Grand Cherokee Limited 5.9 Aks Kesme, Tam Sağ ve Sollarda Kasma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan peace Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,788

peace

Yeni Üye
Yer
adapazarı
Merhaba
Aracı 4 ay önce aldım. Aldığımdan beri tam sağlarda ve tam sollarda kasma yapıyor. Adapazarında Jeep servisi yok sadece bu işte iyiyim diyen amerikancılar var. Hepsine gösterdim, olur yapar dediler. İnternette araştırayım dedim ve bu siteye üye oldum ve problemi buldum sanırım. Araçta 15 inch cant olmasına rağmen önceki sahibi araca 16 inch lastik takmış. Dediğim gibi sanırım bu yüzden. Acaba lastikleri değiştirsem ve 15 inch alsam yine aks kesmeye devam eder mi ve araçta bu yanlış kullanımdan dolayı kalıcı bir hasar oluşmuş mudur?
Bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee Limited 5.9 Aks Kesme, Tam Sağ ve Sollarda Kasma

Problemin jant ebatından olmadığı kesin. Zaten jant ebatından dolayı kasma değil lastikte büyükse sürtme yapar. Aks kesme deki demek istediğinizi anlamadım. Aracınızın aksımı kesti. aks bilyasımı dağıttı ?
Araçta kalıcı hasar diye bir şey olmaz. O parça değişir ve yenilenir. Başka bir G.Cherooke yi kullansanız problem olup olmadığını daha daha anlarsınız. Aracınız sürekli 4 çekerdir. Ön takımdan çok olağan dışı sesler geliyor mu ?

3 ay önce sağ ön tekerden tak tak tak benzeri sesler geliyordu tam sağlarda, tekere baktığımda yağ akıtıyordu körükten, ve aks başı demiş olması lazım ustanın değişti. şu an ön takımdan ses gelmiyor ama dediğim gibi tam sağ ve sollarda arka tekerleri kitliyor ve araç dönüşlerde gitmiyor kendini kısa kısa ileriye doğru atıyor.
bazı arkadaşlar forumlarda aynı şikayetleri yazmışlar ve gelen cevaplarda difransiyel yağının değiştirilmesi ve difransiyelin güzelce temizlenmesi önerilmiş( tabi ben bu forumları şikayetim hakkında konu başlattıktan sonra okudum ) acaba bu işlem işe yararmı veya çözüm mü?
ayrıca dediğiniz gibi başka bir g.cherooke kullanmayı düşünüyorum.
İlginiz ve önerileriniz yüzünden çok teşekkürler.

arka dif te kilit olabilir mi?

birde araç part-time 4*4 te kuru zeminde bu dediğinizi yapar...

ama bence sorun arka dif kilidinde olmalı...

sonucu burada paylaşırsanız seviniriz...

Yapacağın en güzel şey istanbulda bir özel servisten randevu al ve aracına baktır .Adapazarı istanbul arası o kadar uzak değil.

pazartesi difransiyel yağını değiştirip temizleteceğim, sonuçları tabiki paylaşacağım ben de merak ediyorum:smiley:
ayrıca ilk fırsatta bir jeep servisine götürmek istiyorum
teşekkür ederim

Dif. limitlide olsa açmıyor. Bozuldu veya yağını değiştirmek ılazım geliyür....

Performans Cherokee Servisi
Oto Sanayi Sitesi, Doğan Bey Cad. Tepe Sk. No: 8
Bostancı-Kadıköy 34744 İstanbul
Telefon: 0216 575 00 00 Fax: 0216 573 53 07

Recep usta bu işin İstanbul'daki en iyi ustalarından biridir her türlü destek,bilgi ve ekipmanı kendisinden temin edebilirsiniz.

dronder' Alıntı:
arka dif te kilit olabilir mi?

birde araç part-time 4*4 te kuru zeminde bu dediğinizi yapar...

ama bence sorun arka dif kilidinde olmalı...

aracınızın ön takımları mafsallı . haliyle mafsallı oluşu tam sağa dönüş veya sola dönüşlerde atlayarak ilerler.ve zorlanıyomuş hissi veriri araçınız yürüyemiyecekmiş gibi kasmalar oluşur. bunun önüne geçmek için direksiyon ayarı yaptırmanız gerekiyor. tam sağa dönüş açısını ve sola dönüş açısını ön takım dönüş açısına göre ayarlattırın.rot balanscı yapar veya servise gidin.?saygılar.
korkulacak bişey yok.

sonucu burada paylaşırsanız seviniriz...

