Grand Cherokee WJ 4.7 LPG seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ardacavdar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,273
Ynt: Grand Cherokee WJ 4.7 LPG seçimi

Sn ardacavdar

Aracınızın yakıt tüketimi litre/100km şeklinde ne kadar yakıyor ortalama. Bir de tepedeki yol bilgisayarındaki ortalama yakıt tüketimi değeri ile gerçeği birbirini tutuyor mu? Bu arada benim aracım cherokee liberty ve benden önceki sahibi 2009 yılında lpg taktırırken bagaja tank montajı sırasında ustalar matkapla aşağıya doğru delik açarken benzin deposunu da delmişler. Taktıracağınız yerin bu işin ehli ve işi çıraklara yaptırmayan bir yer olmasına dikkat edin.

Etiketler

sabit hiz sehir disi 90 km 9.8 litre
sehir ici agresif kullanmadan 16 lt hizli gaz tepkimesi ve kalkislar can alici olursa 21 litre

lpg ile yaparsaniz bu tasarruf prins kit ile %45 TL olarak tasarruf.
bilginizee

aracin anlik veri yakiti ile depodaki benzin birebir tutuyor bende.

performans olarak olcum yaptigimda
sehir ici ve sehir disi arac surulurken obd cihazi bagli ve beygir gucuXhizlanma chart ile baktigimda %8 guc kaybi var prins lpg ile fakat kesinlikle hissedilir gibi degil.olcum yapmasam kesşinlikle fark gorulmuyor.
prins kit enjektorler <SARI>.
---
COK ONEMLI BIR BILGI:::
lpg depo uzerindeki kesici valfin icindeki sibop bosaltildiginda 0-100 km hizlanmalardaki %8 olan guc kaybi %3 guc kaybina dusuyor.
nedenini bilmiyorum.ama usenmeden tekrar takip olctugumde %8.ama tekrar valfi bosalttigimda %3 guc kaybi.

deneyenler olursa bilgilenelim tam emin olalim.
tesekkurlerr

Barışş' Alıntı:
Sn ardacavdar

Aracınızın yakıt tüketimi litre/100km şeklinde ne kadar yakıyor ortalama. Bir de tepedeki yol bilgisayarındaki ortalama yakıt tüketimi değeri ile gerçeği birbirini tutuyor mu? Bu arada benim aracım cherokee liberty ve benden önceki sahibi 2009 yılında lpg taktırırken bagaja tank montajı sırasında ustalar matkapla aşağıya doğru delik açarken benzin deposunu da delmişler. Taktıracağınız yerin bu işin ehli ve işi çıraklara yaptırmayan bir yer olmasına dikkat edin.

Yol bilgisayarında 15.8lt/100km gözüküyor ve bu değer birebir tutuyor.
Kalan km bilgisi de aynı şekilde sürekli doğru değeri gösteriyor.
Açıkcası, 2011 E 350 4Matic ve 2004 CLK 200 Kompressor aracım var ve her ikisinin de yol bilgisayarları bu kadar tutarlı bilgiler vermiyor bana.

Nerede okuduysam ve her kimden dinlediysem, LPG dönüşümünde markadan çok ustaya ve işçiliğe önem verilmesi gerektiği bilgisini edindim.
Olur olmadık yerlede biraz daha ucuza maletmek pahasına araçlarımızda sizin başınıza gelen gibi ve daha bir çok saçma sapan talihisiz lay ile karşılaşmaya hiç gerek yok.
İşçilik en iyi şekilde yapılsın, hakedilen mebla talep edilsin ve biz de seve seve verelim.
Alıcı için de, satıcı için de "Ne koparsam kardır" mantığı zarardan başka hiç bir şey kazandırmamıştır bu güne kadar.

micoz01' Alıntı:
sabit hiz sehir disi 90 km 9.8 litre
sehir ici agresif kullanmadan 16 lt hizli gaz tepkimesi ve kalkislar can alici olursa 21 litre

lpg ile yaparsaniz bu tasarruf prins kit ile %45 TL olarak tasarruf.
bilginizee

aracin anlik veri yakiti ile depodaki benzin birebir tutuyor bende.

performans olarak olcum yaptigimda
sehir ici ve sehir disi arac surulurken obd cihazi bagli ve beygir gucuXhizlanma chart ile baktigimda %8 guc kaybi var prins lpg ile fakat kesinlikle hissedilir gibi degil.olcum yapmasam kesşinlikle fark gorulmuyor.
prins kit enjektorler <SARI>.
---
COK ONEMLI BIR BILGI:::
lpg depo uzerindeki kesici valfin icindeki sibop bosaltildiginda 0-100 km hizlanmalardaki %8 olan guc kaybi %3 guc kaybina dusuyor.
nedenini bilmiyorum.ama usenmeden tekrar takip olctugumde %8.ama tekrar valfi bosalttigimda %3 guc kaybi.

deneyenler olursa bilgilenelim tam emin olalim.
tesekkurlerr

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Size sorum:

* Bu bahsettiğiniz sibobun tam olarak işlevi nedir?
* Boşaltılması sonucunda sistem neyi yapmaz?
* Boşaltılmasının bir sakıncası var mıdır?

bu arada 2.7 crd ile 4.7 nin vergilerini karşılaştırdığımızda yıllık vergi farkı ne kadar?

sadoz5775' Alıntı:
bu arada 2.7 crd ile 4.7 nin vergilerini karşılaştırdığımızda yıllık vergi farkı ne kadar?

2.7 CRD modelleri yanılmıyorsam 2002 yılında çıktı.
2002 model bir 2.7 CRD, MTV yaş diliminde 7-11, MTV motor silindir hacmi diliminde ise 2501-3000 aralığına giriyor.
Bu durumda, 2002 model bir 2.7 CRD aracın senelik vergisi 2.609,00TL oluyor.
Seneye (2014 yılında) bu araç, MTV yaş diliminde 12-15 aralığına girecek ve yıllık vergisi, bu senenin rakamlarına göre 1.405,00TL olacak.

4.7 V8 modelleri yanılmıyorsam 1999 yılında çıktı.
1999 model bir 4.7 V8, MTV yaş diliminde 12-15, MTV motor silindir hacmi diliminde ise 4001-10000 aralığına giriyor.
Bu durumda, 1999 model bir 4.7 V8 aracın senelik vergisi 3.755,00TL oluyor.

Farklı "yaş" ve "silindir motor hacim" hesaplamaları için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_MTV

Siz ne düşünürsünüz bilemiyorum bu durumda; ama bana sorarsanız, 4.7 V8 in gücü ile 2.7 CRD nin gücü asla kıyaslanamaz.
Aradaki vergi ve model yılı farkı ise sizin hesabınıza kalmış bir durum.

sibobun bosaltilmasinda sadece depodaki kesici valve devreye girmez.
emniyet acisindan gerekli olan bir valve adi ustunde emniyet kesici valf.

ayrica 2.7 ile 4.7 asla mukayese olmaz.
forumda 2.7 diye aratin sonmeyen ariza isigimi dersiniz.aracin yigilip kalmasimi turbo problemi nederseniz hepsi mevcut diye yaziyor arkadaslar.
cozende bu problemleri cok nadirdir herhalde.

micoz01' Alıntı:
sibobun bosaltilmasinda sadece depodaki kesici valve devreye girmez.
emniyet acisindan gerekli olan bir valve adi ustunde emniyet kesici valf.

ayrica 2.7 ile 4.7 asla mukayese olmaz.
forumda 2.7 diye aratin sonmeyen ariza isigimi dersiniz.aracin yigilip kalmasimi turbo problemi nederseniz hepsi mevcut diye yaziyor arkadaslar.
cozende bu problemleri cok nadirdir herhalde.

Emniyet her şeyden önce gelmeli bence.
%5 gibi bir performans kazanmak adına bu risk alınmamalı diye düşünüyorum.

Bir süredir benzinli olarak kullanıyorum aracımı ve çok memnunum.
Yakıt tüketimi, performans, konfor ve daha bir çok açıdan fazlası ile tatmin ediyor.

Sanırım LPG dönüşümünü bir süre askıya alacağım.

Sayın ardacavdar;
1999 model 4.7 WJ için 2013 yılında ödenecek vergi, yıllık 2610 TL olmalı...(sadece hatırlatma amaçlı yazdım,motor silindir hacmi bir alt dilim'e girecek diye hatırlıyorum)

Saygılarımla

Ynt: Grand Cherokee Wj 4.7 Lpg Seçimi

Gaz olayında önemli olan montaj kalitesi ve markadır piyasanın en bilindik en iyi markasını bile kötü montajla rezil edebilirsiniz, TARTARINI PRINS LANDİRENZO iyi markadır benim arabamda (ZJ) tartarini takılı idi müthiş performansı vardı bırakın çekiş düşüklüğü tıkanma felan aracın gazla çalıştığını bile anlıyamazdınız benzin gaz geçişleri hissedilmiyordu bile sonuç olarak italyan tercih edin ve iyi usta tercih edin problem yaşamayın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR