Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum..94 ve üzeri..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan forewer33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,966

forewer33

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar şubat ayı içerisinde bi Grand Cherokee almayı dşünüyorum muhtemelen 5.2 olacaktır ama forumlarda araştırdım en güzel forum olarak burayı gördüm yardımcı olursanız sevinirim...Benim aradığım araç hangi kasası tam olarak seçemiyorum wj lere bakıyorum zj lere bakıyorum sunroof orjinal hangisinde var bilemiyorum. bana full + full olan modeli lazım öncelikle bu model hangisi ve tavsiyelerinizi alabilirmiyim sizce hangi modelini almalıyım uzun yol yapmıyacam. Av'da ve şehir içerisinde (çok sık değil) kullanmayı düşünüyorum.Aklıma takılan bir başka soru da Av a gideceğim için kendi süspansiyonları yeterli olur mu yoksa illaki bi ek gerektirir mi.. çok dağlık taşlık tırmanmıyacam. Yakıt konusunda sıkıntı yok ne demişler aslan besleyen yemini düşünmez :smiley: lütfen kulakdan dolma bilgiler ile yorum yapmayalım gerçekten aracı kullanan bilir... şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum..94 ve üzeri..

Foruma hoş geldiniz öncelikle. 5.2 ZJ sahibiyim ve ara ara WJ'ye binme fırsatım oluyor. ZJ ile WJ arasında genel fark olarak "maddiyat" vardır. WJ'lerin temizi iyisi 30.000 civarına bulunurken, ZJ'ler 20.000 civarına tertemiz bulunabilir, buradan başlamak lazım. WJ'lerden 4.7 v8( araç alacağınızı düşünerek söylüyorum, vergi olarak da 5.2 ZJ'nin iki katı olacaktır. Araç olarak otoban sürümüne daha uygun(frenler, direksiyon vs), arazide ise ZJ'ye kıyas yapacak kadar fikrim yok. Ama gel gelelim ki, arazide bir şeyi sürttünüz kırdınız, ZJ parçaları daha ucuz ve daha boldur. O yüzden "daha kıyılası", ve bana göre(tamamen şahsi görüş) daha az kırılgan bir araç ZJ. Bu sayede biraz içiniz rahat, daha fazla eğlenerek sürebiliyorsunuz aracı.

Olayın bir de elbette şu kısmı var ki, gerek bu forum olsun, gerek diğer offroadla alakalı forumlarda ZJ kullanıcısı sayısı bir hayli fazla. Haliyle neredeyse vidasına kadar bilinen, en ufak sorunda ne yapılacağı bilinen araçlar artık ZJ'ler. Ben bugüne kadar çok çok fazla faydasını gördüm bunun. Araç olarak her ne kadar WJ daha iyi bir araç olsa da, hem market, hem bilgi birikimi eksikliği var.

ZJ alırken - "full-dolu" demişsiniz-, 96-98 yılları arası Limited versiyonlarına bakmanız gerekir. Onların da bazılarında sunroof olmuyor sanırım çok nadiren de olsa, ona da dikkat ediniz. WJ'ler için bir şey diyemeyeceğim. Kolay gelsin.

bakas' Alıntı:
Foruma hoş geldiniz öncelikle. 5.2 ZJ sahibiyim ve ara ara WJ'ye binme fırsatım oluyor. ZJ ile WJ arasında genel fark olarak "maddiyat" vardır. WJ'lerin temizi iyisi 30.000 civarına bulunurken, ZJ'ler 20.000 civarına tertemiz bulunabilir, buradan başlamak lazım. WJ'lerden 4.7 v8( araç alacağınızı düşünerek söylüyorum, vergi olarak da 5.2 ZJ'nin iki katı olacaktır. Araç olarak otoban sürümüne daha uygun(frenler, direksiyon vs), arazide ise ZJ'ye kıyas yapacak kadar fikrim yok. Ama gel gelelim ki, arazide bir şeyi sürttünüz kırdınız, ZJ parçaları daha ucuz ve daha boldur. O yüzden "daha kıyılası", ve bana göre(tamamen şahsi görüş) daha az kırılgan bir araç ZJ. Bu sayede biraz içiniz rahat, daha fazla eğlenerek sürebiliyorsunuz aracı.

Olayın bir de elbette şu kısmı var ki, gerek bu forum olsun, gerek diğer offroadla alakalı forumlarda ZJ kullanıcısı sayısı bir hayli fazla. Haliyle neredeyse vidasına kadar bilinen, en ufak sorunda ne yapılacağı bilinen araçlar artık ZJ'ler. Ben bugüne kadar çok çok fazla faydasını gördüm bunun. Araç olarak her ne kadar WJ daha iyi bir araç olsa da, hem market, hem bilgi birikimi eksikliği var.

ZJ alırken - "full-dolu" demişsiniz-, 96-98 yılları arası Limited versiyonlarına bakmanız gerekir. Onların da bazılarında sunroof olmuyor sanırım çok nadiren de olsa, ona da dikkat ediniz. WJ'ler için bir şey diyemeyeceğim. Kolay gelsin.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim benim görüşümde ZJ üzerinde yoğunlaşıyo gittikce heryerden bir bilgi toplamaya çalışıyorum... yakıt konusunda da biraz bilgilendirirmisinz sadece bilmek istiyorum sorun olarak görmüyorum baktığım kadarıyla internet üzerinden araştırma yaptığım zaman ortaya komik ve abartılı rakamlar çıkıyor... 11-19 arası değişen rakamlar çıkıyor. Tahminen şehi içi 17 şehir dışı 14 yakar diye düşünüyorum arazide biraz zorlarsak sanırım 19-20 olabilir bu rakam haksızmıyım ?

Sn forewer; Bakas (Ege) aslında gerekeni yazmış.Önce yakıt konusu.Ş.içi 5,2 zj kesinlikle net şu an; 650-670 krş arası yakıyor.22-24 ltr arası yakar.Yol bilgisayarı 20 ltr civarı gösterir aldanmayınız.O benzin ölçümüdür.Lpg de her zaman 3-4 ltr fazla yakar bu motor hacminde bir araç.Aracım net 183-185 tl ye fulleniyor.280km de net gaz bitiyor.Sürekl bu hesap:smiley:Arazide 700 krş net yakar.Uzun yolda 360 krş civarına düşüyor.Bu rakamlar bakımlı aracımla prins lpg kiti ile defalarca ölçülmüştür.Ben bu aracı almadan birkaç wj de baktım.Yakıt tüketimi aynıdır.Neden derseniz mesela şu an bizde 3.0 x5 de var o da net 600 krş yakıyor.Yani belli bir motor hacminden sonra çok fazla oynamıyor.Ha 4,7 ha 5,2 motor.En fazla 10-20 krş oynuyor.Sonuçta önemli olan 1,5 ton üzeri bir aracın yerinden kalkması,frenlemesi, hızlanması esnasında harcanan yakıttır.Konfora gelince limitedlerin çoğunda sanrof, hız sabitleyici,ısıtmalı koltuklar,fallow me,sis farları,elektrikli aynalar,deri koltuklar,ışıklı makyaj aynası vs vs vs zaten standarttır.Çift yol bilgisayarı vardır.Önemli olan özelliklerin çalışır durumda ve faal olması.Mesela benim araçta orjinal infınıty gold müzik sistemi ve arka koltuk altında orjinal anfisi mevcut.Önemli olan bunlardır.Arka def de orjinal lsd kilit var.Bu önemlidir.En önemlisi şanzuman motor def ve alt düzenin de sağlam ve sorunsuz olmasıdır.Bu arada aracı alırken o aracın bakımının yapıldığı servise değil Bir diğer servis-servislere gösteriniz.(Hiçbir amerikan servisi kendi servisine gelip giden araca KÖTÜ demez).Ankarada meşhur akgünaydın-Hmc Murat usta ve diğer 2-3 servis var.Bunlardan en az 2-3 üne baktırın derim:smiley:Uzaktan bakıp;aa bu aracı tanıyorum çok temiz denmesine itibar etmeyin.Bilgisayara bağlatın, deneme sürüşü yaptırın,arazide kullandırtın,asfaltta hız yaptırın.Bu hundaı-honda değil!Ben aldım aracı 120 km yi bi geçtim; Allahhh discler eğri:smiley:Disclere 300 tl.Arazide hafif deneme yaptık keşke ağır deneseydik; link demirleri bozuk gitti 300-500 lira.Herşeyine baktırın derim.
Wj konusuna gelince;Ben aslında wj bakıyordum.Bu işi bilenler şehirde iyi ama arazisi zj kadar değil dediler vazgeçtim.Özellikler zaten tamamen aynı.
Arazide mukavemete gelince;Almak üzere olduğunuz araç;Dünyada tüm 4x4 lere adını vermiş olan JEEP markası ve ismidir:smiley:Yetmezmi?Sadece ve sadece 2 ınch yükseltiniz.Başka hiçbir şey tavsiye etmem %70-80 ş.içi % 20-30 sadece av gezisi için.Yeterli ve başarılı bir araçtır.
97-98 model temiz bir aracı 20 bin km civarı (mil değil km) 21-22 civarı bulursunuz umarım.
(Burada ben ;aracım 400 krş yakıyor diyen palavracıları arada görüyorum:smiley:Yuh.1,6 hundaı , honda , opel bile lpg de 350-400 den fazla yakıyor.Dürüst olun dürüst.)

Tecrübeyle sabitlenmiş bilgi kaynağı..(, elinize sağlık

Yakıt çok değişken bir konu. Ama değişmeyen bir şey varsa, dünyanın en pahalı yakıtının olduğu ülkede dünyanın en çok yakan araçlarından birini sürmek ucuz değil :smiley: . Ama ben bile başedebiliyorsam sanırım çok sorun olmaz size de.

Sadece lpg yakıyor olsa aslında az bile yakıyor derdim ama benzin+lpg ile kmde sanırım 65-67 kuruş yakıyordur şehir içi üstte dendiği gibi. Kuruş hesabından ziyade 22-23 litre şehir içi, 14 civarı da şehirlerarası yakıyor sanırım. Hesaplamıyorum, saymıyorum, sadece aracın ateşlemesinde sorun var mı diye merak edip bakıyorum ortalamaya arada bir. Bir ara şehir içi 19.5 litre yaktırmayı başarmıştım ama altımdaki aracın 1.6 değil 5.2 olduğunun hatırlatılmasıyla 2 kuruş fazla verip fiyatı olmayan keyfi almaya başladım. Hiçbir zaman az yakmasını beklemediğim aracım maşallah hiç yanıltmıyor beni :smiley: . Yarın bugün lpg bujileri takacağım, size bir değişim olursa onun da bilgilerini veririm yakında.

savaş,hsn,ege bilgileriniz gerçekten çok değerli benim için bunların hepsini bilgisayarıma kaydediyorum aracı görmeye giderken ilkokullu gibi dersime çalışıp da giderim sanırım :smiley:... bu yükseltme olayına gelince helezonlardan mı yükselticez yoksa süspansiyon şart mı mesela ben koni marka bi sistemle yükseltildiğini biliyorum ama sanırım onlar off-roadcılar için yanılıyormuyum ?

2inch'e kadar get ile helezondan yükseltmek uygundur, hesaplıdır. 200 lira getler, 100 lira civarı da işçiliği tutar. Başka bir şey değiştirmenize gerek kalmaz. 2" ve üstü yükseltmelerde kit işine girersiniz. O zaman bu belirttiğimiz yakıt değerleri ya da konfordan da biraz ödün verirsiniz. Av için 2" ve güzel bir at ya da mt lastik yeterli olur.

bakas' Alıntı:
2inch'e kadar get ile helezondan yükseltmek uygundur, hesaplıdır. 200 lira getler, 100 lira civarı da işçiliği tutar. Başka bir şey değiştirmenize gerek kalmaz. 2" ve üstü yükseltmelerde kit işine girersiniz. O zaman bu belirttiğimiz yakıt değerleri ya da konfordan da biraz ödün verirsiniz. Av için 2" ve güzel bir at ya da mt lastik yeterli olur.

hmmm anladım ege tşk ederim notlarım arasına aldım bunları da :smiley:

Akıl akıldan üstündür ;Egenin dediği gibi benzini unutmuşum.evet ş.içi ortalama 650-670 krş yakıyor ama bnen ayda 1000-1200 km net yol yapıyorum ş.içi.Evimle işim arası zaten gidiş-dönüş 25 km:smiley:Her ay 100 tl civarı da benzin alıyorum.Yani km ye 10-15 krş da benzin ekleyelim.Birde kıck-down yaparsanız yada çok bastığınızda arazide rampada vs karma yakıt devreye girer benzinde çeker ateşleme sistemi!Hele kış geldi ki ilk çalışmada 1,5 km kesinlikle zaten benzinde çalışır araç, sonra lpg ye geçer.Yazın 3-5-10 saniye benzinde çalışır ısınır geçerdi-o hayal oldu:smiley:
Arada diyorum kiraya versem günlüğü 150-200 tl ye, ayda 5-6 gün versem yakıt param çıkar:smiley:))yada turu 10 tl ye tur attırsam:smiley:

outlaw06' Alıntı:
Akıl akıldan üstündür ;Egenin dediği gibi benzini unutmuşum.evet ş.içi ortalama 650-670 krş yakıyor ama bnen ayda 1000-1200 km net yol yapıyorum ş.içi.Evimle işim arası zaten gidiş-dönüş 25 km:smiley:Her ay 100 tl civarı da benzin alıyorum.Yani km ye 10-15 krş da benzin ekleyelim.Birde kıck-down yaparsanız yada çok bastığınızda arazide rampada vs karma yakıt devreye girer benzinde çeker ateşleme sistemi!Hele kış geldi ki ilk çalışmada 1,5 km kesinlikle zaten benzinde çalışır araç, sonra lpg ye geçer.Yazın 3-5-10 saniye benzinde çalışır ısınır geçerdi-o hayal oldu:smiley:
Arada diyorum kiraya versem günlüğü 150-200 tl ye, ayda 5-6 gün versem yakıt param çıkar:smiley:))yada turu 10 tl ye tur attırsam:smiley:

Turu 10 tl ise ilk müşterisi ben olabilirim :smiley:)) deneme sürüşü ne kadar savaş abi :smiley:))

takip i,selam ve iyi turlar.

as :smiley:)) walla abı yakıtını koyar turlardık yanı sorun deıl :D

Hala bi ZJ almadınız mı? ben satma kararı aldım dilerseniz görüşelim. o_kara11@hotmail.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri