Grand Cherokee Hakkında Bilgi ve Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burnn_32 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,093

burnn_32

Yeni Üye
Yer
istanbul
selamlar siteye yenı uye oldum ıyı ve dolu bır sıte benım sızlerden epey bır bılgı ve yardımınıza ıhtıyacım olucak...
bundan 3 ay once bır anda vurulup aldığım,93'model grand cherokee 5.2 limited hakkında bılgı paylaşımında bulunmak istiyorum..

1-bu arac koltuk ısıtmalı deniliyor ama ben herangi ibare yada düğme göremedim.
2-bu arac benzinde ve lpg'de ne kadar yakıyor ben bı turlu cözemedım yenı italyan romano lpg taktırdım ama hala cok yakıyor 666 kurus..
3-bu aracların parça ve aksesuarını nerelerde bulabılirim.
4-arac yokuşlarda cok agırlaşıyor gitmiyor hissi veriyor.
5-bide bu araçlar mil'mi-km remi bu konuda cok kafam karışıyor ekranında mph yazıyor buda benim bildiğim mil anlamına geliyor.

şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım kımseyı sıkmamısımdır sorularım yuzunden aynı sorunları yaşıyan yada bilenler bilgilerini paylaşırlarsa sevinirm...

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee Hakkında Bilgi ve Yardım

Ben bildiğim kadarıyla yazayım . Çok daha tecrübeli arkadaşlarda yardımcı olmaya çalışacaktır .

1-Koltuk ısıtma var ise arka cam resistansının OD off düğmesinin olduğu panelin üstünde kumandası olmalı diye biliyorum. Isıtmalı koltuk 96 dan sonrada olabilir ...

2-4,0 olanlar şehir içi 30kuruş falan yakar sanırım 5.2 lerde 35-40 kuruş yakar . Tabi bu değerler sakin kullanım için , biraz basarsanız fena yakar . Sizin LPG sistemi sıralı mıdır? Benzinde nekadar yakıyorsunuz ? Aracın bakım durumu nasıl ? Km kaç? Lastikler standart mı? Birçok parametre var . Yazarsanız daha kolay fikir yürütülebilir .

3- Öncelikle kesinlikle işten anlayan bir servise gitmelisiniz . Onlar parça ve servis konusunda da yönlendirecektir sizi . Ankara için Akgün Aydını tavsiye edebilirim . İstanbul içinde öneriler gelecektir .

4- Lpg sistemi ve araçla ilgili bşrazdaha bilgi verirseniz güzel olur .

5-ABD versiyonlarının Km sayacı mildir . Avrupa versiyonlarının km sayacı km dir . Aracın kmsini gösteren sayacın altına ne olduğu yazar hız göstergesinde de tabi . Ekran dediğiniz dijital olanlarsa metrik sisteme geçirmek mümkün set tuşuyla yapıyorduk sanırım .

İyi sürüşler ...

öncelikle selamlar ve tşkr ederım.aracın lpg sı sıralı yenı sıstem motor ıyı durumda ama hala ben 666.00 kurus yakıyorum gazda.
sılecek ve altındada o/d dugmesınden baska bı dugme yok,
lastiklerı yenı degiştirdim bujılerı ve bujı kablolarınında arac 105'de ama sanırsam mıl.
bazen iç kısımda ön camım ıc kısımındakı hava panallerınden kurum tanecıklerı gelıyor.
ben zaten ekonomık kullanıyorum cok basmam

66 kuruş şehir içi için bayağı fazla geldi bana, ben şu anda 40-42 kuruş gibi bi rakam tüketiyorum şehir içi sakin kullanımda, ki benim aracım sıralı sistem değil çift beyinli dedikleri daha eski bi sistem, 200 bin km ve standart lastikle. bence onu bir daha kontrol et o kadar yakmaması lazım eğer basmıyosan

aramıza hoş geldiniz,aracınızı güle güle kullanın. hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ilk önce citti bir servise gitmenizi tavsiye ederim size ,aracım 105 binde demişsiniz gösterge tablosunda km yada mil diye yazar sizinki muhtemelen mil ( 158.000 ) km eder ortalama ,aracınızın yakıtı LPG de anormal yüksek benzinle aynı neredeyse ,sıralı sistem oduğunuda yazmışsınız kesinlikle bir ayarsızlık var markası neyse sistemin servisine gidin ayar yapsınlar.ben normal kullanımda şehir içinde sakin kullanan biri değilimdir aracımı açıkçası ama yakıt tüketimim ortalama 400-500 arası oynar km de,kurum konusuna gelince bizim araçlarda polen filitresi yok bildiğim kadarıyla, dışardan gelen pislikler olabilir muhtemelen!! aksesuar ve yedek parça konusunda istanbuldaysanız size yardımcı olabilecek dükkanlar birhayli var nerede olduğunuzu yazarsanız daha detaylı bilgi verebiliriz size,tekrar aramıza hoş geldiniz.

selamlar istanbul anadolu yakasındayım,evet bencede cok yakıyor tamam buyuk ve guclu arac ama gazla bu kadar yakmaması lazım heralde benım servısten yana sansım yok ıyı montaj ve ayar yapamadılar,cunku lastıklerı yenı degiştırdım kar lastıklerı vardı daha ufak normal lastık taktık ustune bıde bujılerı ve bujı kabloları değiştı yag yenı değişti,markası romana sıralı sıstem,uygun fıyata parca aksesuar bulabıleceğim yer yazarsanız sevınırım....

anadolu yakasında bolca servis var , benim gittiğim servis bostancı sanayide JEEP GARAGE uğur ve davut ustalar gidersen bi selam söylemen kafidir ben çok memnunum , bizim siteden bayada giden var oraya şikayetçi olanınıda görmedim .aksesuar ve yedek parça konusundada bostancı sanayide yine jeep parçaları satan yerler var ,ama benim gittiğim dükkanda bostancı sanayide yine bu sitede bir çok kişininde arkadaşı olan aynı zamanda site üyesi olan TAR OTO tarkan abi , ben bizim için lünepark gibi diyorum oraya her türlü sıkıntını oradan giderebilirsin tarkan abi her konudada sana yardımcı olur ,benim tavsiyem sana buralardır muhakkakki başka arkadaşlarında tavsiyeleri olacaktır.

Performans Cherokee Servisi
Oto Sanayi Sitesi, Doğan Bey Cad. Tepe Sk. No: 8
Bostancı-Kadıköy 34744 İstanbul
Telefon: 0216 575 00 00 Fax: 0216 573 53 07

Recep usta bu işin İstanbul'daki en iyi ustalarından biridir her türlü destek,bilgi ve ekipmanı kendisinden temin edebilirsiniz.

merhaba 1- aracın yakıtı fazla yaklasık 450 kuruş yakmalı şehir içi ortalaması en fazla (lpg) de 2- aracınızda koltuk ısıtması olması için modeli 1996 ve yukarısı olmalı 3- yedek parça için service jeep garage ist bostancı 0216 573 27 41 4- aracın yokuşlarda ağırlaşması teknik bir neden servis görmeli NOT aşırı yakıt tüketimi bununla bağlantılı olabilir 5 -arac mil mi km mi şöyle anlarsınız büyük rakamla yazılı olan kısım geçerlidir

Selam,
Hayırlı olsun, soru ve sorunlarına elimizden geldiğince yardımcı oluruz, seninde ve diğer arkadaşlarında verimli paylaşımlarda olması umuduyla....

Öncelikle, konu açmadan önce tüm siteyi araştırırsan iyi olur, böylelikle gereksiz konu açmamış olursun... Buda herkesin yorulmasını engeller ve daha faydalı olunup daha keyif alınması sağlanır...

*Limited version aracında std. olarak koltuk ısıtma yok. Usa' de opsiyonel donanım tercihi ile araç alımı sıklıkla yapılıyor. Belki aracı fabrikadan alan kişi veya kuruluş opsiyonel ekletmiştir bu donanımı. Bilemem, ama cevaplara baktığımda, gözüküyor ki, koltukların ısınmayacak. :smiley:

*Sıralı Prince marka Lpg sistemi 100-km.'de 25-lt gaz yakar.
-Gaz Ankara' da 1.3-TL.
1.3*25/100= "1-km.' de: ~0.32-Tl".
-İstanbul' da gaz galiba 1.6-Tl felan.
1.6*25/100= "1-km.' de: ~0.4-Tl" yakması lazım.
-----0.6-Tl yaktığına göre; " çok fazla "----
-Gaz sistemini ve programını kontrol ettir.
-Lpg veriminde ateşleme çok önemli. Bujilerini ve ateş. kablolarını yeniden check.
-Yakışı nasıl ölçtüğün önemli. Her pompanın basıncı farklı oluyor. Örnek: Bende 80 Lt Lpg deposu var. Normalde güvenlik gereği deponun toplamında %80' den fazla gaz almaması ve dolumu kesmesi lazım. Buda max.: 64-lt eder. Burada bi istasyon var. Diğer istasyonlar da 62 63 Lt'de dolum kesilirken, bu adamlar pompalarının basıncını fazla gaz satmak için arttırmışlar 73 lt felan gaz doluyor. Acımın emniyet sistemini atlıyor anlayacağın pompa basıncı. Ya pompa veya basıncı aynı olacak. Sitem otomatik benzine geçecek kadar depo boşalınca aldığın gaz ile gene depo bitene kadar ki km.' yi hesaplaman lazım. Gittiğin km' ye aldığın gazı hesaplarsan, iki pompanın basıncından dolayı yanlış ölçersin....
-"Benzinde lt bazında %5 felan fazla", "fiyat bazında da yarısını" yakması lazım, önce benzin yakışını ölç, değerlendirmeler daha sağlıklı olur, hem de çekiş düşük felan demişsin, aktarma mı sorunlu veya motorda mı sorun var anlamış olursun.
-Memorian' da klasik sistem gaz var, ve zaten v motor olduğu için çift dönüştürücülü olması lazım ( bu extra özellik değil ) . Bu seni yanıltmasın....

*Bizim araçlarda polen filtresi yok, doğrudur. Havalandırma sisitemin pislik ve belkide bakteri yapmış ( probiyotikler de azalmış, gaz yapıyor olabilir :smiley: ), temizleyici mataryeller var, tavsiye ederim. Üstlerindeki orjinal kullanımını uygula, Türkçe çevirimleri yanlış, paran boşa gitmesin. Boşa para harcayacaksan getir ben yerim :smiley:

*Lastiklerin ebadını yani çapını düşürdüysen, büyük lastiğe kıyasla, lastik daha çok tur atacağı için ibre ve mesafe sayaç daha fazla okur, buda seni yanıltır. 235 veya 225 /75-13 ebatları ile aynı çap lastik kullanmalısın. %3 fark tölere edilir.
*Kar lastiği tabir ettiğin AT veya MT lastik sürtünmeyi fazlalaştırır, yakışın artar. Aynı şey sürtünmeyi arttıracağı için, orjinal ebada kıyasla, geniş tabanlı lastikte ve sistemin daha zor çevireceği için büyük çaptaki lastik içinde geçerli. Kullanılan jant,lastik kombinasyonu da mümkün olduğunca hafif olmalı.

*Bu modellerde dijital hız ve mesafe ölçer yok.

*Km sayacım üzerinde mil yazıyorsa, ibrenin çevresisinde en dışındaki rakamlar mil... Mesafe sayaçta mil. 1-kara mili=1.609-km.

merhaba.. yukarıda işi çok daha iyi bilen abilerimiz gerekli bilgileri vermiş ama senin gibi bende 93 model 5.2 ye binen biri olarak yazmak istedim. Benimki sıralı sistem olmamasına rağmen 400 kuruş yakıyor km.de. uzun yolda 330 a düşüyor ki ben pek kibar kullanmam. Bu yüzden bu rakam çok. Ancak aklıma şu geldi senin ibre mil dolayısı ile gittiğin mesafeyi gösteren rakamlarda mil. hesabı yaparken depo bölü km yaparken buna dikkat ediyorsun değilmi? :smiley: depoyu fulleyip göstergeyi sıfırlayıp bitince depo bölü rakam yazınca çıkan sonuç 660 kuruşsa bu rakam normal... tavandaki yol bilgisayarında km. göstergesi var deponu fullediğinde onuda sıfırlayarak daha sağlıklı bir ölçüm yapabilirsin. Bide gerçi cevabını almışsın ama bu koltuk ısıtma olayı bizm aracımızda yok.

Alfonse' Alıntı:
- * 235 veya 225 /75-13 ebatları ile aynı çap lastik kullanmalısın.

225/75 - 15 olması lazım galiba orjinal boyutun
Yakıt çok fazla, bence ateşleme sistemini bir kontrol ettirin.Çünkü lpg ateşleme sistemindeki ufak, hatta benzinde farkedilemeyen bazı hatalara karşı ciddi aksaklıklar oluşturabiliyor. İlaçlı enjeksiyon temizliği yaptırın. Bujileri ve kabloları orjinal olsun, buji açıklıklarını kontrol ettirin. Kelebek içini de temizletin, silindir kapaklarına ve contalarına baktırabiliyorsanız bir baktırın, eğer hala çekiş düşükse o zaman aktarma organlarında bir sıkıntı vardır sanırım. Tabiki en doğru bilgiyi yetkili servis verir. Biz burada servis fakiri olduğumuzdan kendimiz sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Tabi saolsunlar sitedeki dostlamızında yardım ve yol göstermeleri ile. Valla 15 gündür servis kitapçığını okuyorum, sanırım 3-4 kere hatmetmek gerekecek biraz bilgi sahibi olabilmek için.
Şimdiden kolay gelsin.

hayırlı olsun güle güle kullanın yakıt biraz fazla,çekiş içinde bir servise yada bildik bir ustaya baktırmanız gerekir diye düşünüyorum.

Hocam birçok orjinal ebat var . Torpido kapağınızın içindeki etikette yazıyor olması lazım . Eğer etiket birşekilde ordan uçmuşsa yazarım benim torpidoda yazan ebatları . Seyahetten birütlü dönemediğimden aracımdan uzağım hemen yazamıyorum :-(

225/75/15 ve 235/75/15 o listede var mesela ...

Saygılarımla ...

alperhoca' Alıntı:
225/75 - 15 olması lazım galiba orjinal boyutun
Yakıt çok fazla, bence ateşleme sistemini bir kontrol ettirin.Çünkü lpg ateşleme sistemindeki ufak, hatta benzinde farkedilemeyen bazı hatalara karşı ciddi aksaklıklar oluşturabiliyor. İlaçlı enjeksiyon temizliği yaptırın. Bujileri ve kabloları orjinal olsun, buji açıklıklarını kontrol ettirin. Kelebek içini de temizletin, silindir kapaklarına ve contalarına baktırabiliyorsanız bir baktırın, eğer hala çekiş düşükse o zaman aktarma organlarında bir sıkıntı vardır sanırım. Tabiki en doğru bilgiyi yetkili servis verir. Biz burada servis fakiri olduğumuzdan kendimiz sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Tabi saolsunlar sitedeki dostlamızında yardım ve yol göstermeleri ile. Valla 15 gündür servis kitapçığını okuyorum, sanırım 3-4 kere hatmetmek gerekecek biraz bilgi sahibi olabilmek için.
Şimdiden kolay gelsin.

özellikle LPG kullanırken buji kabloları ve ateşleme sistemi parçaları çok etkili. ben sadece buji kablolarımı değiştirdiğimde çok büyük bir fark hiseetmiştim yokuş yukarı. ki siizn aracını benimkinden daha büyük bir motora sahip. bir problem olduğu aşıkar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,857
Kayıtlı Üye Sayımız
166,655
Kaydolan Son Üyemiz
campervaun

Geri