Ynt: Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum..94 ve üzeri..
Sn forewer; Bakas (Ege) aslında gerekeni yazmış.Önce yakıt konusu.Ş.içi 5,2 zj kesinlikle net şu an; 650-670 krş arası yakıyor.22-24 ltr arası yakar.Yol bilgisayarı 20 ltr civarı gösterir aldanmayınız.O benzin ölçümüdür.Lpg de her zaman 3-4 ltr fazla yakar bu motor hacminde bir araç.Aracım net 183-185 tl ye fulleniyor.280km de net gaz bitiyor.Sürekl bu hesap
Arazide 700 krş net yakar.Uzun yolda 360 krş civarına düşüyor.Bu rakamlar bakımlı aracımla prins lpg kiti ile defalarca ölçülmüştür.Ben bu aracı almadan birkaç wj de baktım.Yakıt tüketimi aynıdır.Neden derseniz mesela şu an bizde 3.0 x5 de var o da net 600 krş yakıyor.Yani belli bir motor hacminden sonra çok fazla oynamıyor.Ha 4,7 ha 5,2 motor.En fazla 10-20 krş oynuyor.Sonuçta önemli olan 1,5 ton üzeri bir aracın yerinden kalkması,frenlemesi, hızlanması esnasında harcanan yakıttır.Konfora gelince limitedlerin çoğunda sanrof, hız sabitleyici,ısıtmalı koltuklar,fallow me,sis farları,elektrikli aynalar,deri koltuklar,ışıklı makyaj aynası vs vs vs zaten standarttır.Çift yol bilgisayarı vardır.Önemli olan özelliklerin çalışır durumda ve faal olması.Mesela benim araçta orjinal infınıty gold müzik sistemi ve arka koltuk altında orjinal anfisi mevcut.Önemli olan bunlardır.Arka def de orjinal lsd kilit var.Bu önemlidir.En önemlisi şanzuman motor def ve alt düzenin de sağlam ve sorunsuz olmasıdır.Bu arada aracı alırken o aracın bakımının yapıldığı servise değil Bir diğer servis-servislere gösteriniz.(Hiçbir amerikan servisi kendi servisine gelip giden araca KÖTÜ demez).Ankarada meşhur akgünaydın-Hmc Murat usta ve diğer 2-3 servis var.Bunlardan en az 2-3 üne baktırın derim
Uzaktan bakıp;aa bu aracı tanıyorum çok temiz denmesine itibar etmeyin.Bilgisayara bağlatın, deneme sürüşü yaptırın,arazide kullandırtın,asfaltta hız yaptırın.Bu hundaı-honda değil!Ben aldım aracı 120 km yi bi geçtim; Allahhh discler eğri
Disclere 300 tl.Arazide hafif deneme yaptık keşke ağır deneseydik; link demirleri bozuk gitti 300-500 lira.Herşeyine baktırın derim.
Wj konusuna gelince;Ben aslında wj bakıyordum.Bu işi bilenler şehirde iyi ama arazisi zj kadar değil dediler vazgeçtim.Özellikler zaten tamamen aynı.
Arazide mukavemete gelince;Almak üzere olduğunuz araç;Dünyada tüm 4x4 lere adını vermiş olan JEEP markası ve ismidir
Yetmezmi?Sadece ve sadece 2 ınch yükseltiniz.Başka hiçbir şey tavsiye etmem %70-80 ş.içi % 20-30 sadece av gezisi için.Yeterli ve başarılı bir araçtır.
97-98 model temiz bir aracı 20 bin km civarı (mil değil km) 21-22 civarı bulursunuz umarım.
(Burada ben ;aracım 400 krş yakıyor diyen palavracıları arada görüyorum
Yuh.1,6 hundaı , honda , opel bile lpg de 350-400 den fazla yakıyor.Dürüst olun dürüst.)