızın başına gelen şey sizinde dediğiniz gibi pistonun takılı kalması. Bu soruna sahip bir araçta balatanın diske sürtünme sesi kesik olmayacak şekilde sürekli gelir. Bunun için piyasada tamir takımları bulunmakta. Fiyatları da nispeten ucuz sayılır.
Eminim.Bi servise gösterdik dogal dedi,agar araclar oldugu icin otomobiller gibi olmaz dedi.
balatalarda yeni,suya ve ısıya dayanıklı gresle videolardaki gibi belli bölümleri gresledik,pistondaki takılma sorunu düzeldi ve balata kokusu yok,gresleri ilk sürünce bütün ses kesildi fakat,2,3 hafta gittikten sonra ses tekrar başladı fakat eskisi gibi degil bariz bi sekilde azaldı.yolda giderken öncedende yavaslayınca ses yapmıyordu fakat aracımı tam olarak durma noktasına getirdigimde cok az sert duruslarda ses yapıyordu,suan aracı sabitleyince ses yok fakat,örnegin aracı geri vitese takınca ayagım frendeyken aracın gitmesine izin vermedigimde r ye takar takmaz bi ses geliyor,ya da aracı sabitlemek icin sert frende ses yapıyor,ama frene basmayıp r ye takınca o ses yok,fazla yük altında ses geliyor,dısardanda özellikle sesi dinlettim,kaliperlerin ordan geliyor.Aklıma takılan ön tekerlerklerde örnegin balataları söküp takınca balata ile kaliper arasında az bi bosluk var,montajı dogru yapıldıgı halde acaba bu bosluktan dolayı mı ses yapıyor olabilir?Kaliperler 1,5 yıl once degişmiş ve 500 km yol yapmıs,yani bozulma ihtimali cok düsük.4 kaliperdende ses geliyor zaten 4 ününde bozuk olma ihtimali düsük.Ayrıca frenler cok iyi tutuyr o konuda sorun yok.Hazır konu acılmısken sunu sorucaktım,motor soğutma sıvısı add ye yakın,yani ilave etmem gerekiyor,kullanma kılavuzunda ne tür sıvı kullanıcagım belirtilmiş,siz mopar mı kullanıyorsunuz?Antifriz ayrıca ilave ediliyor mu?Mesela hangi oranda ilave etmeliyim?Tabi her antifrizde olmazmıs, kılavuzda yazıyor,istenen özellikte antifiriz gerekmekte.Aracı otoparka parkettikten 1 gün sonra gittigimde motorun altından cok az damlamış,ben soğutma sıvısından süpheleniyorum,yagda azalma yok,acaba klima tahliye borusu klimayı acmadıgım zman bile bu sekilde yere akıtır mı?Sizin basınıza boyle bi, durum geldi mi?Hortumlara baktım kaçak göremedim ama cok az aktıgı icin kuruyor,tam aktıgı anda bakıp muhakkak borulardan kaçak ya da gevseme olabilir diye düsünüyorum,çok uzunda yazdım kusura bakmayın,ilginiz icin teşekkürler.

avcı_pir' Alıntı:

aynen başıma gelmişti benim 2001 WJ de de, ustanın kafa arka koltuktan tekere bakar şekilde çook tur atmıştık sanayide : )), aks kollarını bile değiştirmeyi düşünmüştüm, derken lastiği söktük, tüm aksamı da beraberinde söktük ve sorun o tırnaklarda çıktı, kısacası balata tırnağı takılı ve yeterince sabit tutuyor durumunda olmadığından balata diske çarpıp duruyordu... bu yönden bir göz atmakta büyük fayda var : ))

euzlu' Alıntı:
aynen başıma gelmişti benim 2001 WJ de de, ustanın kafa arka koltuktan tekere bakar şekilde çook tur atmıştık sanayide : )), aks kollarını bile değiştirmeyi düşünmüştüm, derken lastiği söktük, tüm aksamı da beraberinde söktük ve sorun o tırnaklarda çıktı, kısacası balata tırnağı takılı ve yeterince sabit tutuyor durumunda olmadığından balata diske çarpıp duruyordu... bu yönden bir göz atmakta büyük fayda var : ))
tırnak dediginiz telden farklı birsey mi?Yani 2 parca olan balatalardan bir tanesinde olan ve pistonun ic kısmına giren galiba 3 kollu demir parcadan bahsediyorsunuz.Yeni mopar balata aldıgım icin sıkı sekilde gecti,disklerde 2 yıl once degişmiş.Sizin aracınızda çözümü ne şekilde buldunuz?

blueplane' Alıntı:
Eminim.Bi servise gösterdik dogal dedi,agar araclar oldugu icin otomobiller gibi olmaz dedi.
balatalarda yeni,suya ve ısıya dayanıklı gresle videolardaki gibi belli bölümleri gresledik,pistondaki takılma sorunu düzeldi ve balata kokusu yok,gresleri ilk sürünce bütün ses kesildi fakat,2,3 hafta gittikten sonra ses tekrar başladı fakat eskisi gibi degil bariz bi sekilde azaldı.yolda giderken öncedende yavaslayınca ses yapmıyordu fakat aracımı tam olarak durma noktasına getirdigimde cok az sert duruslarda ses yapıyordu,suan aracı sabitleyince ses yok fakat,örnegin aracı geri vitese takınca ayagım frendeyken aracın gitmesine izin vermedigimde r ye takar takmaz bi ses geliyor,ya da aracı sabitlemek icin sert frende ses yapıyor,ama frene basmayıp r ye takınca o ses yok,fazla yük altında ses geliyor,dısardanda özellikle sesi dinlettim,kaliperlerin ordan geliyor.Aklıma takılan ön tekerlerklerde örnegin balataları söküp takınca balata ile kaliper arasında az bi bosluk var,montajı dogru yapıldıgı halde acaba bu bosluktan dolayı mı ses yapıyor olabilir?Kaliperler 1,5 yıl once degişmiş ve 500 km yol yapmıs,yani bozulma ihtimali cok düsük.4 kaliperdende ses geliyor zaten 4 ününde bozuk olma ihtimali düsük.Ayrıca frenler cok iyi tutuyr o konuda sorun yok.Hazır konu acılmısken sunu sorucaktım,motor soğutma sıvısı add ye yakın,yani ilave etmem gerekiyor,kullanma kılavuzunda ne tür sıvı kullanıcagım belirtilmiş,siz mopar mı kullanıyorsunuz?Antifriz ayrıca ilave ediliyor mu?Mesela hangi oranda ilave etmeliyim?Tabi her antifrizde olmazmıs, kılavuzda yazıyor,istenen özellikte antifiriz gerekmekte.Aracı otoparka parkettikten 1 gün sonra gittigimde motorun altından cok az damlamış,ben soğutma sıvısından süpheleniyorum,yagda azalma yok,acaba klima tahliye borusu klimayı acmadıgım zman bile bu sekilde yere akıtır mı?Sizin basınıza boyle bi, durum geldi mi?Hortumlara baktım kaçak göremedim ama cok az aktıgı icin kuruyor,tam aktıgı anda bakıp muhakkak borulardan kaçak ya da gevseme olabilir diye düsünüyorum,çok uzunda yazdım kusura bakmayın,ilginiz icin teşekkürler.
Gittiğiniz servis iyi sallamış :smiley: Anlattıklarınızdan çıkardığım şu: balatalar takılırken sanırım şim konulmamış. Öncelikle şim koydurun. Balatalarla birlikte diskleri değiştirmediyseniz rodaj süreniz biraz daha uzayabilir. Yapacağınız şey öncelikle ses şimleri taktırmak sonrasında rodajın bitmesini beklemek. Diğer sorunlar için daha deneyimli arkadaşlar cevap verirler mutlaka. Yanlış yönlendirmek istemem.

kamurabi_' Alıntı:
Gittiğiniz servis iyi sallamış :smiley: Anlattıklarınızdan çıkardığım şu: balatalar takılırken sanırım şim konulmamış. Öncelikle şim koydurun. Balatalarla birlikte diskleri değiştirmediyseniz rodaj süreniz biraz daha uzayabilir. Yapacağınız şey öncelikle ses şimleri taktırmak sonrasında rodajın bitmesini beklemek. Diğer sorunlar için daha deneyimli arkadaşlar cevap verirler mutlaka. Yanlış yönlendirmek istemem.
Balataları ben mopar olarak aldım,yani moparda şim cıkmadı ama sonradan konulan birseyse o baska tabi.Şimin ne oldugunuda pek bilmiyorumda bi bakarım,acıkcası ses seviyesi azaldı,diskler 2 yıl once değişmiş ve erimemiş.Enteresan olan bu sikayetle karsılasan pek yok herhalde,disk ve balatalar iyi durumda oldugu halde demekki sesle ilgili bi yerde yapılması gereken birsey var,ilgilendiginiz icin tesekkürler.

blueplane' Alıntı:
tırnak dediginiz telden farklı birsey mi?Yani 2 parca olan balatalardan bir tanesinde olan ve pistonun ic kısmına giren galiba 3 kollu demir parcadan bahsediyorsunuz.Yeni mopar balata aldıgım icin sıkı sekilde gecti,disklerde 2 yıl once degişmiş.Sizin aracınızda çözümü ne şekilde buldunuz?

sadece balatayı diske doğru sallanmadan tutan o parçayı (tel gibi bi şey) yerine taktı ve küfretti usta : ))

euzlu' Alıntı:
sadece balatayı diske doğru sallanmadan tutan o parçayı (tel gibi bi şey) yerine taktı ve küfretti usta : ))
dediginizi anladım,benim aracımda da arkalarda o tellerden var,onler 2003 modelin kaliperleri oldugu icin ilk orjinal 2001 halini bilmiyorum ama on balatalarda tel yok fakat tabi dizaynı ona göre yapılmıs,sallanmıyor.Sizin durum daha farklı giderken ses yapıyormus,benim giderken istedigim kadar frene basayım kesinlikle en ufak ses yok,sadece aracı tam durdururken yani hız 0 kmye düsünce oluyor,mesela 10 kmden 5 kmye düserken ses yok.Yani sizin durum gibi olsa her frene basışta ses yapar diye tahmin ediyorum,birazda tititiz belki benim aracım baskasında olsa bu sesi umursamazdı ama kaliperleri gresleyince ses bariz sekilde azaldı hatta yumusak sekilde aracı sabitleyince ses yok,mesela aracı yavaslatırken bazı araclarda ince bi balata sesi gelir bende oncedende oyle bi sorun yoktu,cıkan ses daha kalın bi ses.Sert durusta biraz ses var o da bence önemli degil,tekrar paylastıgınız bilgiler icin teşekkürler.

benim araçta ses çukur ve tümseklerde geliyordu, frende gelmiyordu, bilgi olarak paylaşayım dedim...

4 teker fren balatalarını sök balataların ayaklarına silikon sıık elinle dakıtma öyle dursun biraz sertlesmeye başladındaa tak esneme olur hiç ses falan birsey kalmaz gres toz toprak toplamaktan başka birsey degil...

AYHAN OTO' Alıntı:
4 teker fren balatalarını sök balataların ayaklarına silikon sıık elinle dakıtma öyle dursun biraz sertlesmeye başladındaa tak esneme olur hiç ses falan birsey kalmaz gres toz toprak toplamaktan başka birsey degil...
Hic aklıma gelmemişti oyle bisey,siz silikonla o sekilde denediniz mi?Sadece balatanın ayakları dediginiz uç kısımlara mı silikon sürücem ?Bildiğimiz şeffaf beyaz silikon olur mu?Siyah silikon daha güclü diye duydum ama siyah silikon kullansam mahsuru olur mu?Teşekkürler.Bi sorum daha olucaktı size.2001 model Grand Cherokee WJ 4.7 V8 benzinli aracımın motor soğutma sıvısı azaldı,ilave etmek istiyorum fakat aracı 2. el aldıgım icin önceden nasıl bi soğutma sıvısı kullanıldığını bilmiyorum,kullanma kılavuzunda motor soğutma sıvısı seçimi olarak mopar veya eşdegeri yazılmış,mopar olarak bir iki yere sordum bulamadım.
Kılavuzda şu sekilde diyor:
Etilen Glikol bazlı soğutma sıvısı kullanın.Uygun miktarda antifriz kullanılmaması radyatörün tıkanmasına ve motorun hararet yapmasına neden olabilir.Sadece saf su kullanmayın,veya antifriz markalarını karıştırarak kullanmayın,veya
Alkol bazlı antifriz ürünleri kullanmayın.Radyatör sıvısı ile uyuşmayacağında ve radyatörü tıkama tehlikesi olduğundan ilave pas çözücü ya da paslanmayı önleyici malzeme kullanmayın.
Bu şekilde ve ayrıca bir kaç açıklama daha vardı,ve kafam karıştı,sizce hangi soğutma sıvısını ve antifriz önerirsiniz?Antifrizle soğutma sıvısı farklı şeyler mi?Antifrizle ayrıca saf su kullanabilir miyim?Saf suyu hangi oranda eklemem gerekir?Biraz uzun oldu kusura bakmayın,yardımınız icin tekrar cok teşekkürler.

blueplane' Alıntı:
Hic aklıma gelmemişti oyle bisey,siz silikonla o sekilde denediniz mi?Sadece balatanın ayakları dediginiz uç kısımlara mı silikon sıkıcam ?Bildiğimiz şeffaf beyaz silikon olur mu?Siyah silikon daha güclü diye duydum ama siyah silikon kullansam mahsuru olur mu?Teşekkürler.Bi sorum daha olucaktı size.2001 model Grand Cherokee WJ 4.7 V8 benzinli aracımın motor soğutma sıvısı azaldı,ilave etmek istiyorum fakat aracı 2. el aldıgım icin önceden nasıl bi soğutma sıvısı kullanıldığını bilmiyorum,kullanma kılavuzunda motor soğutma sıvısı seçimi olarak mopar veya eşdegeri yazılmış,mopar olarak bir iki yere sordum bulamadım.
Kılavuzda şu sekilde diyor:
Etilen Glikol bazlı soğutma sıvısı kullanın.Uygun miktarda antifriz kullanılmaması radyatörün tıkanmasına ve motorun hararet yapmasına neden olabilir.Sadece saf su kullanmayın,veya antifriz markalarını karıştırarak kullanmayın,veya
Alkol bazlı antifriz ürünleri kullanmayın.Radyatör sıvısı ile uyuşmayacağında ve radyatörü tıkama tehlikesi olduğundan ilave pas çözücü ya da paslanmayı önleyici malzeme kullanmayın.
Bu şekilde ve ayrıca bir kaç açıklama daha vardı,ve kafam karıştı,sizce hangi soğutma sıvısını ve antifriz önerirsiniz?Antifrizle soğutma sıvısı farklı şeyler mi?Antifrizle ayrıca saf su kullanabilir miyim?Saf suyu hangi oranda eklemem gerekir?Biraz uzun oldu kusura bakmayın,yardımınız icin tekrar cok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• buu.JPG
    buu.JPG
    6.8 KB · Görüntüleme: 413

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,911
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR