Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adbense Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,579

adbense

Yeni Üye
Mesajlar
15
Tepkime Puanı
1
Merhaba değerli arkadaşlar.

Forumunuza yeni katıldım. Uzun zamandır sürekli bilgi alma maksadıyla geziyordum. Grand cherokee 5.2 (1993) aldıktan sonra bir sorunla karşılaştım ve yardımlarınızı rica ediyorum.

Aracı sabah ilk çalıştırırken marş süresi biraz uzun oluyor. (15 saniye gibi, aküde sorun yok, yeni takıldı.) Çalıştıktan sonra gün içerisinde hiçbir problem yok. 3-4 saat beklemeden sonra bile hemen çalışabiliyor.

Tek problem sabah geç çalışması. Bir kere şöyle bir olay da başıma geldi. Sabah ilk çalıştırmada lpg pompalamıyor zannedip gaza birkaç defa bastım ve hava filtresini yuvasından fırlatarak büyük bir gürültü yaptı.

Araştırmalarım sonucunda geri yanma gibi bir durum olabileceğini öğrendim. (Tam olarak ne demek bilmiyorum)

Bu sorunun kaynağı tam olarak ne olabilir? Ateşlemede sorun olsa gün içerisindeki çalışmasında da problem olur diye düşünüyorum. İlk çalışma sorunu sizce neden kaynaklanır?

Bir diğer konu da hız göstergesi bazen normal şekilde çalışıyor. Bazen de hiç çalışmıyor. Bu konuda da bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ederim.

Yanıt veren herkese şimdiden teşekkürler...
 

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

Merhaba,Jeep kullanicisi degilim,yardimci olmak icin paylasimda bulunayim.
Aracinizdaki LPG nin sirali sistem olmasi gerekir diye dusunuyorum.
Sabahlari ilk calistirmada kontagi acinca onbes yada yirmiye kadar sayin.
Daha sonra marsa basip bir de oyle deneyin.Sonucu bildirirseniz ona gore yazisirsiniz.

Jeep kullanicisi,basina ayni durum gelen arkadaslar da yardimci olacaklardir.
Hiz gostergesi konusunda bilgim yok.Tellimidir,elektronikmidir bilemiyorum.
 

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Bugün ilk çalıştırma işini konuyu açtıktan sonra yaptım. Siz cevabınızı yazmadan önce bu yöntem aklıma gelmişti ve denedim.

Kontak açık bekledim ve daha sonra marşa bastım.Yine uzunca bir süre çalışmadı, ben bir miktar gaza basana kadar..

Gaza basmaya korkuyorum açıkçası çünkü fazla gaz gönderirse motora yine emme manifoldunda patlama yapar diye endişeleniyorum. Diğer pahalı olabilecek aksama zarar gelsin istemem.

İbre manual, eski tip klasik yani..

Tekrar teşekkür ederim ilginize..
 

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

Lpg regülatörü gibi duruyor. Lpg ustanıza sorarsanız tam sorun nedir söyleyecektir. O zamana kadar lpg beyninin soketini fişten çıkarıp geri takarsanız da biraz iyileşme görebilirsiniz.
 

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

LPG sisteminiz siraliysa ilk calistirmada gaz degil benzin ile calismasi gerekir.
O zaman gazi pompalayarak calistirmada cig benzinin birikip patlamasini yasamissiniz.
Sirali sistemde ilk calismadaki sorun LPG degil benzin sisteminden kaynaklanmistir.
Eski sistem ise Ege kardesimizin dedigi dogrudur,regulatore baktirmak lazim.
Sistemin hangisi oldugunu belirtmeniz cozume daha faydali olur diye dusunuyorum.

Kilometre telinin eski binek Amerikanlarda sanzimandan tahrik aldigini biliyorum.
Ya sanziman ya da saat girisinde baglanti,yerine tam oturmamis olabilir.
Sanzimandaki dislinin plastik oldugunu ve bir iki disinin kirilmis olabilecegini dusunebiliriz???
Kilometre telinin kasilmakta oldugu veya bir yerlerde yanlislikla sikismis olabilecegi de ihtimaldir.
 



Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

İbre konusunda bahsettiğiniz 2 noktaya da yoğunlaşıp sorunu bulmaya çalışacağım

Lpg sıralı sistem değil. Yarın atiker bayisine gidip görüşleriniz doğrultusunda bilgi alacağım ve gerekirse tamir yaptıracağım.

Sonucunu, bu sorunu yaşabilecek arkadaşlar için burada belirteceğim..
 

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

Sensor arizasi da olabilir hata kodu varmi baktinizmi?
 

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

merhaba aracınızdaki sorun tamamen düz lpg sisteminden kaynaklı.. bir an önce o sistemden kurtulun derim. aynı olay ben aracımı aldığımda vardı ve düz lpg sistemi vardı aracımda. kullanımı tehlikeli patlamalar illaki olacaktır boğaz üzerindeki kepte muhtemelen hava tahliye için bir kapak yapılmıştır. ve muhtemelen açık hava filtresi takılmıştır. bu arada o patlamalarda enjektör orinkleri bile yerinden çıkar üst kapak contası patlar ve araç o conta yüzünden yağ eksiltmeye başlar farkında bile olmazsınız. ayrıca araç heryerden hava almaya başlar ve motor huzursuz çalışır... benim yaşadıklarım bunlardı... aracınıza atiker sıralı sistem taktırabilirsiniz fiyatı 1800 tl ve araçla son derece uyumlu yeterki işçilik düzgün olsun enjektör zamanlaması tam uyumlu atikerin o yüzden pahalı sistemlere yönelmenize gerek yok. şu an aracımda atiker var ve son derece memnunum eğer antalyaya yakınsanız özellikle v motor çalışma sistemine göre montaj yapan ve ayar yapan ustam var antalya bölge bayii yönlendirebilirim. çünkü lpg montajı bu motorlarda çok önemli hatta lpg enjektörlerinin zamanlama ayarı ve kaç bar lpg geldiği bile çok önemli ne yazıkki lpg servislerinin çoğu bunlardan bi haber. iyi araştırmanız sizin yararınıza olacaktır.
 

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

Bugün bostancı sanayiye gitmeden önce atiker yetkili servisine uğradım.

Bana şunları söyledi: "Bujilerin değişmesi gerek. Ayrıca sıralı sistem yapalım bunu. 1500 TL'ye biter"

Anlayamadığım zaten sistemin tamamı 1800 TL. Tüm aksam ve tüp mevcutken bu kadar fiyat çıkması bana "V8'i gördü, coştu." dedirtti.

Ben de sanayiye gittim. Jeep tamiri yapan bir servise girdim, o da başka birine yönlendirdi. Amerikancı değillermiş :smiley:

Sonuç olarak gittiğim yerdeki usta kaputu açtı. Şöyle genel bir kablolara ve hortumlara baktı. Motorun emme manifolduna yakın bir yerlerde ufacık bir hortumun yerinden çıktığını gördü ve taktı. (Buradan motor çalışırken hava üflüyordu.)

Ben ABS ile ilgili hiçbirşey söylememiştim fakat genel çıkabilecek sorunları bildiğinden sanırım, dokunduğu her kablo birşeyi tamir etti :smiley: Abs ışığım da söndü. Tamamen temassızlıktanmış. Farketmeden tamir etmiş oldu.

Sabah ilk marş olayını deneyeceğim ve çok heyecanlıyım. Yine ters bir durum veya olumlu sonuç alırsam paylaşacağım.

Teşekkürler bilgileriniz için...
 

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

Buji ve kablolarınız değişecek.Gaz mikseri üzerinden ayar yapılacak .Mikserle hava emiş arasındaki boru üzerindeki valfdende gaz ayrı yapılacak ve aracınızın ılk çalışması düzelecek.Klasik gaz sisteminin gereksiz parçalarını söktürüp sıralı sisteme geçmenizi (1500 tl de bence makul fiyat ) tavsiye ederim .En basitinden motorun gazdaki performans düşüşü hissedemeyeceğiniz seviyeye düşer. 95 5.2 ZJ de motor gazdamı benzınde mı sadece lpg göstergesinden farkedebılıyorum.
 



Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

1500 tl iyi fiyat komple eski sistem sökülecek çünkü yakıt tankı kalacak yeni ise değilse oda değişecek. benden size tavsiye sıralıya geçmeniz yönünde olur.. çünkü en ufak hava değişimlerinde bile araç sizi üzecektir düz lpg sisteminde nerden biliyorsun dersen kendim yaşadığım antalyadayım rakım 0 araç normal korkuteline veya rakım yüksek yere gittiğimde başlıyordu patlamalar ayrıca lpg sıkışmasından dolayı motora zarar vereceksiniz. eğer aracı keyifle süreyim sıkıntı çekmeyim derseniz sıralıya geçin dost tavsiyesi.
 

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

Merhaba arkadaşlar , bende 2 hafta önce 94 model 5.2 aldım , bunu almakda forumunuzunda büyük katkısı olduğunu sölemek isterim , harika bir bilgi paylaşımınız var , yazanların ellerine sağlık ...

Tabii benimde bir sıkıntım var , aracım benzinde çok dengesiz çalışıyor ve çiğ benzin atıyor hali ile yakıt oranıda fazla , lpg ayarı istediğimde de enjektor oranları normalde 3-5 arası olmalıyken bende 15-20 ms arasında geziyor , map sensörü , buji ve kabloları değişti , ancak arıza devam etmekte acaba başka ne yapabiliriz ?
 

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

cig benzin kokusunu almadan once sunlari sormak lazim katalizator varmi orta kazan varmi ? bunlar yakiti olumsuz etkiler.eksozdaki sensor de fazla yakita sebep olur.bende suan check engine yazisi ile geziyorum komple duz boru uzerinde cherrybomb eksoz var.surekli zengin karisim yaziyor ariza da.sizinkiyle ayni sorun yani.distiributore bi baktirin onun haricinde butun atesleme sistemine bakmissiniz zaten.bide kelebek bogazini bi temizleyin.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

orta egsozlar yenilenmiş , katalizör sanırsam mevcut değil tam olarak göremedim , ustamız egr valfi ni temizliyecek araba stop etmeye ve gaz basınca patlama yapmaya başladı...
 

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Lpg İlk Çalışmada Sorun

sizin ateslemeyle ilgili bi sikintinizin oldugu net.once kelebek bogazini bi temizleyin distiributor kapagindaki kablolar yanlis bagli olabilir bi ihtimal atesleme sirasi yanlis olabilir.aklima baskada bisey gelmedi acikcasi


Sent from my iPhone using Tapatalk
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,520
Mesajlar
1,519,198
Kayıtlı Üye Sayımız
172,178
Kaydolan Son Üyemiz
sakaryalee5454

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst