Grand Cherokee WJ 4.7 LPG seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ardacavdar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,272

ardacavdar

Shell Helix Ultra
Yer
ANKARA
Web
www.shell.com.tr
Arkadaşlar hepinize iyi forumlar dilerim...

Uzun zamandır inceleme ve takip halindeyim forumu.
Doğayı seviyorum; ama ne yazık ki henüz off road macerası yaşayamadım.
İnşallah bu alacağım araç ile en kısa zamanda aranıza katılmayı hedefliyorum.

Off Road amacı için ZJ lerin daha yatkın olduğunu biliyorum; ama benim kullanım alanım çoğunlukla şehir içi olacak.
Sert araziye hemen hemen hiç girmeyeceğim.
Dolayısı ile WJ tercih ediyorum.

2.7 CDI motorlarının Mercedes motoru olduğunu; ama aynı zamanda fazla stabil olmadığı öğrendim.
Performans da büyük etken tabiki ve bu sebep ile 4.7 motor seçeneğine yöneldim.

LPG ile kullanmak istiyorum ve her kafadan bir ses çıkıyor.
Bilen bilmeyen, tecrübe eden etmeyen herkesin kesinlikle bir fikri var ve aklınızı çelmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Burada bir abimizin yorumunu okumuştum "Herkese Opel veya Volkswagen aldırmadan rahat etmez o çevre." demişti ve ben de bunu tecrübe ettim.
(Opel ve Volkswagen'e veya kullanıcılarına bir sözüm yok yanlış anlaşılmasın lütfen)

Uzun lafın kısası, temiz ve istediğime göre araçları buluyorum; ama karışıklık hep LPG markasından çıkıyor.
Sürekli karşıma gelen marka TARTARINI ve PRINS.
TARTARINI nin kalitesini ne yazık ki bilmiyorum; ama PRINS için her yerde yorumlar aynı "mükemmel uyum ve performans".

Sizlere sorum şu:

TARTARINI mi PRINS mi?
Yada daha basit hale getirecek olur isem, görsel ve kozmetik sebeplerden ötürü TARTARINI olan bir aracı tercih edersem, PRINS olan aracı almadığım için pişman olur muyum?

Hepinize şimdiden ilginiz için teşşekkürler.

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee WJ 4.7 LPG seçimi

sadece PRiNS, belki ikinci alternatif Teleflex ancak gerisi lafı güzaf'dır değerli arkadaşım... ben 4.7 ye Prins ile bindim, hiç güç kayıpsız, tadından yenmez bir uyumu vardır ki zaten jeep markasıda sadece prinsi önerir avrupada (yazılı belgesi mevcuttur forumda ararsan), ilk 5.2 im atiker di, şimdi 5.2 im tartarini gaz beyni, ecotech elektronik beyinli : )) kısacası karışık kafalı bir sistem ama atikerden farkı yok.. dediğim gibi WJ de prins tek geçilecek markadır...... kazasız, belasız sürüşler dilerim...

2002-2003-2004 model wj hem benzinli ve dahaonce lpg takilmamis vedeee ;
landirenzo
zavolli
atiker
prins
brc

hic bir markayai karalamak olarak degil niyetim veya yaniltmak sizi hic degil.

kesinlikle ya sadece benzinn lpg takilmamis arac YADA TEK MARKA PRINS
asla ve asla denemeyin bile.

4.7 motorlar o kadar seri ve guc uretiyorki KEIHN ENJEKTOR ancak yetisebiliyor.
prinsin artisi satarken de 4.7 ye deger katar bunu da goz ardi etmeyiniz.
ama yine soyluyorum illaki benzinnn.Aslana fasulye olmazzz.Et lazim.

euzlu' Alıntı:
sadece PRiNS, belki ikinci alternatif Teleflex ancak gerisi lafı güzaf'dır değerli arkadaşım... ben 4.7 ye Prins ile bindim, hiç güç kayıpsız, tadından yenmez bir uyumu vardır ki zaten jeep markasıda sadece prinsi önerir avrupada (yazılı belgesi mevcuttur forumda ararsan), ilk 5.2 im atiker di, şimdi 5.2 im tartarini gaz beyni, ecotech elektronik beyinli : )) kısacası karışık kafalı bir sistem ama atikerden farkı yok.. dediğim gibi WJ de prins tek geçilecek markadır...... kazasız, belasız sürüşler dilerim...

Yorumunuz için teşekkür eder, size de kazasız belasız sürüşler dilerim.
Sizlerin tecrübesi gerçekten çok yardımcı oluyor karar verme aşamasında.
Bahsettiğiniz belgeyi daha önce görmüştüm.
Sadece Jeep değil, daha bildiğimiz bir çok büyük marka da aynı görüşte ve aynı belgede imzaları bulunuyor.

micoz01' Alıntı:
2002-2003-2004 model wj hem benzinli ve dahaonce lpg takilmamis vedeee ;
landirenzo
zavolli
atiker
prins
brc

hic bir markayai karalamak olarak degil niyetim veya yaniltmak sizi hic degil.

kesinlikle ya sadece benzinn lpg takilmamis arac YADA TEK MARKA PRINS
asla ve asla denemeyin bile.

4.7 motorlar o kadar seri ve guc uretiyorki KEIHN ENJEKTOR ancak yetisebiliyor.
prinsin artisi satarken de 4.7 ye deger katar bunu da goz ardi etmeyiniz.
ama yine soyluyorum illaki benzinnn.Aslana fasulye olmazzz.Et lazim.

Şu anda ilgilendiğim bir araç hiç LPG kullanmamış.
Eğer anlaşabilir isek, bir süre ben de benzinle kullanacağım.
Eğer üstesinden gelinemez bir hal alır ise kesinlikle PRINS sistem kurdurup devam edeceğim.

Söylediğiinize katılıyorum.
Bu araca binmenin bedeli yakıt ve vergi ise ödenmeli.
Elimden geldiğince de bu şekilde devam etmeye çalışacağım; ama gerçekten kayıp minimuma indirgenmiş ise ve kalite de bir o kadar üst düzey ise, faydalanmamak olmaz.

Maliyeti sizin için sıkıntı değilse tabiki prins. Ama takacak ustada çok önemli. Referansları sağlam bir yerde taktırın bence. Benim cherokee liberty 3.7 aracımda zavoli marka kit takılıydı aldığımda takılalı yaklaşık 30000km olmuş. Gayet güzel ve araç lpg'li demesem kimse anlayamaz lpg'li olduğuna, şeytan kulağına kurşun.Ben lpgsiz alsaydım aracımı zavoli taktırmaz, prins taktırırdım ama yakaşık 6000km'dir gayet memnunum.

Barışş' Alıntı:
Maliyeti sizin için sıkıntı değilse tabiki prins. Ama takacak ustada çok önemli. Referansları sağlam bir yerde taktırın bence. Benim cherokee liberty 3.7 aracımda zavoli marka kit takılıydı aldığımda takılalı yaklaşık 30000km olmuş. Gayet güzel ve araç lpg'li demesem kimse anlayamaz lpg'li olduğuna, şeytan kulağına kurşun.Ben lpgsiz alsaydım aracımı zavoli taktırmaz, prins taktırırdım ama yakaşık 6000km'dir gayet memnunum.

Ben dedigim gibi insallah hic LPG takilmamis bir model alacagim.
Bir sure benzin ile kullanirim suphesiz, ama en yakin zamanda da PRINS ile donusumu yapacagim.
Maliyetler ile ilgili bilgisi olan var mi acaba?
3000TL ile 5000TL arasinda rakam soyleniyor internetten bulabildigim kadariyla.
Keza bu rakamlar dogru ise, 2000TL lik farki olusturan ne olabilir ki?

(Turkce karakter kullanamadigim icin kusura bakmayin. Telefonumdan yaziyorum.)

maliyet ortalama 4000 tl prins için diye biliyorum, 5000 veya 3000 i sizden duydum, siz 4000 tl ve biraz üstünü baz alın derim..

euzlu' Alıntı:
maliyet ortalama 4000 tl prins için diye biliyorum, 5000 veya 3000 i sizden duydum, siz 4000 tl ve biraz üstünü baz alın derim..

Tesekkur ederim bilgilendirmeniz icin.
Ben de internet uzerinden ulasabildigim cesitli kaynaklarin yalancisiyim.

(Turkce karakter kullanamadigim icin kusura bakmayin. Telefonumdan yaziyorum.)

merhabalar..5.2 mi 114 binde aldım.117 bindeyim benzin ile kullanıyorum..şimdi size rakamlar yazacağım.bunun karşılığında yorumunuzu rica edeceğim.konu LPG..aslan,fasulye,biftek denklemini anlıyorum.ancak konuşulmaktan kaçınılan bir konuyu bir türlü toparlayamıyorum.herkes bakire kız ile evlenmek ama öncesinde de gönül eğlendirmek istiyor..dahası lpg li araç satarken de bir günahkar durumunda kalmak istemiyor..

yüzde 40 tasarruf elde edilmesi hedefleniyor. 4000 TL de para harcanacak.küsüratını da var kabul edersek. 1000 lt benzin ortalama yapıyor.

zaten kullanılan ana rakam tasarrufsuz hali ile 2500 lt benzin. bizim peşinde olduğumuz menzili arttırmak..11 bin liraya alacağımız 2500 lt yerine neyin peşindeyiz 2500 lt lik menzili ortalama 7000 TL ye alalım istiyoruz.ki yaklaşık amortisman menzilimiz 2500 lt için 12.000 km yapıyor ortalama efendi fabrika değerleri kullanımında. aynı süreçte aslında biz zaten yüzde 60 ı da harcıyorduk ya. kaba hesapla bu değerin bir buçuk katını daha eklemeliyiz.18.000 km de bu ediyor..velhasıl kelam.30 bin km diyelim. yatırım amortismanını dolduruyor..ve para kazanmaya başlıyoruz..nassıl bir ticaret ise bu.şimdiye kadar 30 bin kmden çok otomobili kullanamadığım için bu hesabı yanlış yaptıysam,uyarılmak istiyorum.satarken abinin biri gelip zavoli mi..zavali de ne..prins mi çarls mı derse..deerr..98 de bir tempramı satma hikayem vardır..vectra değil tempra..deri koltuk..150 beygir 16 subap 2.0 motor..steyşın..baba soruyor..deri mi..sen mi yaptırdın..yok italyan orjinal..vectra alman olur..italyan olmaz..bu işin sonu bana göre yok..ama sonrası bu araçtan sonra ya 5.9 ya da tahoe diyorum.. lütfen hesabımda hata varsa belirtiniz..ya da mantık hatasını yazınız.bu araçların tasarlanma süreci gaza uygundur değildir bilemiyorum..ama çoookk zevkle kullanıyorum..yesin aslanım ..ne diyeyim...kimler nelerimizi yemedi ki..

Ekli dosyalar

• IMG_0544.JPG
    IMG_0544.JPG
    105.8 KB · Görüntüleme: 205

Saint Forester' Alıntı:
merhabalar..5.2 mi 114 binde aldım.117 bindeyim benzin ile kullanıyorum..şimdi size rakamlar yazacağım.bunun karşılığında yorumunuzu rica edeceğim.konu LPG..aslan,fasulye,biftek denklemini anlıyorum.ancak konuşulmaktan kaçınılan bir konuyu bir türlü toparlayamıyorum.herkes bakire kız ile evlenmek ama öncesinde de gönül eğlendirmek istiyor..dahası lpg li araç satarken de bir günahkar durumunda kalmak istemiyor..

yüzde 40 tasarruf elde edilmesi hedefleniyor. 4000 TL de para harcanacak.küsüratını da var kabul edersek. 1000 lt benzin ortalama yapıyor.

zaten kullanılan ana rakam tasarrufsuz hali ile 2500 lt benzin. bizim peşinde olduğumuz menzili arttırmak..11 bin liraya alacağımız 2500 lt yerine neyin peşindeyiz 2500 lt lik menzili ortalama 7000 TL ye alalım istiyoruz.ki yaklaşık amortisman menzilimiz 2500 lt için 12.000 km yapıyor ortalama efendi fabrika değerleri kullanımında. aynı süreçte aslında biz zaten yüzde 60 ı da harcıyorduk ya. kaba hesapla bu değerin bir buçuk katını daha eklemeliyiz.18.000 km de bu ediyor..velhasıl kelam.30 bin km diyelim. yatırım amortismanını dolduruyor..ve para kazanmaya başlıyoruz..nassıl bir ticaret ise bu.şimdiye kadar 30 bin kmden çok otomobili kullanamadığım için bu hesabı yanlış yaptıysam,uyarılmak istiyorum.satarken abinin biri gelip zavoli mi..zavali de ne..prins mi çarls mı derse..deerr..98 de bir tempramı satma hikayem vardır..vectra değil tempra..deri koltuk..150 beygir 16 subap 2.0 motor..steyşın..baba soruyor..deri mi..sen mi yaptırdın..yok italyan orjinal..vectra alman olur..italyan olmaz..bu işin sonu bana göre yok..ama sonrası bu araçtan sonra ya 5.9 ya da tahoe diyorum.. lütfen hesabımda hata varsa belirtiniz..ya da mantık hatasını yazınız.bu araçların tasarlanma süreci gaza uygundur değildir bilemiyorum..ama çoookk zevkle kullanıyorum..yesin aslanım ..ne diyeyim...kimler nelerimizi yemedi ki..

Saint Forester' Alıntı:

tamam şimdi daha açıklayıcı oldu. bencede 2.7 almaktansa 4.7 daha mantıklı çünki aralarında nerdeyse iki katı fiyat farkı var
Ben şahsen bu aralar toyota hilüx lere sardım hem vergi avantajı var hemde araçlar çok sağlam yakıtlarıda jeep lere göre daha makul.
Eğer sizde benimgibi arazide arabaya acımayanlardansanız toyota seçeneğinide gözden geçirin derim
Saygılar.

Mustafa E' Alıntı:
tamam şimdi daha açıklayıcı oldu. bencede 2.7 almaktansa 4.7 daha mantıklı çünki aralarında nerdeyse iki katı fiyat farkı var
Ben şahsen bu aralar toyota hilüx lere sardım hem vergi avantajı var hemde araçlar çok sağlam yakıtlarıda jeep lere göre daha makul.
Eğer sizde benimgibi arazide arabaya acımayanlardansanız toyota seçeneğinide gözden geçirin derim
Saygılar.

Çevremde Toyota Hilux kullanan arkadaşlarım var ve memnunlar araçlarından.
Yakıt konusunda tabi çok daha avantajlılar; ama bir amerikan kullanmak da çok farklı bir duygu.

Aracı aldım ve artık farklı seçenekleri değerlendirmem söz konusu değil.
Hem aracımdan da çok memnun kaldım.
Her açıdan beni tatmin ediyor şu anda.
Çok sert araziye girmeyeceğim; dolayısı ile bu araç işimi fazlası ile görecektir.

Siz de inşallah en kısa zamanda aracınıza kavuşursunuz.

ardacavdar' Alıntı:
Yakıt konusunda tabi çok daha avantajlılar; ama bir amerikan kullanmak da çok farklı bir duygu.

Çok sert araziye girmeyeceğim; dolayısı ile bu araç işimi fazlası ile görecektir.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Benim daha önce lada nivam vardı araziye çıktığımda hiç korkmadan dalıyodum çamura çünkü kırılsada tamiri ucuz olduğu için korkmuyodum.
Malüm nivaların enbüyük sorunu motor güçleri araçların arazi kabiliyeti yüksek ama motor zayıf olduğu için araç vasat kalıyodu.
Bende sizin gibi amerikan düşündüm fakat amerikan alırsam araziye çıktığımda kırılacak diye korkacam.
Korkarak off road yapılmaz bu yüzden toyotada karar kıldım ve inşallah son kararım.

ardacavdar' Alıntı:

ben standart 4.7 ile oyle arazilere girdim ki gorseniz hayran kalirdiniz aracin yaptiklarina.. Kirmadan yapacaginiz her turlu aksiyonda yuzunuzu kara cikartmayacak bir donanimdadir o arac, gule gule kullanin, ara sira isiklarda bir kapatin da alem V 8 gorsun : )) sesi 5.2 ZJ yi tutmasa da performansi daha iyidir ; ))kazasuz, belasiz kullanmaniz dilegi ile...

Mustafa E' Alıntı:
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Benim daha önce lada nivam vardı araziye çıktığımda hiç korkmadan dalıyodum çamura çünkü kırılsada tamiri ucuz olduğu için korkmuyodum.
Malüm nivaların enbüyük sorunu motor güçleri araçların arazi kabiliyeti yüksek ama motor zayıf olduğu için araç vasat kalıyodu.
Bende sizin gibi amerikan düşündüm fakat amerikan alırsam araziye çıktığımda kırılacak diye korkacam.
Korkarak off road yapılmaz bu yüzden toyotada karar kıldım ve inşallah son kararım.

Lada Niva zaten arazi konusunda rakipsiz bir araç bence.
Bahsettiğiniz motor zayıflığına ek olarak bir de çürüme problemi var sanırım; ama ne olursa olsun eline kimse su dökemez derim.

Amerikanın kırılması çekincenizi anlıyorum; ama çevremde o kadar çok ZJ yi kitler ile destekleyerek olur olmadık arazilerde offroad yapan var ki, henüz kırılanını yada pişman olanını görmedim diyebilirim.

Umarım kararınız sonucunda pişman olmadan keyifle dilediğiniz gibi zaman geçirirsiniz.

euzlu' Alıntı:
ben standart 4.7 ile oyle arazilere girdim ki gorseniz hayran kalirdiniz aracin yaptiklarina.. Kirmadan yapacaginiz her turlu aksiyonda yuzunuzu kara cikartmayacak bir donanimdadir o arac, gule gule kullanin, ara sira isiklarda bir kapatin da alem V 8 gorsun : )) sesi 5.2 ZJ yi tutmasa da performansi daha iyidir ; ))kazasuz, belasiz kullanmaniz dilegi ile...

5.2 nin sesi muhteşemdi.
Özellikle bir araç vardı ki, komple Borla Exhaust System takılmıştı.
Ben böyle bir ses duymadım.
Çok hevesliyim bu sistem için; ama rakamlar çok fahiş.
Bence değer...

Ne de olsa aranızda yeniyim.
Öğrenmem gereken o kadar çok şey var ki, zaman içerisinde kararlarım da hızla çeşitlilik gösterebilir.

Işıklarda o bahsettiğiniz tavrı istemesem de takınıyorum ve bundan çok keyif alıyorum :D

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
İnşallah en kısa zamanda, hayırlısı ile en iyileri sizlerin olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR