Grand Cherokee 5.2 Ve Cherokee 4.0 Kıyaslaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asistdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,845

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 5.2 Ve Cherokee 4.0 Kıyaslaması

Selam,

Tembel, görgüsüz ve ezik bir toplumuz... Kim daha uzağa ...

Ancak şu bir gerçek; forum eski(ama olgun), konular çok fazla, bir çok önemli konu eski tarihlerde kalmış ve direkt karşımıza gelmiyor. Site içi arama motorunun daha detaylı olması gerek diye düşünüyorum.

Biz ne diyoruz sen ne diyorsun, ego tavan yapan filan yok, olsa dünyanın bilgisini yazmazdı laf yetiştirmeye çalıştığın kişiler. Sen şimdi dürüstçe cevap ver, ilk başta XJ ve ZJ karşılaştırması konusunu okudun mu tamamen? Okuduysan ve motorsporları ile ilgiliysen yukarıdaki gibi bir soruya sen olsan cevap verir misin ? Yani soru neye benziyor biliyor musun iki tane yarış tulumu var birisi pahalı diğeri ucuz ama ikisi de aslında aynı işlevi yapıyor işte bir tanesi biraz daha havalı sadece sürekli iki tulum arasındaki fark soruluyor. Bu da onun gibi, ZJ ve ZJ arasındaki en önemli fark bütçe, gerisi çok da mühim değil.Sorunlu değil cevap bu, yürütme olarak bütçen hangisine elveriyorsa onu almalısın, bu kadar basit ki ve bu o kadar çok söylendi ki normaldir buradaki tepki çünkü biz cevap vermekten sıkıldık insanlar sormaktan.Nedeni basit okumuyoruz, ben 1 ay forumu okumuştum araç almadan önce örneğin. Hala da okuyorum, farklı araçlar alacağım zaman.

asistdr' Alıntı:
iq seviyesi ve kelime dagarcıgı çok geniş arkadaş,4 mesaj burda yazdıysam senin gibi iqsu tavan yapmış bir kaç arkdaştan ögrenmek içindir ...kaldı ki,senin ve diger arakdaş gibi üçü biraraya getirip kıt kanaat araçlar oluşturarak motor sporlarına gönül vermedik... muhteleif her tür aracı ( ne olduklarını söylemeye lüzüm bile gormuyorum)daha dün edinmedim senin rüyanda bile göremeyecegin araçlar kullandık,test etttik, deneyim yaşadık,deneyimlerimizi senin ve senin gibi agresiv yaklaşımlı insanlar gibi ,buenzer hobilere merak salmış yeni arkadaşları sogutarak aktarmadık o güzel forum kültürüyle.... herneyse kendiniz çalıp oynamaya devam edin,soru soranları da burdan kaçırıp,münakaşanıza devam edin...kolay gelsin
154 iq seviyem var evet bu seviye ile tavan yapmaya az kalmis olabilir.ego ile iq yu ayirt etmekte zorlaniyorsan usenmeden anlatirim.zamaninda bir turbolinea nickli arkadas vardi seninde ondan bi farkin yok.kit kanaat arac toplamiyorum motorsporlarina da gonul vermedim.bu benim sadece hobim parasini verdim en iyi arazi aracina biniyorum. senin test ettigin araclarin da ben parasini verip satin alabilicek durumdayim.borusandan mengenlerden oguzhan taranci kimdir diye satis temsilcisini ararsanda ogrenebilirsin bunu ;) burdan sidik yaristirmanin alemi yok.seni para ile degil ( bu konuda benim icin sadece klavyenin arkasindaki birisin ) genel kultur ile gezdigim ulke sayisi ile aklina ne gelirse her konuda iddalasabilirim.lakin bunun cocukluk olacaginin da farkindayim.fazla lafi uzatmaya gerek yok.sorularinin cevaplari gecmis yazilarda var diye tekrar soyliyim belli ki hala okumamissin.saygisizligin luzumu yok.hayirli aksamlar dilerim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

oguzhan3434' Alıntı:
154 iq seviyem var evet bu seviye ile tavan yapmaya az kalmis olabilir.ego ile iq yu ayirt etmekte zorlaniyorsan usenmeden anlatirim.zamaninda bir turbolinea nickli arkadas vardi seninde ondan bi farkin yok.kit kanaat arac toplamiyorum motorsporlarina da gonul vermedim.bu benim sadece hobim parasini verdim en iyi arazi aracina biniyorum. senin test ettigin araclarin da ben parasini verip satin alabilicek durumdayim.borusandan mengenlerden oguzhan taranci kimdir diye satis temsilcisini ararsanda ogrenebilirsin bunu ;) burdan sidik yaristirmanin alemi yok.seni para ile degil ( bu konuda benim icin sadece klavyenin arkasindaki birisin ) genel kultur ile gezdigim ulke sayisi ile aklina ne gelirse her konuda iddalasabilirim.lakin bunun cocukluk olacaginin da farkindayim.fazla lafi uzatmaya gerek yok.sorularinin cevaplari gecmis yazilarda var diye tekrar soyliyim belli ki hala okumamissin.saygisizligin luzumu yok.hayirli aksamlar dilerim.

Oğuzhan bey çok güzel cevap verdiniz. Burada biraz (haklı) selzenişle de olsa cevap veren arkadaşlara daha saygılı olunmalıydı diye düşünüyorum bende.

asıl konu saygı değil aslında tabi ki oda önemli sadece cevap veren olarak değil yaş konumuda bulunmakta

konu yeni hiç tartışılmamış bir konu değil gerek iki kasayı karşılaştırma gerek ise tek tek modelleri uzun dönem tartıştık bir sürü zihni sinir olanlarıda oldu projeler yazıldı yapılanlar fotoğraflarla gösterildi sadece bölümü biraz araştırınca ortaya zaten çıkar ona rağmen arkadaşlar cevap yazmışlar ki bir arkadaşımızın yazdığı gibi 15-20 kişi tecrübelerini buradan karşılık beklemeden paylaşıyor geri kalan ticarete dökmüş durumda bu kadar az kişiyi küstürüp bilgi alamamak daha sorunlu olur diye düşünüyorum

Bende arac alirken jeep sayfasini zj xj cj wj hepsini en eski tarihe kadar 3 hafta okudum karar verdim.tekrar konu acip yazmaya hic gerek yok bu konular evvelden beri konusuluyor zaten.bunu soyleyince kabahatli oluyoruz nedense.uye olmamdaki tek sebep araba alirken okudum faydasini fazlasiyla gordum hatta daha once okumadigim icin bi ton da maddi zarar etmisim onu da anladim.simdi baskalari ayni hataya dusmesin diye elimden geldigince yaziyorum ama bazen ard arda ayni konularin acilmasi sinir bozucu gercekten.

bergin arkadaş ne guzel özeleştiri yapmış,eziklik konusunda...insan aynaya bakabilmeli hakikaten.. kendisini en azından bu konuda tebrik ediyorum...hayırlı akşamlar

Bu ikilemin aynısına geçtiğimiz aylarda düşmüş ve yeni başlık açmak yerine varolan eski konuları (ki inanın çok var) gecelerce uykusuz kalacak şekilde bir nefeste okumuş ve sonrasında bunları kendi süzgecincen (kullanım tarzı, ne kadar sert offroad yapacağı, alacağı araçtan beklentileri) geçirdikten sonra kararını vermiş ve aracını almış biri olarak yapılan hareketi son derece saygısızca buluyorum...

Kaldı ki Tenekekutu özellikle bu ortamda çok özverili, ve hakikaten sadece yardımcı olabilmek adına çıkar gözetmeksizin tecrübe ve bilgi paylaşan bir kullanıcı (kendisini şahsen tanımıyorum)

Ancak şu bir gerçek ki, bu forum ortamı, bahsi geçen şahsın yazmış olduğu ikilem konusunda inanılmaz zengin ve doğru bilgilerle dolu bir içerik sunuyor, ve bu bilgilerin içinde, iddialaşıldığı kadar iq söz konusu ise, kişinin kendi beklentileri doğrultusunda doğru kararı vermesine yetecek done kesinlikle mevcut!

PS: Yakında araç ile ilgili bir başlık da açacağım, benim sorularıma sıkılmadan cevap veren tüm kullanıcı arkadaşlara teşekkür niteliğinde... Araç seçimi bitti (XJ oldu) şimdi sıra geldi projelere... ;D

Oğuzhan gibi bilgili ve sürekli yardımcı bir arkadaşımıza seviyesizce laf edilmesi hiç hoş olmamış. Bu Turbolinea 'ya ne oldu yahu :smiley:)

umut067' Alıntı:
Oğuzhan gibi bilgili ve sürekli yardımcı bir arkadaşımıza seviyesizce laf edilmesi hiç hoş olmamış. Bu Turbolinea 'ya ne oldu yahu :smiley:)

turbo patlamış olabilir :D

yasinblgc' Alıntı:
Turbo'suz buraların tadı tuzu kalmadı ;D

Ben o adamı Donanımhaber mixeri olarak tanımıştım, demek tek karıştırdığı yer orası değilmiş, konuya gelince, bismillah demeden herkese hakaret eden ve işi artık terbiyesizlik boyutuna (milletin zekasını tartıştığı ve yapmış olduğu yüksek iq ironisi ile alenen gerizekalı demesi ile ) taşıyan kişinin üyeliği sorgulanmalı bence..

VipLife' Alıntı:
Ben o adamı Donanımhaber mixeri olarak tanımıştım, demek tek karıştırdığı yer orası değilmiş, konuya gelince, bismillah demeden herkese hakaret eden ve işi artık terbiyesizlik boyutuna (milletin zekasını tartıştığı ve yapmış olduğu yüksek iq ironisi ile alenen gerizekalı demesi ile ) taşıyan kişinin üyeliği sorgulanmalı bence..
Üyeliği bir kaç defa silindi zaten ;) O arkadaşın ruhsal problemini (tıp geçmişim yok :D) ilk ben dile getirmiştim ve sonrasında da konusunda ehil kişiler (sanırım, psikolog) tarafından da (yanlış hatırlamıyorsam) ileri aşamada Şizofreni teşhisi konulup, herkes tarafından bir psikologa gitmesi tavsiyesi verilmişti :eek: İnşallah kendisine veya bir başkasına zarar vermeden bir doktora gitmiştir. Aslında kendisi eczane işleten birisi ve bu ruhsal bozukluk durumunu biraz kabullenmiş olsa ilaç tedariğinde hiçbir sıkıntı çekmezdi :D

Mesajimin ikinci kisminda Turboyu kastetmemistim aslinda :smiley:

VipLife' Alıntı:
Mesajimin ikinci kisminda Turboyu kastetmemistim aslinda :smiley:
Biliyorum, bende sizin mesajınızın birinci kısmı için bişeyler yazdım :D İkinci kısmı için, size ve Oğuzhan beye sonuna kadar katılıyorum ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR