aslında termostat değişimi iyidir diyorum ama yinede sizin seçiminiz. belirli bir süre sonra özelliğini kaybediyor çünkü. eğer daha öncede antifiriz varsa bir zararı olmaz komple antifiriz koymanın mesela sıfır araç aldığımızda komple soğutma sıvısı koyulmuş halde teslim alıyoruz. uygun antifiriz koyulduğu müddetce bir sıkıntı yaşamazsınız ancak antifiriz yoksa araçta ve antifiriz koyulacaksa yarıyarı bile koysanız paslanmış erozyona uğramış parçalar ancak o şekilde çözünerek bir aşınma söz konusu olur. ayrıca wj yi asıl kışın karın buzun üzerinde sürünki aracın keyfine varın
... eğer %50 su koyacaksanız saf su yerine arıtma su koyabilirsiniz. tanıdıklarınızda veya sizde varsa ters ozmiozs 5 filtreli arıtıcılar var onlar çıkan su saf suya yakın bir su antalyada olsanız ben bir damacana hediye ederdim size.. suyu boşaltma işlemini motor soğukken yapın. radyatörün alt kısımlarında tahliye vanası mevcut onu açarak içindeki suyu boşaltabilirsiniz. motordaki su tam boşalmazsa da radyatörden motora giren hortumu sökerek veya termostadı sökerseniz zaten direk motordaki ve genleşme kabındaki su boşalacaktır. yeni soğutma sıvısını doldurun motoru çalıştırın rolantide motor normal sıcaklığa ulaşsın termostat açıp radyatöre su gittiğinde suyunu tamamlayarak havasını alın.. ikaz lambasına gelince genleşme kabı içinde sensör var yani şamandıra gibi bir şey düşünün belli seviyeye düştüğünde elektirik devresini tamamlayıp ikaz verir suyu tamamladığınızda şamandıra yukarı kalkar ve devre kesilir ışık söner. servise götürmenize gerek kalmaz.