Arka difransiyelin içinde sağlı sollu halka şeklinde pullar bulunur, Bu pulların üzerinde birbirlerini kavramas için şeritler vardır. Haif rampa yukarı tam sağ veya tam sol yapıp kalkış yaptığında arka "çat..!, çat...!" diye sesler gelir. Servise gösterdiğin zaman hemen pulları değiştirmek isteyecektir eğer paran bolsa değiştir, yoksa yaptıracağın tek şey difransiyeli açtır, pulları güzelce temizlet ve birde diffransiyel yağını değiştirt ve kapat sorun yok olacaktır. Tecrübe ile sabittir, geçmişte (Servis ismi vermek istemiyorum) bana 3-4 saatlik iş olduğunu ve 300,- Dolarlık yeni pulların takılması gerektiğini söylemişlerdi, bende arabayı yapmaları için bıraktım. Akşam teslim almaya gittiğimde gerçekten sorun bitmişti. Ama 1,5 sene sonra tekrar başladı. Bu arada orada çalışan ustalardan biri ayrılıp kendi yerini açtı. Bu sefer ona götürdüm ve bana itiraf etti, aslında yeni parça takılmadığını sadece yukarıda anlattığım işlemin yapıldığını orada çalışan biri olarakta emir kulu olduğunu....Temizledi, yağı değiştirdi ve kapattı. Anlayacağın her 1-2 senede bir bu işlemi yaptırman yeterli...
Karar senin.... ;)

beatrix' Alıntı:
Arka difransiyelin içinde sağlı sollu halka şeklinde pullar bulunur, Bu pulların üzerinde birbirlerini kavramas için şeritler vardır. Haif rampa yukarı tam sağ veya tam sol yapıp kalkış yaptığında arka "çat..!, çat...!" diye sesler gelir. Servise gösterdiğin zaman hemen pulları değiştirmek isteyecektir eğer paran bolsa değiştir, yoksa yaptıracağın tek şey difransiyeli açtır, pulları güzelce temizlet ve birde diffransiyel yağını değiştirt ve kapat sorun yok olacaktır. Tecrübe ile sabittir, geçmişte (Servis ismi vermek istemiyorum) bana 3-4 saatlik iş olduğunu ve 300,- Dolarlık yeni pulların takılması gerektiğini söylemişlerdi, bende arabayı yapmaları için bıraktım. Akşam teslim almaya gittiğimde gerçekten sorun bitmişti. Ama 1,5 sene sonra tekrar başladı. Bu arada orada çalışan ustalardan biri ayrılıp kendi yerini açtı. Bu sefer ona götürdüm ve bana itiraf etti, aslında yeni parça takılmadığını sadece yukarıda anlattığım işlemin yapıldığını orada çalışan biri olarakta emir kulu olduğunu....Temizledi, yağı değiştirdi ve kapattı. Anlayacağın her 1-2 senede bir bu işlemi yaptırman yeterli...
Karar senin.... ;)

Vay be, yıllardır aracımı sanayide hiç yanlız bırakmadım, bu da nedenine ( bir daha ) kanıttır. Milyon örnekten bi tanesi...!!! Dürüst Esnaf alınmasın ama. Sözüm meclisten dışarı. Mal canın yongası abi. Para da kolay kazanılmıyor. Gerçi ben şimdi hiç kazanmıyorum Üüüüü.. üüüüüü... :-\

ön şaft eğer hep dönüyorsa ve benimkinde olduğu gibi şaft ıstavrozunda bir bozukluk varsa, ki benimkisi elle zor esnetilir bükülür hale gelmişti, tam sol yada sağ dönüşlerde 4x4 devredeyken,özellikle hafif esnediği bir durum sözkonusu ise, fren yapar gibi arabayı kastırıyordu. şimdi ön şaftı yaptırdım ve bu sorun çözüldü. böyel bir şey söz konusu olabilirmi?

büyük bir ihtimalle senin aracında dif kilidi var.aynı sıkıntıları bende yaşadım,yağ değişiminde klasik dif yağı koyma 80-90 yağ koydur.birde içine kaydırıcı katkı koydurursan kasılma problemin büyük bir ihtimalle çözülmüş olur.önden gelen ses de istavrozlardandır.yağsızlıkdan bozuluyor.bu da ses yapıyor.

mrb bende de 5.9 var ve dediğiniz gibi durup tam sağ veya sol yapıp kalktığımda bi tutma oluyor arka dif açtırıp temizletip yağını değiştiricem muhtemelen düzelicek yaptırdıktan sonra durumu burada paylaşırım fakat araçımla 100 le giderken veya 100den sora bir uğultu sesi geliyor. bu sorun da düzelirmi bu arka difransiyeli temizletip yağını değiştirince yoksa ön difransiyellemi birşeyler yapmam lazım bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim....

grkmkaleli' Alıntı:
Merhaba bende de 5.9 var ve dediğiniz gibi durup tam sağ veya sol yapıp kalktığımda bi tutma oluyor arka dif açtırıp temizletip yağını değiştiricem muhtemelen düzelicek yaptırdıktan sonra durumu burada paylaşırım fakat araçımla 100 le giderken veya 100den sora bir uğultu sesi geliyor. bu sorun da düzelirmi bu arka difransiyeli temizletip yağını değiştirince yoksa ön difransiyellemi birşeyler yapmam lazım bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim....

Benzeri bir durum bendede var. Şaft uğultusu.. Çözüm için difransiyel söktürmek gerekli. Ustamın tavsiyesi mekanik bir arızaya yol açmayacağı için çok rahatsızlık vermiyorsa ellemiyelim yönünde. Neticede diff inecekse mailyet demektir. Arızaya sebep olmayacak bir uğultu içinde değmez görüşü hakimdir. Bir çok cherokee kullanıcısının aynı şikayeti mevcuttur. Zamanla alışıp seviyorsunuz sesi :smiley:

bir zararı yoksa böyle biniilir o zaman önemli bir ses değil çünkü teşekkürler :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR